Monday, September 19, 2011

Ο Ι.Σ.Κ.Ε. ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ











Ο Ι.Σ.Κ.Ε. ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΥΣΙΩΔΗ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===============


Διάβασα στον “Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ” ανακοίνωση του Ι.Σ.Κ.Ε. (Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος) αναφορικά με τις αρχαιρεσίες του Συνδέσμου το Νοέμβριο.


Εκείνο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι δεν υπάρχει ουδεμία αναφορά στα θυελλώδη και καθοριστικά γεγονότα των ημερών μας.


ΜΗΠΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΚΟΛΟΒΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ;

___________


Πώς είναι δυνατόν; Αραγε το Πρακτορείο ΑΜΗΝ δεν δημοσίευσε ολόκληρη την ανακοίνωση του Ι.Σ.Κ.Ε. ή μήπως οι άγιοι πατέρες που συγκροτούν το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου έχουν καθαρά συνδικαλιστική συνείδηση και δεν ενδιαφέρονται για τα προβλήματα της Εκκλησίας και της πατρίδας μας;


Αν πρόκειται απλά για δημοσίευση κολοβής της ανακοίνωσης του Ι.Σ.Κ.Ε. μικρό το πρόβλημα. Θα αναζητήσουμε τη υπόλοιπη ανακοίνωση και θα χαρούμε χαρά μεγάλη επειδή οι πνευματικοί μας πατέρες καθοδηγούν ορθά το ποίμνιό τους. Θα αγαλλιάσουμε επειδή έχουν φωνή παρρησίας για τα κακώς κείμενα και για τις κοσμογονικές στιγμές που ζούμε.


ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΙΩΠΟΥΝ ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ;

_________


Είναι δυνατόν οι άγιοι πατέρες που συγκροτούν το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου να είναι αναίσθητοι για την κατάργηση του Κοινωνικού Τμήματος της Θεολογικής Σχολής Αθηνών;


Μπορεί κανείς να πιστέψει ότι δεν γνοιάζονται για την αλλοτρίωση του ορθόδοξου κατηχητικού μαθήματος των θρησκευτικών;


Οτι δεν τους απασχολούν οι αντικανονικότητες στην Εκκλησία;


Οτι δεν ενδιαφέρονται για το μνημόνιο που εξαθλίωσε οικονομικά το ποίμνιό τους και ακρωτηρίασε την ακεραιότητα της πατρίδας μας;


Οτι δεν τους προβληματίζει η ηλεκτρονική φυλακή που ετοιμάζουν οι εθελόδουλοι κυβερνώντες για το λαό μας;


Για τίποτα από τα πιο πάνω δεν έχει λόγο ο Ι.Σ.Κ.Ε.;


Ο Ι.Σ.Κ.Ε. ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

__________


Θυμάμαι πριν χρόνια όταν ήμουν φοιτητής ότι το τότε Διοικητικό Συμβούλιο του Ι.Σ.Κ.Ε. προκαλούσε κυριολεκτικά σεισμό με τις κινητοποιήσεις και τις παρεμβάσεις του στα δρώμενα της πατρίδας και της Εκκλησίας μας.


Τώρα απλά έχουμε να κάνουμε με συνδικαλιστές κάποιου κλάδου που έχει τη φαεινή ιδέα να αυτοαποκαλείται “Ιερός Σύνδεσμος”, πλην όμως η πολιτεία του Διοικητικού του Συμβουλίου παν άλλο ή αποπνέει άρωμα ιερότητας. Μόνον μπόχα εκκοσμίκευσης.


Ελπίζω ότι κάποιοι κληρικοί με φόβο Θεού ετοιμάζονται να κατέλθουν ως υποψήφιοι στις αρχαιρεσίες του Ι.Σ.Κ.Ε. για να καθαιρέσουν τους σημερινούς ανάξιους εκπροσώπους του.


“Εάν το άλας μωρανθεί, εν τίνι αλισθήσεται” άγιοι πατέρες;


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ Ι.Σ.Κ.Ε. ΤΟΝ ΝΕΟΜΒΡΙΟ


Εκ του Ι.Σ.Κ.Ε.

================


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος (Ι.Σ.Κ.Ε.), συνήλθε σήμερα 19| 9|2011 σε συνεδρία καί ομόφωνα αποφάσισε σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού του, την σύγκληση Γενικής Συνελεύσεως των μελών του τήν 14ην Νοεμβρίου 2011 στόν Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών με μοναδικό θέμα: ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ Δ.Σ. Ι.Σ.Κ.Ε., καί ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ-ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ. καί ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ι.Σ.Κ.Ε. γιά την τριετία 2011-2014.


Δικαίωμα ψήφου έχουν τά ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη του καί όσοι κληρικοί φροντίσουν να αποστείλουν την ετήσια συνδρομή των 15,00 ΕΥΡΩ στόν ταμία του Ι.Σ.Κ.Ε., Πρωτ/ρον Γεώργιον Βαμβακίδην Ι.Μ. Ζιχνών καί Νευροκοπίου, ή τήν καταβάλουν την ημέρα των εκλογών. Όσοι κληρικοί επιθυμούν νά θέσουν υποψηφιότητα είτε γιά τό Δ.Σ. είτε γιά την Ε.Ε. Ι.Σ.Κ.Ε., καί είναι ταμειακώς τακτοποιημένοι θά πρέπει με ιδιόχειρη αίτηση μέχρι την 14ην Οκτωβρίου 2011 να την αποστείλουν στα Γραφεία του Ι.Σ.Κ.Ε., Σοφοκλέους 4 105 59 Αθήνα αναγράφοντας: επιθυμώ να είμαι υποψήφιος στό Δ.Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε ή στην Εξελ. Επιτροπή.


Τέλος ο απερχόμενος Πρόεδρος του Ι.Σ.Κ.Ε. Πρωτ/ρος Γεώργιος Σελλής ευχαρίστησε τά μέλη του Δ.Σ. γιά την αγαστή καί αρμονική συνεργασία πού είχαν μαζί του γιά αυτά τα τρία χρόνια 2009-2011 καθώς καί γιά την αθόρυβη μεν, αλλά ουσιαστική παρέμβαση του Ι.Σ.Κ.Ε., γιά την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που απασχολούν τους Εφημερίους. Εκ μέρους των μελών του απερχομένου Δ.Σ. αντιφώνησε ευχαριστώντας τόν Πρόεδρο, ο Αντιπρόεδρος π. Ιωάννης Κατοπόδης.



ΠΗΓΗ:


Πυλώνας Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ

No comments:

Post a Comment