Tuesday, September 20, 2011

"Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ"



“Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ”


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=========


Πολύ ορθές οι επισημάνσεις του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγόριου ότι ο επίσκοπος είναι πνευματικός πατέρας. Οχι δημόσιος υπάλληλος. Δεν βγαίνει με σύνταξη. Η σύνταξη είναι όρος συνυφασμένος με το επάγγελμα.


Ο επίσκοπος δεν είναι υπάλληλος. Είναι πνευματικός πατέρας. Πεθαίνει στο θρόνο του. Η οικογένεια δεν έχει συνταξιούχους γονείς.


Η Εκκλησία είναι η πνευματική μας οικογένεια. Και ο επίσκοπος ο πνευματικός μας πατέρας. Οπως δεν έχουμε συνταξιούχο πατέρα της οικογένειας, έτσι δεν μπορούμε να έχουμε συνταξιούχο επίσκοπο.


Πολλώ μάλλον όταν ο επίσκοπος χαίρει άκρας υγείας και επιτελεί τα καθήκοντά του στο ακέραιο.


Ακόμη χειρότερα όταν οι σπερματολογούντες την ψευδή είδηση ότι ο Σεβασμιότατος Θυατείρων είναι έτοιμος να υποβάλει την παραίτησή του το κάνουν από αήθεια και μόνον επειδή ορέγονται το θρόνο του.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για το πιο πάνω σχόλιο.

*****


ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΘΥΑΤΕΙΡΩΝ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ: “ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ”


Του κ. Αιμίλιου Πολυγένη

=============


Τέλος στην παρατεταμένη φημολογία περί παραιτήσεως του βάζει σήμερα μέσω της Romfea.gr ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγ. Βρετανίας κ. Γρηγόριος.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Γρηγόριος μιλώντας στη Romfea.gr τόνισε ότι «δεν τίθεται θέμα παραίτησης», λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν παραιτούμαι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος, χαρακτήρισε αναλήθειες τα όσα λέγονται και ακούγονται τον τελευταίο καιρό για το για τα περί παραιτήσεως του.

«Ο Επίσκοπος πεθαίνει στο θρόνο του, σύμφωνα με την Ορθόδοξη Παράδοση της Εκκλησίας», είπε χαρακτηριστικά στη Romfea.gr ο κ. Γρήγοριος.

Τέλος να σημειωθεί ότι τον τελευταίο καιρό τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, υπάρχει έντονη φημολογία ότι ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγ. Βρετανίας κ. Γρηγόριος, θα ζητούσε να παραιτηθεί.

Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου σχολιάζοντας στη Romfea.gr το εν λόγω θέμα, ανέφερε ότι "αυτό το διαδίδουν κάποιοι κληρικοί που ορέγονται και προαλείφονται να γίνουν Μητροπολίτες. Ο κ. Γρηγόριος χαίρει άκρας υγείας και διαποιμαίνει άξια τον θρόνο του".


ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment