Wednesday, August 24, 2011

ΟΙ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΙ


ΟΙ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΙ ΕΙΣ ΟΥΔΕΝ ΩΦΕΛΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΘΟΡΥΒΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============

Εφόσον αποφεύγονται οι συμπροσευχές με τους αλλόθρησκους οι Διαθρησκειακές συναντήσεις - δεν είναι αυτές καθ’ εαυτές μεμπτές, αν στοχεύουν να αντιμετωπίσουν πρακτικά προβλήματα, όπως για παράδειγμα το εμπόριο της λευκής σαρκός, την παροχή έκτακτης βοήθειας σε πληγέντες αδελφούς μας, την προώθηση αιτημάτων προς άθεα και ισλαμικά κράτη για να μην καταπιέζονται οι χριστιανοί, κτλ.

ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ

___________

Οι Διαθρησκειακοί διάλογοι από την άλλη, όχι μόνον ΔΕΝ είναι λανθασμένοι, αλλά είναι άκρως επιβεβλημένοι, αν οι ορθόδοξοι αντιπρόσωποι πηγαίνουν σε αυτούς για να κηρύξουν Χριστόν τον ΜΟΝΟΝ αληθινό Θεό και την Ορθόδοξη Εκκλησία ως την ΜΟΝΗ αληθινή Εκκλησία και αν παράλληλα δεν παραβιάζουν τους Κανόνες της Εκκλησίας με τις συμπροσευχές και άλλα άτοπα.

Οι Αγιοι Κωνσταντίνος (μετέπειτα Κύριλλος φωτιστής των Σλάβων), ο Αγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός και ο Αγιος Γρηγόριος Παλαμάς, μας έδειξαν τον δρόμο του αληθινού και γνήσιου διαλόγου με τους αλλόθρησκους.

Η ΚΑΚΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΜΟΝΟΘΕΙΣΤΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ

______________

Οι σημερινοί διάλογοι δεν έχουν να κάνουν τίποτα με τους διαλόγους που έκαναν οι Αγιοι Πατέρες. Οι σύγχρονοι συγκρητιστές μιλούν για τις τρεις μονοθειστικές θρησκείες (Ιουδαισμό, Χριστιανισμό, Ισλάμ), που πιστεύουν δήθεν στον ίδιο Θεό λες και οι μουσουλμάνοι και οι Εβραίοι πιστεύουν στο Χριστό ως Θεό, Σωτήρα και Δημιουργό του Κόσμου ή ως εάν - Θεός φυλάξοι - εμείς αρνηθήκαμε την πίστη μας στον Τριαδικό Θεό.

ΟΙ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΦΕΛΕΣ ΦΙΕΣΤΕΣ

___________

Δυστυχώς σήμερα, κατά το πλείστον, όπως διεξάγονται οι Διαθρησκειακοί διάλογοι δεν είναι παρά φιέστες και πανηγύρια τα οποία εις ουδέν ωφελούν αλλά μάλλον θόρυβος γίνεται.

Συνάγονται εκ των περάτων του τετραπέρατου κόσμου, τα ίδια γννωστά μέλη του θιάσου, τρώνε, πίνουν και ευωχούνται σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία, βγάζουν λόγους, διαβάζουν πληκτικές μέχρι θανάτου εισηγήσεις, εκδίδουν αναποτελεσματικά ψηφίσματα, συναντούν πολιτικούς ηγέτες, κοκ.

Και το πρακτικό αποτέλεσμα αυτών των συναντήσεων; Θέλει και ερώτημα; Ενα μεγάλο μηδενικό!

Εχετε δει εσείς να παράγουν κάποιο ωφέλιμο καρπό;


Η ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΤΙΚΗ ΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ

____________

Ας προσέξουν τουλάχιστον να μην παραβιάζουν τους Ιερούς Κανόνες με συμπροσευχές και ας συνεχίσουν αυτούς τους διαλόγους - αφού το επιθυμούν, αλλά ας μην έχουν την ψευδαίσθηση ότι οι Τούρκοι και γενικά οι Μουσουλμάνοι χαμπαρίζουν από τέτοια.

Οι συναντήσεις, οι προπόσεις, τα ανιαρά και πληκτικά συνέδρια και οι θεατρινιστικές ενέργειες, ουδένα θετικό αποτέλεσμα μπορούν να παραγάγουν και φυσικά δεν μπορούν να μετακινήσουν το Ισλάμ από τον αμετάθετο στόχο του να κατακτήσει τον κόσμο με κάθε τρόπο.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΨΩΝΙΑ

___________

Αν το καλοσκεφτείτε πάντως τα Διαθρησκειακά Συνέδρια έχουν και την καλή τους πλευρά. Δίνουν την ευκαιρία στους συνέδρους να κάνουν τα ψώνια τους, να βγάλουν φωτογραφίες, να κάνουν χειραψίες με πολιτικούς ηγέτες, να εκδώσουν ψηφίσματα τα οποία ουδείς ποτέ πρόκειται να διαβάσει, - πολλώ μάλλον να τους δώσει την παραμικρή σημασία - και να επιστρέψουν οίκαδε πλούσιοι με το ωραίο ταξίδι που τους πρόσφερε η Ιθάκη των Διαθρησκειακών Καρναβάλων. Και αν φτωχική τη βρουν η Ιθάκη δεν τους γέλασε. Ετσι σοφοί που έγιναν με τόση Διαθρησκειακή πείρα και τόσο ψώνια και φωτογραφικά στιγμιότυπα ήδη θα το κατάλαβαν οι Διαθρησκειακοί Διάλογοι τι σημαίνουν.

No comments:

Post a Comment