Sunday, August 7, 2011

Ο π. ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ


Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΛΩΜΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==========


Είχα την ισχυρότατη πεποίθηση ότι τα κείμενα, που έγραψε ο Γέροντας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος, δεν άφηναν ΠΟΤΕ και σε κανένα το δικαίωμα να παρεξηγήσει τις θέσεις του.


Μπορεί να διαφωνεί ή να συμφωνεί κάποιος με αυτά που λέγει, αλλά αποκλείεται να μην κατάλαβε επακριβώς τι εννοεί.


Ετσι νόμιζα.


Αυτή ήταν όμως και η πεποίθηση του ιδίου του μακαριστού Γέροντα.


Σε κάποια στιγμή του ανέφερα ότι κατηγορείται από ορισμένους ότι τα κείμενά του είναι νομικιστικά. Αντί να αγανακτήσει και να προσπαθήσει να μου εξηγήσει γιατί δεν είναι νομικιστής, ο μακαριστός Γέροντας μειδίασε με αγαθότητα και μου είπε:


"Τα κείμενά μου, παιδάκι μου, επιδιώκω να είναι όχι απλά νομικά, αλλά μαθηματικά!"


Δυστυχώς τόσον ο μακαριστός Γέροντας, όσο και ο συντάκτης του άρθρου, πέσαμε έξω!


Είναι φανερόν ότι υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι παρανοούν σαφέστατα πράγματα που έγραψε τα οποία δεν έπρεπε επ’ ουδενί λόγω να έχουν παρεξηγήσει.


Η επιστολή του για τον Ε.Κ.Α.Μ = Ειδικός Κωδικός Αριθμός Μητρώου (νυν κάρτα του πολίτη) λ.χ. είναι κρυσταλλίνης διαυγείας.


Και όμως! Το περιεχόμενο της σαφέστατης αυτής επιστολής διαμφισβητείται τόσο έντονα.


Τι λέγει, λοιπόν, σ’ αυτή την επιστολή ο μακαριστός Γέροντας;


Παραθέτουμε και σχολιάζουμε σύντομα τα κύρια σημεία της επιστολής, την οποία στο παρελθόν δημοσιεύσαμε ολόκληρη.



ΞΕΚΑΘΑΡΟ “OPENING STATEMENT”:

ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΕΙΣΕΛΘΩ ΣΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ή ΣΤΟ 666

___________________


1.) Διά τῆς παρούσης δέν σκοπεύω νά διαπραγματευθῶ τό θέμα περί ἀντιχρίστου ἤ περί τοῦ ἀριθμοῦ 666 κ.τ.τ.


Χρειάζεται επεξήγηση η πρόταση αυτή;


Ελπίζω πως όχι, επειδή αν χρειάζεται, τότε κάποιο σοβαρό πρόβλημα πρέπει να έχει όποιος δεν την κατανοεί!



ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΕΙΚΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΒΕΕΛΖΕΒΟΥΛ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΑΓΓΙΞΟΥΝ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ

___________


2.) Ἄν λοιπόν πράγματι εἰς τά νέα δελτία ταυτότητος ἔχῃ ἀποτυπωθῇ ἔστω καί ὑποψία τῆς μορφῆς τοῦ Βεελζεβούλ, ἀσφαλῶς οἱ πιστοί ὄχι μόνον δέν θά παραλάβουν τά δ ι α β ο λ ο δ ε λ τ ί α αὐτά, ἀλλά οὔτε κἄν θά τά ἐγγίσουν!


Ο μακαριστός Γέροντας λέγει το αυτονόητο. Οι πιστοί ούτε που θα αγγίξουν δελτία στα οποία τυχόν θα εξεικονιστεί η μορφή του Διαβόλου.


Δεν πιστεύω να μην κατανοεί ή να διαφωνεί κανείς με αυτή τη θέση; Θα πρόκειται είτε για παρανοικό άτομο, είτε για οπαδό κάποιος σατανολατρικής σέκτας.



