Sunday, September 18, 2011

ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΕ ΛΑΓΚΑΔΑ! Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ


ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΕ ΛΑΓΚΑΔΑ! Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Σεβασμιότατε Λαγκαδά! Εχετε το προνόμιο να έχετε εκλεγεί Ιεράρχης παρά τη θέληση του διά τας αμαρτίας ημών Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Αναφέρετε στα κηρύγματά σας ότι ο Χριστός μας καλεί να Τον ομολογήσουμε ακόμη και να υποστούμε διωγμούς και μαρτύριο.

Σεβασμιότατε! Από σας ο Χριστός, δεν ζητά να περάσετε ούτε από μαρτύριο, ούτε να χάσετε το θρόνο σας αν Τον ομολογήσετε.

Απλά να κάνετε το στοιχειώδες καθήκον σας και να ελέγξετε τις ανομίες του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Σας παρακαλούμε θερμά και σας, και όλους τους αρχιερείς που φοβούνται το Θεό, να ξεσηκώσετε επανάσταση στην Ιεραρχία για να ανατρέψετε τον πρασινοφρούραρχο Αρχιεπίσκοπο που αυτομόλησε στις τάξεις των αθέων που υποσκάπτουν καθημερινά τα θεμέλια της πίστης και του Γένους μας.

Τα πάντα διατρέχουν έσχατο κίνδυνο.

Μέσα στο στρατηγείο της Εκκλησίας ο συνωμότης Αρχιεπίσκοπος απεργάζεται κακά με τον κ. Γιαγκάζογλου και τους ΚΑΙΡΟΣσκόπους που διόρισε σε επιτελικές θέσεις της Εκκλησίας.

Η συμμαχία του με τους άθεους κρατούντες θέτει σε έσχατο κίνδυνο τα συμφέροντα της Εκκλησίας.

Ολοι οι αγώνες της Εκκλησίας έχουν βραχυκυκλωθεί εξαιτίας της στάσης του Αρχιεπισκόπου.

Αναμένουμε τη δική σας πρωτοβουλία και καθοδήγηση για να σας ακολουθήσουμε. Είμαστε ως πρόβατα μη έχοντα ποιμένα. Αναμένουμε. Οχι λόγια. Οχι αναφορά στο παρελθόν. Οχι καθηκοντολογία, αλλά συγκεκριμένη ονομαστική καταγγελία των ενόχων για το σημερινό κατάντι και επιτελικό σχέδιο δράσης για την ανατροπή του κακού.

Είστε χάριτι Θεού επίσκοπος. Δηλαδή στρατηγός. Οι στρατηγοί δεν βγάζουν μόνο λόγους, δεν γράφουν μόνον ημερήσιες διαταγές. Οργανώνουν προπαντός επιτελικά σχέδια δράσης μέχρι λεπτομερείας ώστε να ηττηθεί ο εχθρός.

Παραθέτουμε στη συνέχια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****

ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ
==============

Στο μητροπολιτικό ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά χοροστάτησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της Μικρασιατικής καταστροφής όπου ο Σεβασμιώτατος εξήρε την θυσία των θυμάτων των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, τονίζοντας ότι πολλοί κάτοικοι της Μητροπόλεως Λαγκαδά έλκουν την καταγωγή τους από τις αλησμόνητες εκείνες πατρίδες.
Στην ομιλία του ο κ. Ιωάννης τόνισε την ιδιαίτερη αξία που έχει η ομολογία της πίστεως μας στην ζωή. Όλοι αυτοί που ξεριζώθηκαν από τις αλησμόνητες πατρίδες ήταν ομολογητές της Πίστεως, είπε.
Αξίζει να σημειώσει ότι αυτές τις ημέρες ευρέθησαν αποτμήματα του Ιερού λειψάνου της Αγίας Νεομάρτυρος Κυράννης στην Όσσα.
Την προσεχή Παρασκευή θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία στον παλαιό Ιερό Ναό των Ταξιαρχών Ὀσσης και θα ακολουθήσουν επίσημες ανακοινώσεις για το γεγονός της ευρέσεως του Ιερού Λειψάνου.
ΠΗΓΗ:

Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment