Friday, September 30, 2011

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ


Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========

Η Εκκλησία της Βουλγαρίας αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι διαθέτει Ιεραρχία με ορθόδοξο φρόνημα.

Οι κληρικοί και προπαντός οι ιεράρχες της φέρουν πάντοτε παραδοσιακή εμφάνιση.

Αρνείται ακόμη και να συμμετάσχει στο διάλογο με τους Παπικούς επειδή τον θεωρεί κοροιδία αφού οι Παπικοί δεν έχουν διάθεση να αποστούν από τις κακοδοξίες τους.

Αποχώρησε από το Παγκόσμιο Συμβούλιο των “Εκκλησιών” (γράφε αιρέσεων), επειδή θέλει δίνει τη μαρτυρία της πίστεως μας ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία (η “Una Sancta”) και όχι απλά μια χριστιανική Ομολογία, όπως οι Προτεσταντικές Ομολογίες που συμμετέχουν στο Π.Σ.Ε..

Παράλληλα η Ιεραρχία της Βουλγαρίας είναι η αιχμή του δόρατος των συμφερόντων της Εκκλησίας για όλα τα θέματα που αφορούν την κοινωνία, την παιδεία, την ανοικοδόμηση νέων ναών, πολεμά με σθένος τους αντιχριστιανικούς νόμους που ψήφισε ή προτίθεται να ψηφίσει η Πολιτεία, προωθεί το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία κ.ο.κ..

Ας σημειωθεί μάλιστα ότι το Πατριαρχείο Βουλγαρίας αγωνίζεται σθεναρά εναντίον του άθεου κράτους ακόμη και με την κινητοποίηση του λαού με μαζικές εκδηλώσεις στις οποίες κατεβαίνει επικεφαλής ο υπέργηρος Πατριάρχης Βουλγαρίας Μάξιμος σε αντίθεση με τον διά τας αμαρτίας ημών πρασινοφρούραρχο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος συνωμοτεί στα σκοτεινά παρασκήνια με τους Πασόκους για να υποσκάψει όλους τους αγώνες της Εκκλησίας.

Τώρα εξαιτίας των φονικών συγκρούσεων στη Βουλγαρία κάλεσε το λαό σε παράκληση για να ζητήσει τη βοήθεια του Θεού, αλλά ταυτόχρονα εξέδωσε Ανακοίνωση με την οποία ζητά την πακτική λήψη μέτρων από την κυβέρνηση για να μην επαναληφθούν οι συγκρούσεις, για να αποδοθεί δικαιοσύνη και για να προστατευθούν οι αδύνατοι.

Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
==============

Παράκληση θα τελεστεί σήμερα το πρωί στο παρεκκλήσι του Πατριαρχείου Βουλγαρίας, με αφορμή τα τραγικά γεγονότα της εθνοτικής βίας των τελευταίων ημερών στη Κατούνιτσα του Πλόβντιβ.

Την παράκληση για την ειρήνη και την εθνική ενότητα θα τελέσει ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ. Μάξιμος, και τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου της Βουλγαρικής Εκκλησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες παρακλήσεις θα τελεστούν σε όλες τις Εκκλησίες της Βουλγαρικής Εκκλησίας, μετά από απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

Η Ιερά Σύνοδος σε μήνυμά της αναφέρει ότι, η οργή του λαού έχει κλιμακωθεί λόγω της συστηματικής παραβίασης του νόμου του Θεού.

Τέλος η Ιερά Σύνοδος προσθέτει πως πρέπει να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία για τους δολοφόνους, ενώ ζητά από το κράτος να φροντίσει και να προστατέψει τους αδυνάτους.


ΠΗΓΗ:

Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment