Thursday, August 18, 2011

ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΑΓΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΠΙΣΩΠΛΑΤΕΣ ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ



ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΑΓΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΠΙΣΩΠΛΑΤΕΣ ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============


Νέα αήθης ενέργεια των Παπικών σημειώθηκε την ώρα που μιλούν για διαλόγους, πνεύμα συνδιαλλαγής, ανταλλαγές αντιπροσωπειών στις θρονικές εορτές και άλλα φιλήματα του Ιούδα που έχουν πρόσφορα στην ημερήσια διάταξη.


Στους παροικούντες εν Ιερουσαλήμ και γινώσκοντες τα γινόμενα αυτό φυσικά δεν κάνει την παραμικρή εντύπωση. Εκ γαρ στόματος κοράκου...


Ούτε άλλαξε, ούτε θα αλλάξει ποτέ ο Παπισμός. Δόλιος και ανέντιμος πάντα χρησιμοποιεί προπαγανδιστικά μέσα και στόχο έχει πάντοτε ένα και αναλλοίωτο: Να πλήξει την Ορθοδοξία.


Τα ζαχαρωτά των αγαπολόγων των διαλόγων τελικά έχουν πολύ πικρή γεύση επειδή “it takes two to tango”. Οσο πιο γρήρορα το αντιληφθούν αυτό οι δικοί μας “αγαπολόγοι” τόσο το καλύτερο, επειδή όσο και να θέλουν να διατηρήσουν εν ισχύ τις φρούδες ελπίδες τους ότι οι Παπικοί δήθεν έχουν στόχο να διαλεχθούν σοβαρά με τους Ορθόδοξους, η σκληρή πραγματικότητα τους προσγειώνει ανώμαλα.


Στόχος τους ήταν, είναι και θα παραμείνει ο ίδιος. Να μας κάνουν Ουνίτες και να μας σκεπάσουν υπό τη σκέπη των πτερύγων του Βατικανού.


Ακολουθούν αταλάντευτοι το στόχο τους όπως τον καθόρισαν με τις αποφάσεις της Β΄Βατικάνειας Συνόδου.


Ετσι στα μπαλκόνια μιλούν για ενότητα, αγάπη, κατανόηση και διαλόγους.


Στην πράξη όμως ενεργούν δόλια, δυσφημούν τους Ορθόδοξους και τους καταφέρουν πισώπλατες μαχαιριές.

Αυτό ακριβώς έκανε και ο Παπικός “επίσκοπος” της Τήνου Φραγκίσκος, με τον αήθη και διαστρεβλωτικό τρόπο που παρουσίασε τα γεγονότα που αφορούν την κηδεία ενός παπικού ο οποίος ήθελε να ταφεί στη Μητρόπολη Φθιώτιδος.


Τα ακούει αυτά ο ορθόδοξος Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β΄, ο οποίος, ως μη όφειλε, συναγελάζεται και κάνει κοινές ποιμαντικές παραστάσεις με τον παπικό επίσκοπο Τήνου Φραγκίσκο;


Αντίθετα ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος, αντί να κάνει κοινές ποιμαντικές παραστάσεις με τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους, τους κατηχεί, τους βαφτίζει και τους κάνει Ορθόδοξους.


Δεν είναι δύσκολο επομένως να καταλάβουμε γιατί τον δυσφημούν οι Παπικοί.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΠΑΠΙΚΟ
“ΕΠΙΣΚΟΠΟ”

========


Εξ αφορμής ανακοινώσεως του Σεβασμιωτάτου Επισκόπου των Ρωμαιοκαθολικών Σύρου, Θήρας, Κρήτης και προέδρου της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος κ. Φραγκίσκου σχετικά με την κηδεία και ταφή στην Λαμία του Massimo Bartolini Ρωμαιοκαθολικού το θρήσκευμα Ιταλού, η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος διευκρινίζει:

Κατ ἀρχάς η Ανακοίνωση του Επισκόπου των Ρωμαιοκαθολικών βρίθει ανακριβειών και σκοπό έχει την δημιουργία εντυπώσεων.

Ο εν λόγω Ρωμαιοκαθολικός δεν απεβίωσε στη Λαμία, αλλά στην Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας.

Σε αίτημα των συγγενών του να ψαλλεί και να ταφεί στην Λαμία ευγενώς υποδείξαμε να ψαλλεί στον πλησιέστερο Ναό των Καθολικών στην Πάτρα η αλλαχού και να γίνει η ταφή του στην Λαμία κατά την επιθυμία τους.

Την λύση αυτή εδώσαμε σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου περί κηδείας και ταφής ετεροδόξων. Η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει κανόνες και τάξη, η οποία δεν παραβιάζεται κάτω από την πιέση της παγκοσμιοποιήσεως και των δημοσίων σχέσεων.

Από πλευράς συγγενών δεν διεπίστωσα καμμία αντίδραση.

Ο συντάκτης της ανακοινώσεως τη ανοχή του φιλησύχου Επισκόπου κ. Φραγκίσκου μεγαλοποιεί το όλον θέμα, όπως έχει πράξει και στο παρελθόν με διάφορα θέματα της Ορθοδόξου Εκκλησίας για να μειώσει την Ορθόδοξη Εκκλησία ως εριστικήν και συντηρητικήν.

Λυπούμεθα, διότι με τέτοια νοοτροπία δεν προάγονται οι καλές σχέσεις Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών, για την καλλιέργεια των οποίων πολλοί μοχθούν προς δόξαν Θεού.

Το λυπηρότερον είναι ότι η Ανακοινώση της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας, δεν έφθασε ποτέ στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, άλλα διοχετεύθηκε μόνο στα Μέσα Ενημερώσεως.

ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment