Saturday, August 20, 2011

Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΧΩΡΟ



Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΧΩΡΟ
Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====
Δεν θα κουραστώ να επιμένω ότι η ανωνυμία - δηλαδή η κουκουλοφορία - στις ιστοσελίδες είναι πηγή πολύ μεγάλων δεινών.
Δεν παραγνωρίζω ότι πλείστοι όσοι που γράφουν ανώνυμα δεν το κάνουν από κακό σκοπό.
Δεν αγνοώ, επίσης, ότι ορισμένοι - ως εκ της θέσεως τους - δεν είναι δυνατόν να μιλήσουν επώνυμα.
Το πρόβλημα όμως παραμένει επειδή υπάρχουν ορισμένοι - έστω και λίγοι - οι οποίοι κακόβουλα χρησιμοποιούν την κουκούλα της ανωνυμίας για να διασύρουν, να συκοφαντήσουν και να σπιλώσουν ανθρώπους και συνειδήσεις.
Η ΞΥΝΩΡΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΙΑΣ ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ ΚΑΙ ΣΑΚΑΡΕΛΛΟΣ
______________
Ο Αρχιμανδρίτης Μελέτιος Βαδραχάνης λ.χ. και ο σύντροφος του Αθανάσιος Σακαρέλλος έχουν κυριολεκτικά ξεσαλλώσει. Οσοι παρακολουθούν τις τελευταίες μέρες - και όχι μόνον - τι γράφουν στα ιστολόγια, υπό τη σκέπη της πολυώνυμης ανωνυμίας, φρίττουν κυριολεκτικά για το μέγεθος της κακοήθειας, της συκοφαντίας, της βωμολοχίας και της βλασφημίας. Παρόλον ότι η κακοήθεια αυτή αφορά πολύ περισσότερον τον Αρχιμανδρίτη Μελέτιο Βαδραχάνη παρά τον έτερον Καππαδόκη - κακά τα ψέμματα και να θέλει κάποιος να γίνει τόσο χυδαίος και βλάσφημος δεν είναι εύκολο - εντούτοις η ζημιά γίνεται.
Σε ένα από τα ιστολόγια που ελέγχει το ελεεινό και καθαιρετέο αυτό υποκείμενο - τις τελευταίες μόνον μέρες - έγινε αδίστακτος διασυρμός μεταξύ άλλων των Σεβασμιότατων Μητροπολιτών Ναυπάκτου και Προικοννήσου, του π. Σαράντη και των πνευματικών του παιδιών.
Ο ΝΑΥΠΑΥΚΤΟΥ...ΑΘΕΟΛΟΓΗΤΟΣ!!!
_________
Τον μεν Αγιο Ναυπάκτου τον έβγαλαν αθεολόγητο (εδώ δικαιούστε, αγαπητοί αναγνώστες, να γελάσετε με την καρδιά σας)! Πόσοι επίσκοποι πανορθοδόξως γνωρίζουν από θεολογία όσο γνωρίζει ο Αγιος Ναυπάκτου; Και βγήκε ο αγράμματος και μικρόνους Μακρακιστής που γράφει για τα όνειρα του χρυσού γάιδαρου να τον ελέγξει ως αθεολόγητο! Καλά πέστε αυτό δεν είναι και τόσο σοβαρό, επειδή ο κόσμος χαχανίζει με την αβυθομέτρητη ανοησία του.
Ο ΠΡΟΙΚΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ...ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΙ
_________
Τον Αγιο Προικοννήσου τον διέσυραν σε βαθμό που δεν θα μπορούσα ούτε να φανταστώ. Και ποιος είναι αυτός που τον διέσυρε; Ορίστε τι αναφέρει σχόλιο που δημοσιεύθηκε στον ιστοχώρο γι’ αυτό το πανάθλιο υποκείμενο.
“Ο Μυρμιδόνας είχε ερωτική απογοήτευση με γυναίκα;
Ακου φίλε μου!
Ως τώρα μας είχε πληροφορήσει ότι αναζητεί συντρόφους στα φουγάρα της Πτολεμαίδος, "τράνζες" (του Πανοσιολογιότατου ο όρος) στη Συγγρού, Κούρδους στην Κουμουνδούρου και "μελαψούς" για την κοπρολαγνεία του στη Βικτωρίας, αλλά η ποιότητα των Θεσσαλονικέων, όπως μας εξηγεί, είναι ανυπέρβλητη.
Εκτός των ως άνω είχε και με γυναίκες νταλαβέρια ή μόνον αποτυχίες και απογοητεύσεις;”
Αυτός, λοιπόν, ο κληρικός εγκαλεί τον Μητροπολίτη Προικοννήσου ως διαβεβλημένο και τον καλεί σε μετάνοια.!!! Οι αναγνώστες γνωρίζουν - είμαι βέβαιος - ότι ο Αγιος Προικοννήσου δεν έδωσε το παραμικρό δικαίωμα, ποτέ και σε κανένα, για να τον κατηγορήσει κατά τη διάρκεια της μακράς διακονίας του στην Εκκλησία.!!! Και όμως!
