Tuesday, August 2, 2011

Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ ΚΑΙ ΣΑΚΑΡΕΛΛΟΣ














Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ ΚΑΙ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΑΚΑΡΕΛΛΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Το πιο κάτω απόφθεγμα του Ιερού Χρυσοστόμου παρατίθεται για να προβληματίσει, ει δυνατόν, κατά Θεόν τον σοβαρά παρανοικό και σατανικό Αρχιμανδρίτη Μελέτιο Βαδραχάνη και το σύντροφό του Αθανάσιο Σακαρέλλο.

Οι καλοί αναγνώστες θα διαπιστώσουν ότι οι λόγοι του Ιερού Πατρός Ιωάννου του Χρυσοστόμου - που γράφτηκαν πριν 15 περίπου αιώνες - αφορούν κυριολεκτικά όσα λέγουν, πράττουν και γράφουν οι δυο σύντροφοι σε διάφορα ιστολόγια, τα οποία γεμίζουν με κοπρανιστικά και άλλα χυδαία σχόλια, στα οποία βρίζουν με τον πιο πρόστυχο τρόπο τους πάντες ακόμη και ιερά πρόσωπα της πίστης μας.

Ούτε λέξη δεν υπάρχει στο κείμενο του Ιερού Χρυσοστόμου, που να μην αφορά τους δύο συντρόφους (εκτός φυσικά ότι χλιμιντρίζουν όταν βλέπουν γυναίκα. Αυτό για να είμαστε τίμιοι με την αλήθεια - δεν είμαστε δα και συκοφάντες- ουδόλως τους αφορά. Ούτε τον Πανοσιολογιότατο, ούτε τον Αγιο πρωτέκδικο).

Τα υπόλοιπα όμως;

Είναι σαν να τα έγραψε ο Ιερός Χρυσόστομος ειδικά γι’ αυτούς τους δύο προκομμένους.

Εχετε αμφιβολία;

Δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά τι είδους σχόλια γράφουν σε διάφορα ιστολόγια τα οποία μετέτρεψαν κυριολεκτικά σε βόθρο.

Κρίμα.

Αν μη τι άλλο έπρεπε να σκεφτούν ότι διανύουμε την περίοδο του Δεκαπενταυγούστου.

Να παρακαλέσουμε θερμά τον μεν σατανικό και σοβαρά παρανοικό Αρχιμανδρίτη Μελέτιο Βαδραχάνη να κρεμάσει το πετραχήλι και να κυτάξει την ψυχή του, αλλά και την υγεία του, τον δε Αθανάσιο Σακαρέλλο να αφήσει τις Θεομπαιξίες και να επιστρέψει εν μετανοία στην Εκκλησία, επειδή ως γνωστόν, εκτός από άλλα του κατορθώματα - στα οποία θα αναφερθούμε στο προσεχές μέλλον -, πάτησε το άγιο βάπτισμα, που έλαβε στην ορθόδοξη κολυμβήθρα και δέχτηκε να τον “αναμυρώσουν” οι σχισματικοί και αιρετικοί Παλαιοημερολογίτες.

Επιβάλλεται να ακούσουν με προσοχή οι δύο σύντροφοι τι λέγει ο Ιερός Χρυσόστομος.


*****

ΠΩΣ ΝΑ ΣΕ ΟΝΟΜΑΣΩ ΑΝΘΡΩΠΕ;

Του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου
=============

Πώς να σε ονομάσω άνθρωπο; Όταν ορμάς και χοροπηδάς σαν ταύρος, κλωτσάς σαν γαϊδούρι, χλιμιντρίζεις σαν άλογο όταν βλέπεις γυναίκα, τρως σαν αρκούδα, παχαίνεις όπως το μουλάρι, μνησικακείς όπως η καμήλα, αρπάζεις σαν λύκος, οργίζεσαι σαν φίδι, δαγκώνεις όπως ο σκορπιός, φέρεσαι ύπουλα σαν αλεπού, χύνεις δηλητήριο όπως η κόμπρα και η οχιά, πολεμάς τα αδέρφια σου όπως ο διάβολος; Πως μπορώ, λοιπόν να σε ονομάσω άνθρωπο, όταν δεν βλέπω σε σένα τα χαρακτηριστικά της ανθρώπινης φύσης;

ΠΗΓΗ:


No comments:

Post a Comment