Sunday, August 7, 2011

Ο ΚΟΝΙΤΣΗΣ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ



Ο ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΝΙΤΣΗΣ κ. ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
================

Ο Σεβασμιότατος Κονίτσης κ. Ανδρέας, επίσκοπος κόσμημα της Ελλαδικής Ιεραρχίας, τηρεί την ορθή στάση για όλα τα θέματα. Πατριώτης, παραδοσιακός κληρικός, έχει την παρρησία να λέγει τα πράγματα με το όνομά τους, ασχέτως αν γίνεται αρεστός στους άθεους κρατούντες ή στους συνωμότες συνεργάτες τους στην Εκκλησία.

ΞΕΣΠΑΘΩΝΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
_____________

Αυτή τη φορά μιλά με αξιομίμητη παρρησία για την πρόθεση των εκκλησιομάχων κρατούντων να αποποινικοποιήσουν τα ναρκωτικά.

Γιατί άραγε ξεσπαθώνει μόνον ο Μητροπολίτης Κονίτσης γι’ αυτό το θέμα, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τηρεί σιγήν συνωμότη ιχθύος όπως κάνει πάντοτε όταν πρόκειται να ψηφιστούν αντιχριστιανικοί και εθνομειοδοτικοί νόμοι;

Η ερώτηση φυσικά είναι ρητορική. Ακόμη και τα μικρά παιδιά κατανοούν το λόγο.

Ο Σεβασμιότατος Κονίτσης όμως κινείται με γνώμονα τους όρκους της αρχιερωσύνης του. Γι’ αυτό, αντί να μιμείται τον πρασινοφρούραρχο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, δακτυλοδείχνει με παρρησία τους ένοχους: Τους άθεους κυβερνώντες τους οποίους μάλιστα ερωτά ευθέως αν είναι παράφρονες αφού επιδιώκουν να αποποινικοποιήσουν τα ναρκωτικά.

Επιπλέον! Ο Σεβασμιότατος δεν μένει στη διαμαρτυρία. Καλεί την Ιεραρχία, τους γονείς και τους πνευματικούς ανθρώπους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να κινήσουν κάθε πέτρα για να μη γίνει πραγματικότητα αυτό το κακό στην πατρίδα μας.

ΟΙ 79 “ΠΟΥ;”
___________

Ερώτηση: Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλλάδος έχει Αρχιεπίσκοπο δεν είναι έτσι; Εχει επίσης 80 τόσους Μητροπολίτες. Και καλά! Για τον “διά τας αμαρτίας ημών” Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο “ου λόγος!” Αλλά οι υπόλοιποι 79 ιεράρχες “πού;” Αυτοί δεν είναι ποιμενάρχες; Δεν κατανοούν τη σοβαρότητα της κατάστασης; Μόνον ο Αγιος Κονίτσης βλέπει το κακό που θα γίνει στα παιδιά μας με τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών;

ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑ ΕΝΟΧΟ
___________

Να σημειώσουμε την ιδιαίτερη ικανοποίησή μας, επειδή ο Σεβασμιότατος δεν δίστασε να κατονομάσει τον ίδιο τον πρωθυπουργό ως πρωτουργό της προσπάθειας αποποινικοποίησης των ναρκωτικών, ο οποίος ήδη ως υπουργός παιδείας ζητούσε την αποποινικοποίηση του χασίς.

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ
___________

Σεβασμιότατε! Με τις δημόσιες δηλώσεις σας έχετε ευφράνει λίαν τους απανταχού της γης ορθοδόξους και τους ανθρώπους που πονούν την πατρίδα μας.

Μένει κάτι ουσιαστικό όμως για να πάρουν τα πράγματα το δρόμο τους. Είναι βέβαιο ότι η πλειοψηφία της Ιεραρχίας διαφωνεί και με τον εγκλεισμό του λαού στην ηλεκτρονική φυλακή και με την υποβάθμιση του μαθήματος των θρησκευτικών και με την αλλοτρίωση του ορθόδοξου χαρακτήρα του και με την προσπάθεια εξωστρακισμού των Θεολογικών Σχολών από το πανεπιστήμιο, και με το χωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας και με την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών και με την ψήφιση αντιχριστιανικών νόμων που αφορούν το οικογενειακό δίκαιο και για πολλά άλλα θέματα.