ΑΝ ΣΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ 666 ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ

____________


3.) Τό αὐτό θά συμβῇ καί ἄν τά δελτία φέρουν τόν ἀριθμό 666. Ἐάν μέν ὁ ἀριθμός αὐτός ἐτέθη ἐπίτηδες, ὡς σχετιζόμενος μέ τόν ἀντίχριστον, θά ἦτο ἀδιανόητον νά φέρωμεν ἐπάνω μας τά σύμβολα τοῦ ἀντιχρίστου! Ἀλλά καί ἐάν ὁ ἀριθμός αὐτός δέν ἐπελέγη σκοπίμως, δηλαδή ὡς σύμβολον τοῦ ἀντιχρίστου, ἀλλ’ ἀπλῶς ὡς ἕνας ἀριθμός μεταξύ τὼν πολλῶν, ἴσως διότι οὗτος παρουσιάζει ὡρισμένα πλεονεκτήματα (εὐκολία ποικίλων συνδυασμῶν κ.τ.τ.) ἔναντι τῶν λοιπῶν - ὑπόθεσιν κάμνομεν, διότι οὐδεμία περί τούτου ἔνδειξις ὑπάρχει-, καί πάλιν τά δελτία ταυτότητος, ὡς προκαλοῦντα τήν θρησκευτικήν μας εὐαισθησίαν μέ τήν χρῆσιν ενός υπόπτου καί διαβλητοῦ ἀριθμοῦ, εἶναι ἀπολύτως ἀπαράδεκτα. ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΑΛΑΒΩΜΕΝ!


Με κεφαλαία γράμματα και με θαυμαστικό ο μακαριστός Γέροντας λέγει: Εστω και αν δεν υπάρχει εξεικονισμός του διαβόλου στα δελτία, ακόμη και αν έχει τον αριθμό 666 για λόγους πρακτικούς και όχι θρησκευτικά ύποπτους - πολλώ μάλλον επομένως όταν τον έχει ως σύμβολο του Αντιχρίστου - οι πιστοί ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ!


Απορία; Ελπίζω πως όχι!



ΑΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΩΜΕΝ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ

___________


4.) Αὐτό σημαίνει ὅτι ἐάν δέν ψηφισθῇ ὁ ὑπό τῆς Κυβερνήσεως ὑπεσχημένος Νόμος περί προστασίας τοῦ πολίτου ἀπό τάς ἐνδεχομένας καταχρήσεις τῆς κρατικῆς ἐξουσίας εἰς βάρος τῶν ἐλευθεριῶν του καί τῶν δικαιωμάτων του, θά εἴπωμεν «ὄχι!» καί εἰς τόν Ε.Κ.Α.Μ..


Αν υπάρξει καταπάτηση των προσωπικών δεδομένων του πολίτη ο μακαριστός Γέροντας ξεκαθαρίζει ότι θα πούμε ΟΧΙ στον Ε.Κ.Α.Μ. (πρόδρομο της κάρτας του πολίτη).


Δηλαδή, όχι μόνον αν έχει τον εξεικονισμό του Βεεζεβούλ ή αν έχει το 666 το σύμβολο του Αντιχρίστου, αλλά και όταν περιέχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και τότε θα αρνηθούμε να παραλάβουμε τον Ε.Κ.Α.Μ. (νυν κάρτα του πολίτη).


Καμιά απορία;



ΠΕΙΘΑΡΧΕΙΝ ΘΕΩ ΜΑΛΛΟΝ ή ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ

_____________


5.) Οἱ Χριστιανοί εἶναι οἱ νομοταγέστεροι τῶν ἀνθρώπων, ὅταν οἱ Νόμοι δέν προσβάλλουν τάς θρησκευτικάς των πεποιθήσεις. Ὅταν συμβαίνῃ τό ἀντίθετον, τότε, «πειθαρχοῦντες Θεῷ μᾶλλον ἤ ἀνθρώποις» (Πραξ. ε΄ 29), εἰσέρχονται εἰς τήν παρανομίαν ἀδιαφοροῦντες διά τάς συνεπείας.


Οι χριστιανοί, λέγει ο μακαριστός Γέροντας, είναι απολύτως νομοταγείς, αλλά αν οι νόμοι προσβάλλουν την πίστη τους τότε εισέρχονται στην παρανομία και αδιαφορούν για τις συνέπειες.