Ο π. ΣΑΡΑΝΤΗΣ ...ΘΕΟΜΠΑΙΚΤΗΣ
_____________
Και αφού συγύρισαν τον Ναυπάκτου ως Ρωμανιδόπληκτο και αθεολόγητο, το Προικοννήσου ως διαβεβλημένο και γυρολόγο, φρόντισαν να μην αφήσουν στο απυρόβλητο τον σεμνό, ταπεινό και ανεξίκακο π. Σαράντη που τον παρουσίασαν ως Θεομπαίκτη, με βίντεο που οι ίδιοι κατασκεύασαν σε κατάστημα κοντά στην Ομόνοια - όπως οι ίδιοι μας πληροφορούν - για να τον διασύρουν! Τέτοια αναισχυντία και κακοήθεια!!!
ΒΛΑΣΦΗΜΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ, ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
____________
Το χειρότερο. Μα θα μου πείτε δεν είναι δυνατόν να υπάρχει χειρότερο. Δυστυχώς υπάρχει. Δεν θα τους κάνω το χατίρι να επαναλάβω τι έγραψαν για τον Κύριο, την Υπεραγία Θεοτόκο, την Εκκλησία και τους Αγίους. Αντέγραψα φυσικά τις βλασφημίες για να μη ζητήσουν από τους ιδιοκτήτες των ιστολογίων να τις σβήσουν - όπως έκαναν στο παρελθόν - για να τις έχω ως τεκμήρια όταν χρειαστεί. Δεν θα τις μεταφέρω όμως εδώ για να μην κουβαλήσω αυτά τα σκουπίδια στην ψυχή των αναγνωστών. Τούτο μόνον αναφέρω για το περιεχόμενο των σχολίων. Ούτε στον υπόνομο των πιο σκοτεινών καταγωγίων δεν είναι δυνατόν να ακούγονται τέτοιες βλασφημίες.
Ο Π. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ
___________
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεν πιστεύω ότι ο π. Θεόδωρος Ζήσης θα αναλάβει τις ευθύνες του και θα σταματήσει να προωθεί αυτόν τον τρισάθλιο κληρικό. Τόσο πολύ απελπίστηκα με την ανικανότητά του να χειριστεί το θέμα, ώστε σταμάτησα να του στέλλω αντίγραφα των σχολίων που γράφει καθημερινά, όπως έκανα συστηματικά στο παρελθόν. Oι Κύπριοι έχουν μια παροιμία, που δεν ξέρω αν χρησιμοποιείται και σέ άλλα μέρη του Ελληνισμού. “Αυτός για να πάρει χαμπάρι πρέπει να χτυπήσουν οι καμπάνες της Αγιάς Σοφιάς”. Ετσι και ο π. Θεόδωρος Ζήσης.
Ο "ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ"
__________
Ο “Ορθόδοξος Τύπος” πρέπει να σταματήσει να τον έχει ουσιαστικά αρχισυντάκτη του. Δεν αρκεί καθόλου ότι τον απέσυραν - όπως και τον κ. Σακαρέλλο - από την άτυπη 7μελή επιτροπή. Πρόκειται για κουτοπονηριά και όχι για αντιμετώπιση του προβλήματος. Ουδείς σκοτίστηκε ποιοι παρεβρίσκονται στις συναντήσεις της πλάκας - θα μου επιτρέψετε να τις χαρακτηρίσω- της 7μελούς επιτροπής, επειδή δεν είναι τα μέλη της που κάνουν κουμάντο.
ΝΑ ΕΚΔΙΩΧΘΕΙ ΚΛΩΤΣΗΔΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΥΠΟ"
____________
Αυτό που μετρά είναι ποιος δίνει τη κατευθυντήρια γραμμή. Η τελευταία έκδοση του “Ορθόδοξου Τύπου” είναι κυριολεκτικά γραμμένη από το βρωμερό χέρι του π. Μελέτιου Βαδραχάνη, παρόλον ότι - όπως πληροφορούμαι - ο Σεβασμιότατος Κηφισίας κ. Κύριλλος του έδωσε εντολή να απομακρυνθεί από τον “Ορθόδοξο Τύπο”.
Ερώτηση. Ποιος κάνει αυτή τη στιγμή κουμάντο στον “Ορθόδοξο Τύπο; Ο κ. Ζερβός και η παλαιά φρουρά, ο π. Βασίλειος Βολουδάκης, ο π. Θεόδωρος Ζήσης ή σε τελευταία ανάλυση ο τρισάθλιος και βλάσφημος κληρικός;
Δεν είναι σαφές στον γράφοντα. Και ούτε έχει σημασία να γνωρίζω. Ενα μετρά. Αυτός που κάνει κουμάντο στον “Ορθόδοξο Τύπο” οφείλει ανυπερθέτως να διώξει κλωτσηδόν πάραυτα και αμελλητί και τον σημερινό άτυπο αρχισυντάκτη του Αρχιμανδρίτη Μελέτιο Βαδραχάνη και τον σύντροφό του Αθανάσιο Σακαρέλλο, ο οποίος μεταξύ άλλων κατορθωμάτων, αναμυρώθηκε από τους αιρετικούς και σχισματικούς Παλαιοημερολογίτες.
