Sunday, September 25, 2011

ΕΚΠΛΗΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


ΕΚΠΛΗΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΖΗΤΗΜΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===============


Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ότι ο Μακαριότατος Κύπρου αφίσταται - με πρόσφατες δηλώσεις που έκανε - από την πάγια ορθή θέση του στο Κυπριακό ότι η λύση του εθνικού μας προβλήματος δεν εξαρτάται από τη στάση που τηρούν ή έστω θέλουν να τηρούν οι Τουρκοκύπριοι αλλά από τις ορέξεις της Αγκυρας.


Ο Μακαριότατος κ. Χρυσόστομος φαίνεται ότι ενθουσιάστηκε με τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν με την ανοιχτή συμμαχία Κύπρου - Ελλάδας - Ισραήλ, τα οποία επιτρέπουν στην Κύπρο αφενός μεν να τύχει ουσιαστικής αναγνώρισης της κυριαρχίας της από τις μεγάλες δυνάμεις και αφετέρου να ελπίζει σε βάσιμη ευόδωση του αγώνα της για δίκαιη λύση του Κυπριακού.


Με προθυμία θα συμφωνήσουμε με το Μακαριότατο και με όσους άλλους βλέπουν με θετικό μάτι τη συμμαχία αυτή που έφερε την Τουρκία σε δύσκολη διπλωματικά θέση και που θα αποφέρει τελικά μεγάλα αποθέματα πλούτου στην Κύπρο.


ΦΡΟΥΔΕΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ “ΣΥΜΜΑΧΙΑ” ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ

_____________

Πλην όμως οι ελπίδες για λύση του Κυπριακού δεν είναι τώρα καλύτερες επειδή, όπως νομίζει ο Μακαριότατος, θα δελεάσουμε δήθεν τους Τουρκοκυπρίους να συμμαχήσουν μαζί μας εναντίον των δυνάμεων κατοχής για να καρπωθούν και αυτοί τον πλούτο που θα αποκτηθεί από την εξόρυξη αερίου.


ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙ

___________


Ας μην τρέφουμε ψευδαισθήσεις.


Οι Τουρκοκύπριοι δεν μπορούν να σηκώσουν κεφάλι, επειδή μειονεκτούν σοβαρά έναντι των εποίκων οι οποίοι αποτελούν ήδη πλειοψηφία στο Βορρά και επιπλέον βρίσκονται υπό την προταστευτική ασπίδα 40,000 κατοχικών πάνοπλων στρατιωτών. Καλά κάνουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Και στους δρόμους να βγουν οι κατοχικές δυνάμεις θα ρίξουν στο ψαχνό και θα καταστείλουν μέσα σε λίγες ώρες οποιαδήποτε προσπάθεια εξέγερσης. Η δολοφονία ορισμένων ηγετικών μορφών των Τουρκοκυπρίων που αντιμάχονται την κατοχή θα είναι αρκετή για να εξαναγκάσει και τους υπόλοιπους να συμμαζευτούν.


Αφού λοιπόν οι Τουρκοκύπριοι δεν έχουν τη δύναμη να ανατρέψουν τα δεδομένα πώς βοηθά την Κύπρο ο νέος συσχετισμός δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο;


ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Η ΚΥΠΡΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ

_____________


Φαίνεται ότι πολλοί δεν αντιλαμβάνονται ότι ουσιαστικά το Ισραήλ έχει δημιουργήσει ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ από το 1974 απροσπέλαστη αεράμυνα για την Κυπριακή Δημοκρατία. Αρα διαχειριστούμε σωστά τα νέα δεδομένα μπορούμε να πετύχουμε την απελευθέρωση της Κύπρου.


Η απελευθέρωση της Κύπρου δεν μπορεί ποτέ να επιτευχθεί με συνομιλίες. Η ελευθερία αποκτάται με το σπαθί του σκλάβου. Η Τουρκία δεν θα αφήσει ποτέ με την πένα αυτά που κατέλαβε με τη λόγχη.


ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΝΑ ΔΙΟΧΕΤΕΥΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

____________


Επομένως τα δισεκατομμύρια που θα εισρεύσουν στα ταμεία της Κυπριακής Δημοκρατίας από την εξόρυξη του αερίου πρέπει να διοχετευτούν στην αγορά οπλικών συστημάτων τα οποία θα ανατρέψουν αποφασιστικά το σημερινό ισοζύγιο των δυνάμεων στο νησί. Και αφού αυτό γίνει κατορθωτό, χωρίς καμία χρονοτριβή, οι δυνάμεις της Εθνοφρουράς πρέπει να περάσουν την πράσινη γραμμή και να εκδιώξουν τους εισβολείς με τη δύναμη των όπλων. Χωρίς στρατιωτική ήττα η Τουρκία ουδέποτε θα αφήσει τη Βόρεια Κύπρο.


Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟ ΤΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΟΥ ΣΙΝΑ

___________


Ακραίες οι θέσεις που διατυπώνω για ορισμένους; Ισως! Για σκεφτείτε όμως πότε το Ισραήλ δέχτηκε να εκκενώσει τη χερσόνησο του Σινά.! ΜΟΝΟΝ όταν ηττήθηκε με αιφνιδιαστική επίθεση και εξαίρετο στρατηγικό σχέδιο από τους Αιγυπτίους και αφού στο μεταξύ η Αίγυπτος απέκτησε φοβερή πολεμική μηχανή με τη βοήθεια της τότε Σοβιετικής Ενωσης.


ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΟΝΟΝ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ

_________


Οι συνομιλίες και η τυχόν συμμαχία με τους Τουρκοκυπρίους δεν μπορούν ποτέ εφόσον υπάρχει τουρκική στρατιωτική υπεροπλία να μας δώσει κάτι καλύτερο από μια παραλλαγή του σχεδίου Ανάν. Τουτέστιν να καταστήσει την Κύπρο προτεκτοράτο της Τουρκίας.


Οσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε τόσο το καλύτερο.


ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

_________


Χαιρετίζουμε λοιπόν την ισχυρή συμμαχία Κύπρου - Ελλάδας - Ισραήλ, η οποία εξασφάλισε αποτελεσματική άμυνα στους Κυπριακούς ουρανούς από την απειλή της Τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, κατοχύρωσε την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας διεθνώς και θα ενισχύσει με δισεκατομμύρια την οικονομία της μεγαλονήσου.


Αν η αεροπορική κάλυψη της Κύπρου είναι δεδομένη απομένει η διά θαλάσσης και κυρίως ξηράς κατακόρυφη αύξηση της δυνάμεως πυρός της Εθνικής Φρουράς.


Οταν και αυτή επιτευχθεί ας μην υπάρξει δευτερόλεπτο ολιγωρίας. Οι Ελληνικές λόγχες πρέπει να αστράψουν νικηφόρες στον Πενταδάκτυλο, στη Μόρφου, στην Αμμόχωστο και στην Κερύνεια.


ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

___________


Αλλά αυτές οι αποφάσεις δεν μπορούν να σχεδιαστούν από την κυβέρνηση των εθνομειοδοτών Νεοκυπρίων που μας κυβερνούν υπό την “πεφωτισμένη (γράφε σκοτισμένη) δεσποτεία” του Χριστόφια, ο οποίος και πριν τη λύση του Κυπριακού, υποσχέθηκε στους Τούρκους μερίδιο από τα έσοδα της εκμετάλλευσης του αερίου που θα εξορυχθεί.!!! Αλήθεια! Ποιο κίνητρο θα έχουν οι Τούρκοι να επιδιώξουν λύση αν ο προσφυώς υπό του λαού καλούμενος “Καταστρόφιας” τους προσφέρει δισεκατομμύρια ευρώ χωρίς να συναινέσουν σε λύση του προβλήματος;


Δεν θα έλεγα την αλήθεια αν ισχυριζόμουν ότι με παραξένεψε και η νέα γκάφα και ενθομειοδοσία του κ. Χριστόφια. Ειλικρινά δεν περιμένω τίποτε καλύτερο από αυτόν. Οσο πιο γρήγορα ξεκουμπιστεί από την εξουσία τόσο το καλύτερο.

2 comments:

  1. Και την Καρπασία να λευτερώσουμε κύριε Τελεβάντο.Και ασφαλώς να ξεκουμπιστεί απο την εξουσία ο κ.Καταστρόφιας.Παράλαβε κράτος και θα παραδώσει κρατήρα...ΈΛΕΟΣ με τούτους τους άθεους Μπολσεβίκους!Έλεος!!!

    ReplyDelete
  2. Οπως τα λες Παναή!

    Ο Θεός να βάλει το χέρι Του αλλιώς....

    ReplyDelete