Υπάρχει κανείς που δεν κατανοεί τι λέγει ο π. Επιφάνιος;



Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ή ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΤΑ ΔΙΑΒΟΛΟΔΕΛΤΙΑ

____________


6.) Εάν εκατοντάδες χιλιάδων ἤ μᾶλλον ἑκατομμύριά τινα Ὀρθοδόξων Ἑλλήνων ἀρνηθοῦν νά παραλάβουν τά διαβολοδελτία, εἶναι μαθηματικῶς βέβαιον ὅτι ἡ Πολιτεία θά υποχωρήσῃ πάραυτα καί θά τροποποιήσῃ τόν Νόμον. Τό ὀλιγώτερον, θά καταστήσῃ προαιρετικά και ὄχι ὑποχρεωτικά τά νέα δελτία ταυτότητος.


Η Πολιτεία δεν θα μπορέσει να επιβάλει τα δελτία αν εκατοντάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια πιστών αρνηθούν να παραλάβουν τον Ε.Κ.Α.Μ., καθησυχάζει τους πιστούς ο μακαριστός Γέροντας. Το πολύ που θα κάνει είναι να τα καταστήσει προαιρετικά.


Ούτε προφήτης να ήταν.!



ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΦΥΛΑΚΙΣΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΙΣΤΟΥΣ

__________


7.) Αν εἶναι ἀδύνατον νά σταλοῦν εἰς τά Δικαστήρια καί τάς Φυλακάς ἑκατοντάδες χιλιάδες ἤ μᾶλλον ἑκατόμμύριά τινα ἀνθρώπων, ἐξ ἴσου ἀδύνατον εἶναι νά ἀποκλεισθῇ τόσον πλῆθος ἀνθρώπων ἀπό συναλλαγάς καί δικαιοπραξίας, ἐπειδή δέν εἶναι κάτοχοι διαβολοδελτίων.


Καταρχήν προσέξτε ότι ο αείμνηστος Γέροντας εξακολουθεί με επιμονή να χαρακτηρίζει “διαβολοδελτίο” τον Ε.Κ.Α.Μ. (νυν κάρτα του πολίτη) ακόμη και αν ΔΕΝ έχει τη μορφή του Βεελζεβούλ.


Διαβεβαιώνει μάλιστα ο αείμνηστος Γέροντας, ότι, όχι μόνον δεν θα μπορέσει η Πολιτεία να φυλακίσει τους πιστούς που θα αρνηθούν να παραλάβουν τον Ε.Κ.Α.Μ (νυν κάρτα του πολίτη), αλλά δεν θα μπορέσει ούτε να περιορίσει τις συναλλαγές εκατομμυρίων πιστών που θα αρνηθούν να παραλάβουν το “διαβολοδελτίο”.


Υπάρχει κανείς που αμφιβάλλει ότι ο μακαριστός Γέροντας δεν εγκρίνει την παραλαβή αυτού που ονομάζει “διαβολοδελτίο”;



Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΑ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙ ή ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ

_________


8.) Ἡ μόνη λύσις πού θά ἐπιβληθῇ ἐκ τῶν πραγμάτων, διότι θά δημιουργηθῇ ἐκρηκτικόν κοινωνικόν πρόβλημα πελωρίων διαστάσεων, θά εἶναι ἡ ὑπαναχώρησις τῆς Ἐξουσίας. Ἀλλά καί ἄν αὐτό δέν συμβῇ, ὅπερ λίαν ἀπίθανον, τότε θά εἴπωμεν καί θά βιώσωμεν τό ἡμῖν «ἐχαρίσθη τό ὑπέρ Χριστοῦ, οὐ μόνον τό εἰς αὐτόν πιστεύειν, ἀλλά καί τό ὑπέρ αὐτοῦ πάσχειν» (Φιλιπ. α΄29). Ἡ πίστις μας σύμβολόν της καί θεμέλιόν της ἔχει τόν Σταυρόν!...


Εδώ ο μακαριστός Γέροντας επαναλαμβάνει την πεποίθησή του ότι, όχι μόνον ο νόμος για την κάρτα του πολίτη θα μείνει ανεφάρμοστος, αν εκατομμύρια πιστών αρνηθούν να παραλάβουν τα “διαβολοδελτία”, αλλά και ότι, αν η Πολιτεία επιμείνει στην εφαρμογή του νόμου, τότε οι χριστιανοί όχι μόνον δεν θα παραλάβουν τα “διαβολοδελτία”, αλλά και θα είναι έτοιμοι για το μαρτύριο.


Τολμά κανείς να χαρακτηρίσει αφελή τον π. Επιφάνιο που μιλά ακόμη και για μαρτύριο παρά να δεχτούμε να εγκλειστούμε σε ηλεκτρονική φυλακή; Αν υπάρχει ας μας το πει υπεύθυνα και επώνυμα. Με όποιες συνέπειες θα συνεπάγεται αυτή του η δήλωση.



ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

_____________


9.) Τέλος λόγου: Ἐάν τά διαδιδόμενα εἶναι ἀληθῆ καί τά νέα δελτία ταυτότητος θά φέρουν, ἐμφανῶς ἤ ἀφανῶς, εἴτε τήν μορφήν τοῦ Βεελζεβούλ εἴτε τόν ἀριθμόν 666 εἴτε ὅ, τιδήποτε ἄλλο ἀντιχριστιανικόν σύμβολον, ἤ ἀκόμη καί ἄν θά ἔχουν μόνον τόν Ε.Κ.Α.Μ., ἄνευ προηγουμένης νομοθετικῆς διασφαλίσεως τῶν δημοκρατικῶν δικαιωμάτων καί ἐλευθεριῶν τοῦ πολίτου, θά εἴπωμεν ΟΧΙ καί πάλιν ΟΧΙ καί μυριάκις ΟΧΙ εἰς τά νέα αὐτά δελτία, ὁ,τιδήποτε καί ἄν πρόκειται νά ἀντιμετωπίσωμεν... «Ἀκουέτω ταῦτα καί Βασιλεύς (=Κυβέρνησις)!».


Αλλά είναι ανάγκη να σχολιάσω το σαφέστατο συμπέρασμα του μακαριστού Γέροντα;


Το 666 το σύμβολο του Αντιχρίστου δεν μπορεί να περιέχεται στα νέα δελτία, επειδή προσβάλλει τη θρησκευτικη ευαισθησία των πιστών, όχι μόνον αν τεθεί σκόπιμα, αλλά και για λόγους πρακτικούς. Ούτε αν περιέχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα πρέπει να παραλάβουμε την κάρτα.


Για όνομα του Θεού!


Τι άλλο έπρεπε να πει για να καταλάβουμε τη θέση του για την ηλεκτρονική φυλακή;


"ΟΧΙ και πάλιν όχι και μυριάκις ΟΧΙ" εις τα νέα αυτά δελτία! κραυγάζει ο μακαριστός Γέροντας και εμείς παριστάνουμε τους αχάμπαρους;


Δηλαδή τι άλλο έπρεπε να πει για να καταλάβουμε ποια είναι η θέση του;


Τι στην ευχή περιμένουν κάποιοι για να καταλάβουν ότι ο σοφός και Αγιος Γέροντας μας άφησε σαφέστατη εντολή να ΜΗ δώσουμε τη συγκατάθεσή μας για να μας εγκλείσουν σε ηλεκτρονική φυλακή;


ΘΑ ΑΚΟΥΣΩ ΠΡΟΘΥΜΑ ΚΑΘΕ ΔΙΑΦΩΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ Π. ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ

_______________


Είμαι πολύ πρόθυμος να ακούσω, με πολλή προσοχή, κάθε σεβαστό πατέρα και αγαπητό αδελφό, που έχει την προθυμία να μου εξηγήσει γιατί ο ίδιος πιστεύει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος από την ηλεκτρονική φυλακή.


Είμαι πάρα πολύ πρόθυμος να ακούσω προσεκτικά τη δική του ερμηνεία της Αποκάλυψης και πώς την στηρίζει στην Πατερική Γραμματεία.


Υπόσχομαι να ακούσω πολύ προσεκτικά γιατί κάποιος διαφωνεί με τις θέσεις του π. Επιφάνιου, αλλά ΔΕΝ είμαι και ΔΕΝ πρέπει να είμαι διατεθειμένος να δεχτώ να συκοφαντείται αδιαμαρτύρητα ο Αγιος Γέροντας.


Κανένας απολύτως ΔΕΝ νομιμοποιείται να πιστεύει ή να λέγει ή να γράφει ότι ο π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος δεν εξέφρασε με κρυστάλλινη διαύγεια τις θέσεις του για τα “διαβολοδελτία”, όπως τα αποκαλεί.


No comments:

Post a Comment