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ... ΑΕΡΟΚΗΡΥΚΑ
______________
Παρακαλούμε επίσης θερμά - για τελευταία φορά - συγκεκριμένο πρόσωπο, που κινείται από τη Βασιλεύουσα μέχρι την "Κεχαριτωμένη", να σταματήσει να κάνει το "βαποράκι" του Αρχιμανδρίτη Μελέτιου Βαδραχάνη και να διαστρέφει τα πράγματα προς όφελός του, σύμφωνα με την αρχή “κόρακας κοράκου δεν βγάζει μάτι”. Η λυκοφιλία τους δεν θα μας απασχολούσε αν δεν ήταν πρόξενος τόσο μεγάλης ζημιάς.
Αν ήθελα να βρω Γέροντα, παππούλη, θα έβρισκα κάποιο που έχει λίγη προκοπή για να με βοηθήσει και μένα. Δεν θα ερχόμουνα κοντά σας. “Stay away from me and mind your own business”, όπως λένε οι Αμερικανοί. Το λίαν σεβαστό επίθετο - άκρως σεβαστό στο γράφοντα λόγω του κατά πάντα άξιου σεβαστού αδελφού σας - που φέρετε, δεν πρόκειται εφεξής να με σταματήσει από το να σας παραλάβω κανονικά.
Ο ΑΤΤΙΚΗΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ
__________
Με όλο το σεβασμό θέλω επίσης να παρακαλέσω τον Αγιο Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικόδημο να είναι εξαιρετικά προσεκτικός με τον τρισάθλιο αυτό κληρικό, επειδή διασπείρει μέχρι την Αστόρια πληροφορίες ότι, ορισμένα από τα ανώνυμα σχόλια που γράφονται και διασύρουν ανθρώπους, ανήκουν σε στενούς συνεργάτες του Σεβασμιότατου.
Σεβασμιότατε σας παρακαλώ θερμά να προσέξετε. Ο εν λόγω κληρικός δεν πιστεύει ούτε σε Θεό, ούτε σε Χριστό, ούτε σε Παναγία. Προσέξτε επειδή είναι άξιος για όλα. Το ψέμμα το έχει για ένα τίποτα και τη συκοφαντία στο μανίκι.
Π. ΣΥΜΕΩΝ ΒΙΛΟΦΣΚΥ
__________
Μη νομίζετε ότι έχει φραγμούς. Δεν έχει απολύτως κανένα! Δεν ξέρω πόσοι από τους αναγνώστες γνώρισαν προσωπικά τον π. Συμεών Βιλόφσκυ. Ο γράφων είχε μαζί του στο παρελθόν μια μακρά συνδιάλεξη στο “σκάιπ”. Σχημάτισα την άποψη - νομίζω ότι όλοι όσοι τον γνώρισαν συμφωνούν μαζί μου - ότι πρόκειται για ευφυή άνθρωπο και για πολύ ισχυρή προσωπικότητα. Σε κάποια στιγμή - για άγνωστους στον γράφοντα λόγο - ο εν λόγω άθλιος κληρικός του έδωσε μερικά χαστούκια του τύπου - αφού είσαι αθώος γιατί δεν πάς στη Σερβία να δικαστείς; - και τον εξανάγκασε να αναδιπλωθεί.
Μη φανταστείστε ότι θα έχει δυσκολία να σας εκθέσει, Σεβασμιότατε. Αλλωστε έχετε ήδη πικράν πείρα της κακοήθειας και των δύο. Οπως ανέφερα μέχρι την Αστόρια έφτασαν οι φήμες που διασπείρει, ότι συνεργάτες σας συντελούν στην κακοήθεια που επιδεικνύει.
ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΔΡΙΜΥΤΕΡΟΣ
________________
Φυσικά δεν ολοκλήρωσα το θέμα. Το Σεπτέμβριο, συν Θεώ, και αφού διαπιστώσω ποιος ελέγχει την αρχισυνταξία του “Ορθόδοξου Τύπου”, θα επανέλθω για δυναμική αναμέτρηση.
Περιττόν να πω ότι το μόνον πράγμα που δεν μου περνά από το μυαλό - έστω και σε επίπεδο ψιλού λογισμού - είναι να συμβιβαστώ με αυτόν τον αχρείο και τον σύντροφό του.
Είμαι πολύ μικρός για να διαπράξω μια τόσο μεγάλη ατιμία.

No comments:

Post a Comment