Wednesday, September 21, 2011

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ



ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========

Οι διάλογοι Ορθοδοξίας και Παπισμού - πολλώ μάλλον με τα άλλα δόγματα - πνέουν τα λοίσθια. Εις ουδέν ωφελούν αλλά μάλλον θόρυβος γίνεται. Θα ήταν όμως παραπλανητικό αν πιστεύαμε ότι τελειώσαμε με την οικουμενιστική φρενίτιδα.

Ορίστε τη θρασύτητα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου να στέλλει τον Γενικό Διευθυντή της Μ.Κ.Ο. “Αποστολή” κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα με κλιμάκιο συνεργατών για να προωθήσουν θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης της “Αποστολής” με την Αρχιεπισκοπή Καντουαρίας και την επισκοπή Λονδίνου.!!!

Το χειρότερο! Αναγγέλλεται ότι αυτή η επίσκεψη αποτελεί την πρώτη φάση συνεργασίας σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης με τους Αγγλικανούς. Με άλλα λόγια θα ακολουθήσουν κι άλλες επισκέψεις!!!

Και διερωτόμαστε: Για ποιο λόγο η Εκκλησία της Ελλάδος ανέλαβε την πολυέξοδη επίσκεψη κλιμακίου της “Αποστολής” στην Αγγλία εν μέσω τόσο πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης; Είναι εν γνώσει και τη εγκρίσει της Συνόδου η μετάβαση του κλιμακίου στο Λονδίνο;

Το κυριότερο. Τι δουλειά έχει η Εκκλησία της Ελλάδος να συνεργάζεται με τους Αγγλικανούς σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης;

Σύμφωνα με ποια λογική οι Ορθόδοξες Εκκλησίες επιτρέπεται να καταστρώνουν κοινό πρόγραμμα ποιμαντικής δράσης με αιρετικούς;

Με μεγάλη θλίψη και απογοήτευση διαπιστώσαμε τελευταία παρόμοια ανοίγματα εκ μέρους του Πατριαρχείου Ρωσίας το οποίο ανέλαβε κοινό σχέδιο ποιμαντικής δράσης με τους Παπικούς και τους Λουθηρανούς της Ρωσίας.!!!

Και τώρα βλέπουμε και την Εκκλησία της Ελλάδος να ακολουθεί τα ίδια βήματα.

Οταν γίνονται διάφορες οικουμενιστικές ασχημίες από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και άλλες εμπερίστατες Ορθόδοξες Εκκλησίες προβάλλεται η ανάγκη να συμμετέχουν αυτές οι Εκκλησίες σε οικουμενιστικά συνέδρια κτλ. για να μπορούν να επιβιώσουν σε ένα εχθρικό γι’ αυτές περιβάλλον, αφού έτσι εξασφαλίζουν τη στήριξη των χριστιανών που ανήκουν σε διάφορες αιρέσεις.

Μπορούμε να μάθουμε ποια σκοπιμότητα επιβάλλει την από κοινού ποιμαντική δράση της Αγγλικανισμού και της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος; Ποιος εθνικός λόγος συντρέχει που δικαιολογεί αυτού του είδους τις οικουμενιστικές ενέργειες;

Είναι φανερόν ότι είμαστε αντιμέτωποι με άλλο ένα “θαύμα” του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι και ο ίδιος πριν λίγο χρόνο έκανε ταξίδι στη Γερμανία για να επισκεφθεί φιλανθρωπικά ιδρύματα των Λουθηρανών για να εμπνευστεί για το δικό του φιλανθρωπικό έργο!!!

Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ “ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ” ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
==========

Επίσημη επίσκεψη στην Αγγλικανική Εκκλησία πραγματοποιεί από χθες στο Λονδίνο ο Γενικός Διευθυντής της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας συνοδευόμενος από κλιμάκιο συνεργατών του.
Η επίσκεψη αποτελεί την πρώτη φάση συνεργασίας σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης της «Αποστολής» με την Αρχιεπισκοπή της Καντουαρίας και την Επισκοπή Λονδίνου.
Ο κ. Δήμτσας έγινε δεκτός στο Διοικητικό Μέγαρο της Επισκοπής του Λονδίνου London Diocesan House και ενημερώθηκε για το κοινωνικό, προνοιακό και φιλανθρωπικό έργο της στα θέματα νέοι, μετανάστες, άστεγοι και εκπαίδευση.
Στη συνέχεια μετέβη στο Συνοδικό Μέγαρο Church House Minster όπου ο αιδεσιμολογιώτατος Άντριου Ντέιβι παρουσίασε τη δομή και τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της Αγγλικανικής Εκκλησίας και αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα σύγχρονα αστικά κέντρα την εποχή της παγκοσμιοποίησης.
Η αντιπροσωπεία της «Αποστολής» το απόγευμα ξεναγήθηκε στο αβαείο του Westminster από τον προϊστάμενο του ναού.
Οι δύο αντιπροσωπείες με την ολοκλήρωση των συζητήσεων της πρώτης ημέρας επαναβεβαίωσαν τη βούληση για εμβάθυνση της συνεργασίας στην αντιμετώπιση κοινωνικών προκλήσεων σε Αθήνα και Λονδίνο και δεσμεύτηκαν σε κοινές δράσεις που αφορούν τους νέους.

ΠΗΓΗ:

Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment