Tuesday, August 23, 2011

ΝΕΑ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ

"ΛΑΛΕΙ ΚΥΡΙΕ! Ο ΔΟΥΛΟΣ ΣΟΥ ΑΚΟΥΕΙ!"



ΤΙ ΔΥΣΤΥΧΙΑ! ΛΑΜΠΟΥΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΑΠΟ ΕΥΤΥΧΙΑ!


ΝΕΑ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΟΜΑΧΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις. Αν στις φωτογραφίες που προτάσσονται του κειμένου δεν βλέπει κανείς ότι η Εκκλησία ή για να ακριβολογούμε ο - διά τας αμαρτίας ημών - Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, παραδόθηκε - για μια ακόμη φορά- αμαχητί στους εκκλησιομάχους του ΠΑΣΟΚ, τότε η όρασή του έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα.
Αλλά ακόμη και αν οι φωτογραφίες δεν είναι αρκετές για να τον πείσουν ότι μεθοδεύτηκε ξεπούλημα των θέσεων της Συνόδου, οι δηλώσεις του ίδιου του Αρχιεπισκόπου δείχνουν ότι όλα προδόθηκαν - όπως όλοι οι αγώνες της Εκκλησίας επί Ιερωνύμου - πριν καν αρχίσει η μάχη.
Σήμερα παρακολουθήσαμε μια οπερέττα. Ολα ήταν στημένα. Επαναλαμβάνεται το σκηνικό των ταυτοτήτων. Ο Λοβέρδος θα παραστεί σε συνεδρία της Συνόδου, για να πουλήσει φούμαρα στους αρχιερείς, αλλά ο Αρχιεπίσκοπος ξεκαθάρισε δύο πράγματα.
1.) Οτι η Εκκλησία το έχει δεδομένο ότι στηρίζει τις μεταμοσχεύσεις.
2.) Οι “επιφυλάξεις” (προσέξετε οι “επιφυλάξεις” Της) υφίστανται ΜΟΝΟΝ για την “εικαζομένη συναίνεση”.
Τι θα πει αυτό;
ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ
_________
1.) Πάει περίπατο η αντίθεση στις μεταμοσχεύσεις που διατύπωσε πρόσφατα ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κατά την επίσκεψή του στην Καβάλα, που δήλωσε ότι υπάρχει ουσιαστικό θεολογικό πρόβλημα με τις μεταμοσχεύσεις (ΟΧΙ απλά για την “εικαζομένη συναίνεση”), μια θέση που στήριξε θεολογικά και ο Αγιος Ναυπάκτου.
Ο Μακαριότατος λέγει ξεκάθαρα ότι η Εκκλησία της Ελλάδος είναι υπέρ των μεταμοσχεύσεων.
“ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ” ΓΙΑ ΤΗΝ “ΕΙΚΑΖΟΜΕΝΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ” ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ
_______________
2.) Αλλά δεν το λέγει μόνον αυτό ο “χρυσορρήμων” “Αρχιεπίσκοπος της ήττας”, όπως προσφυώς τον απεκάλεσε ο ευσεβής ιατρός κ. Λυκούργος Νάνης.
Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον υπουργό παιδείας είπε ότι η Εκκλησία έχει “επιφυλάξεις” (προσέξτε “επιφυλάξεις” ΟΧΙ σαφή και κατηγορηματική άρνηση) για την “εικαζομένη συναίνεση” για τις μεταμοσχεύσεις.
ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ
__________
Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος όμως πριν λίγες μέρες πήρε απόφαση που έλεγε το ακριβώς αντίθετο. Απέσυρε τον εκπρόσωπό Της από την επιτροπή των μεταμοσχεύσεων, επειδή ψηφίστηκε το νομοσχέδιο της “εικαζομένης συναίνεσης” και επειδή έχει ΣΑΦΕΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΑΖΟΜΕΝΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ.
Επομένως ο Αρχιεπίσκοπος κατόρθωσε - για μια ακόμη φορά - να βάλει τρικλοποδιά σε ένα ακόμη αγώνα της Εκκλησίας.
Οι αγώνες της Εκκλησίας εναντίον της “εικαζομένης συναίνεσης” παραπέμπονται στις “ελληνικές καλένδες”, αφού η μη άμεση εφαρμογή του νόμου δίνει περιθώριο για συναίνεση της Εκκλησίας στα σχέδια των εκκλησιομάχων.
Τι είδους συναίνεση άλλωστε έιναι δυνατόν να επιτευχθεί; Ή θα ισχύσει η “εικαζομένη συναίνεση” ή δεν θα ισχύσει!
Οσο για την παρουσία του υπουργού υγείας, σε συνεδρία της Συνόδου, αποσκοπεί σε ένα και μόνον: Να ξεγελάσει τους συνοδικούς - με την πολύτιμη για τους εκκλησιομάχους συνεργασία του Ιερωνύμου -, ώστε ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ η σύνοδος, οπότε η κυβέρνηση και οι συνωμότες δουλάνθρωποί της στην Εκκλησία - για μια ακόμη φορά - θα κερδίσουν χρόνο για να προωθήσουν τα σχέδια τους.
Ο "ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ" ΘΑ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
___________
Εβραγχίασεν ο λάρυγξ μου τους τελευταίους μήνες να επαναλαμβάνω: Δυοίν θάτερον. Ή θα γκρεμίσουμε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ή θα πρέπει να ετοιμαστούμε για τον ακύρωση ΟΛΩΝ ανεξαίρετα των αγώνων της Εκκλησίας και τον εξανδραποδισμό της πίστης μας από τους εκκλησιομάχους του ΠΑΣΟΚ.
Οσοι από εδώ και εμπρός προσποιούνται ότι δεν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει εξυπηρετούν τα σχέδια των εκκλησιομάχων.
ΚΙΝΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ "ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΩΝ"! ΟΧΙ “ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ”
__________
Προσοχή όμως!
Δεν χρειαζόμαστε κίνημα “αγανακτισμένων” στην Εκκλησία.
Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να επαναληφθεί το φιάσκο των “αγανακτισμένων πολιτών” που έτρωγαν σουβλάκια, χόρευαν και μούντζωναν τη βουλή, - όταν δεν βρίσκονταν στις παραλίες εννοείται.
Χρειάζεται άμεση σύσκεψη όσων δεν θέλουν να ξεπουληθεί η πίστη μας και η λήψη αποφάσεων για υλοποίηση συγκεκριμένων ενεργειών, οι οποίες θα στοχεύουν στη δυναμική αναχαίτιση της πορείας ολέθρου του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.
Συγκεκριμμένα επιβάλλεται να αποφασισθεί η
ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ
____________
1.) Δημόσια έντονη αποδοκιμασία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου όπου και αν εμφανίζεται με την ιαχή “ανάξιος”, από οργανωμένες ομάδες, οι οποίες δεν πρέπει να τον αφήσουν σε χλωρό κλαρί.
Οχι σπασμωδικές κινήσεις. Οργανωμένη αποδοκιμασία ώστε κυριολεκτικά να εκθέσει και να φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον συνθηκολόγο Αρχιεπίσκοπο.
2.) Επιτροπή αγώνα να προσεγγίσει ΑΜΕΣΩΣ όλους τους Ιεράρχες για να πειστούν να αντιτάξουν σθεναρή αντίσταση στα σχέδια του Αρχιεπισκόπου και της ολιγομελούς αδίστακτης μειοψηφίας που τον περιβάλλει, ώστε να μη γίνει κατορθωτό να περάσει και αυτό το έγκλημα από τους εκκλησιομάχους Πασόκους.
ΑΝΑΓΚΗ ΗΓΕΤΙΚΗΣ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑΣ
_________
Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται μια ηγετική μορφή η οποία θα ιεραρχήσει τους στόχους, θα οργανώσει τον αγώνα και θα ξεσηκώσει τους πιστούς.
Δεν ξέρω αν υπάρχει αυτή η μορφή σήμερα.
Ξέρω ότι αν ζούσε ο Καντιώτης και είχε ακμαίες τις δυνάμεις του θα έφερνε τα πάνω κάτω.