Δεν πρέπει κάποιος από τους παραδοσιακούς ιεράρχες να οργανώσει κίνημα στην Ιεραρχία για να εξαναγκάσει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να παραιτηθεί ή τουλάχιστον να εξαναγκαστεί να προωθήσει το συμφέρον της Εκκλησίας και της πατρίδας μας;

Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή γαι τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****

ΚΟΝΙΤΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ: “ΔΙΕΡΩΤΩΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥΣ”
==========

Mε αφορμή την απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης να αλλάξει τη νομοθεσία σε σχέση με τον χαρακτήρα των αδικημάτων που συνδέονται με την χρήση των ναρκωτικών ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Προκαλεί όχι μόνο κατάπληξη, αλλά οργή και αγανάκτηση η απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την αποποινικοποίηση της χρήσεως ναρκωτικών και την διαβάθμιση των ποινών για τους διακινητές. Μάλιστα, όπως δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, η προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών, καθώς και η καλλιέργεια φυτών κάνναβης αποκλειστικά για προσωπική χρήση, θα έχουν πλέον πταισματικό χαρακτήρα, ενώ διάφορες ποινές - κατά περίπτωση - θα επιβάλλωνται στους εμπόρους ναρκωτικών.

Μέσα στην γενική αναστάτωση, η οποία ταλανίζει την Ελλάδα, όπως επίσης την Ευρώπη και την Αμερική, έρχεται η αψυχολόγητη αυτή απόφαση για να καταφέρη ένα θανάσιμο πλήγμα στην κοινωνία, ιδιαίτερα όμως στην νεότητα και στην Ελληνική οικογένεια. Βέβαια, θυμόμαστε ότι ο σημερινός πρωθυπουργός, πριν από μερικά χρόνια ως υπουργός κάποιας Κυβερνήσεως του κόμματός του, είχε πη, ότι μπορούν οι Έλληνες να καλλιεργούν χασίς σε γλάστρες, στα μπαλκόνια τους. Έτσι, λογικά, τα πράγματα δείχνουν ότι με πρωθυπουργική εντολή και συναίνεση εκδόθηκε η εξωφρενική αυτή απόφαση, που βάζει τρομακτική βόμβα στις οικογένειες και στην κοινωνία.

Διαμαρτύρομαι εντόνως. Και διερωτώμαι μήπως στην Κυβέρνηση έχουν χάσει τα λογικά τους. Γιατί μόνο παράφρονες διάνοιες πρέπει να έβγαλαν την απόφαση της αποποινικοποιήσεως των ναρκωτικών. Περιμένω από την Ιερά Σύνοδο και σύμπασα την Ιεραρχία να διαμαρτυρηθή και να κινήση πάντα λίθον για να αποτραπή η σίγουρη δολοφονία του Έθνους από τους καιροσκόπους πολιτικούς και από όσους ενδεχομένως κρύβονται πίσω τους. Περιμένω, ακόμη, από τους Συλλόγους των Πολυτέκνων, την πνευματική ηγεσία του τόπου και από άλλους παράγοντες να κινηθούν εναντίον της εγκληματικής αυτής αποφάσεως.

Τα «σημεία των καιρών», που πληθαίνουν συνεχώς και περισσότερο, μας καλούν να ξυπνήσουμε. Και να σκεφθούμε, ότι πέρα από το οικονομικό πρόβλημα, υπάρχει η νεολαία μας, την οποία κυρίως θα πλήξη ο κακούργος νόμος. Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας προτού να είναι αργά».

ΠΗΓΗ:
Πυλώνας Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ

No comments:

Post a Comment