Ξέρω επίσης ότι αν ζούσε ο π. Επιφάνιος θα οργάνωνε ισχυρή αντιπολίτευση κατά του Αρχιεπισκόπου μέσα στους κόλπους της Ιεραρχίας.
Φοβάμαι ότι τώρα η ηγετική αυτή φυσιογνωμία δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοιαν.
Ο καθένας έχει το “μαγαζάκι” του. Κάνει αντιπολίτευση μέχρι το σημείο που δεν θα φέρει τον ίδιο σε δύσκολη θέση.
Οι περισσότεροι διακατέχονται από εμμονές μονομανίας για ορισμένο θέμα ή θέματα, ενώ στερούνται ολότελα την ικανότητα της σφαιρικής θέας των προβλημάτων και προπαντός της ιεράρχησης των κινδύνων. Ακόμη λιγότερο ικανοί είναι να καταρτίσουν επιτελικά σχέδια για ανατροπή του σκηνικού.
Με αυτά τα δεδομένα δεν χρειάζεται να είναι κανείς προφήτης για να προφητεύσει ότι η Εκκλησία θα προάγεται από ήττα σε ήττα.
Παραθέτω, στη συνέχεια, σχετικό σχόλιο του ευλαβούς ιατρού κ. Λυκούργου Νάνη, που δημοσιεύθηκε στον ιστολόγιο “Ακτίνες”, και το ρεπορτάζ που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.
*****
Η ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ
Του κ. Λυκούργου Νάνη
============
Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς!
Την υποκριτική δήλωση Λοβέρδου ότι αποτελεί μέλος του εκκλησιάσματος τη στιγμή που ο εν λόγω κύριος υπεράσπισε με τη νομική του ιδιότητα την εκκλησία της Σαηεντολογίας;
Τα χαμογελάκια του αρχιστρατήγου της ήττας, του ΜΟΙΡΑΙΟΥ αυτού ανθρώπου, που κατά παραχώρησιν Θεού για τις πολλές μας αμαρτίες ηγείται της Ελλαδικής Εκκλησίας;
Ό κος Ιερώνυμος, αντί να επιτιμήσει δημοσίως το νεοταξίτη υπουργό για την παρά πάσαν έννοια ηθικής και δικαίου εικαζόμενη συναίνεση, αντί να τον κηρύξει PERSONNA NON GRATA για την Ελλαδική Εκκλησία χαριεντίζεται μαζί του και θα τον υποδεχθεί, τον εχθρό της Εκκλησίας, σε συνεδρίαση της Συνόδου!
Πού καταντήσαμε!
Πάτο δεν έχει ο κατήφορος του κου Ιερωνύμου!
Τα ισοπέδωσε όλα!
Αχ, ασύνετοι αρχιερείς που δε σας άρεσε ο Σπάρτης για αρχιεπίσκοπος και εκλέξατε αντί εκείνου, το νεροκουβαλητή της νέας Τάξης, πασοκάνθρωπο, κο Ιερώνυμο!
Ποταμούς δακρύων πρέπει να χύνετε μέχρι το τέλος της ζωής σας.
Αναλογιστήκατε τι έγκλημα πελωρίων διαστάσεων διαπράξατε;
Η κυβέρνηση των ανδρεικέλων έχει κυριολεκτικά ξεσαλώσει!
Αντίχριστη και δαιμονοκίνητη κυβέρνηση είναι!
Κι εσείς, με επικεφαλής τον αρχιεπίσκοπό σας, ποιείτε την νήσσαν!
Ξύπνα λαέ του Θεού και πάρε την κατάσταση στα χέρια σου! Βασίλειον ιεράτευμα, έθνος άγιον!
ΥΓ. Αγαπητέ μου, αγωνιστή ιστολόγε, συγχωρήστε μου το ύφος! Αλλά νισάφι πια! Υπάρχει άραγε κι άλλο σκαλί στον κατήφορο της κατρακύλας;
ΠΗΓΗ:
Ακτίνες
*****
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ”
Του Γιώργου Φερδή
===============
Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο είχε πριν από λίγο ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος,
Το θέμα της συνάντησης όπως προαναφέραμε από χθες, ήταν τα θέματα που προκύπτουν από την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για τις μεταμοσχεύσεις.
Ο Αρχιεπίσκοπος τον υποδέχθηκε με εγκάρδιο χαιρετισμό στο γραφείο του, και ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι μας βιάζει ο χρόνος και πρέπεί να τελειώσουμε κάποια θέματα σύντομα.
Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε καλό κουράγιο στον Υπουργό, ενώ ο κ. Λοβέρδος απάντησε ότι έχει και προχωράει σταθερά.
Ο Αρχιεπίσκοπος σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι "Η Εκκλησία όχι τώρα αλλά πάντοτε έχει τοποθετηθεί σ’ αυτό το θέμα, δηλαδή το θέμα των μεταμοσχεύσεως και έχει υποβοηθήσει και θέλει οι άνθρωποι να συμπαρίσταται προς τους άλλους ανθρώπους που υποφέρουν με την προσφορά οργάνων τους".
"Υπάρχει όμως μια διαφωνία στο σημείο αυτό που έχει ανακύψει τελευταία, σχετικά με την εικαζόμενη θέληση είναι κάτι που είπε και ο κ. Υπουργός και θα εφαρμοστεί το 2013", πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος.
Σε άλλο σημείο τόνισε: "Εδώ η Εκκλησία είναι επιφυλακτική, είναι ένα θέμα που πιθανόν να δημιουργήσει προβλήματα άλλων μορφών, όπως ιδιοτέλειες σκοπιμοτήτων. Ωστόσο όμως αυτή η διαφωνία δεν εμποδίζει να συνεργαστούμε να δούμε ποια είναι αυτή η σκέψη που μπορεί να μας βοηθήσει, ώστε να αρνηθούμε μερικά πράγματα να προσθέσουμε άλλα και να μπορέσουμε να βοηθήσουμε να είμαστε χρήσιμοι στους συνανθρώπους μας".
Κλείνοντας ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, υπογράμμισε ότι «ο κ. Υπουργός θα ήθελε να έρθει κοντά μας στην ΔΙΣ να καθίσουμε εκεί να το κουβεντιάσουμε καλύτερα και να δούμε και την μια άποψη που στηρίζει ο κ. Λοβέρδος, αλλά και την άλλη που στηρίζει η Εκκλησία και να δούμε τη θα κάνουμε στη συνέχεια.»
Ο Υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος, από την πλευρά του τόνισε: «Στο θέμα των Μεταμοσχεύσεων διαπιστώνουμε συμφωνία και διαφωνία. Ήρθα εδώ ως υπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά και ως μέλος του εκκλησιάσματος να συνεννοηθώ και η συνεννόηση θα είναι εφικτή. Γιατί μας ενώνει η προσπάθεια των ανθρώπων να δοθεί ζωή μέσα από τον θάνατο.»
«Ένας Υπουργός που προσέρχεται στην Ιερά Αρχιεπισκοπή για να συναντήσει τον Μακαριώτατο, ως μέλος του εκκλησιάσματος είναι βέβαιο πως έρχεται να βρει μια λύση», πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος κλείνοντας.
Το ζήτημα, των μεταμοσχεύσεων είναι μεγάλο θέμα το οποίο θα απασχολήσει πολύ τον θεολογικό και όχι μόνο κόσμο.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ΔΙΣ της 18ης Αυγούστου η Ιερά Σύνοδος ανακαλεί τον εκπρόσωπό της από την Εθνική Επιτροπή Μεταμοσχεύσεων, ενώ θα εκδώσει σχετική εγκύκλιο "ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΟ".
Η Εκκλησία να σημειώσουμε, υποστηρίζει την αξία της Φιλαλληλίας και της προσφοράς ζωής, αλλά αρνείται την εικαζομένη συναίνεση και την ιδιωτικοποίηση των Μεταμοσχεύσεων όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο Δελτίο τύπου.
ΠΗΓΗ:
Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment