Friday, August 5, 2011

ΣΕΡ ΣΤΗΒΕΝ ΡΑΝΣΙΜΑΝ: "Ο 21ος ΑΙΩΝΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΑΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!"


Ο ΣΕΡ ΣΤΗΒΕΝ ΡΑΝΣΙΜΑΝ: "Ο 21ος ΑΙΩΝΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΙΩΝΑΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ"!


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===============


Στο αξιόλογο άρθρο του κ. Θεόδωρου Πετρώφ, "Ο παράξενος ταξιδιώτης" που δημοσιεύθηκε στον “Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ”, καταγράφεται η ακόλουθη δήλωση: “Όποιος έγραψε ότι ο 21ος αιώνας θα είναι ο αιώνας της Ορθοδοξίας, ήταν απολύτως εκτός τόπου και χρόνου!”


Η δήλωση ότι ο 21ος αιώνας θα είναι ο αιώνας της Ορθοδοξίας ανήκει στο διακεκριμένο Βυζαντινολόγο Σερ Στήβεν Ράνσιμαν.


Πολλοί όμως - δεν αναφέρομαι στον κ. Πετρώφ, επειδή αγνοώ τι φρονεί εν προκειμένω, - παρεξήγησαν τα λόγια του και μετέτρεψαν τη φράση σε ορθοδοξολογικό - διθυραμβικό σλόγκαν που σημαίνει ένα περίπου ότι όπου να είσαι όλος ο ντουνιάς θα μεταστραφεί στην Ορθοδοξία.!!!


Αυτό που είπε ο μακαριστός διακεκριμένος Βυζαντινολόγος είναι ότι η Ορθοδοξία είναι η μόνη από τις “παραδοσιακές χριστιανικές Εκκλησίες” - και με τον όρο αυτό αναφέρεται στην Ορθοδοξία τον Παπισμό και τις αρχαίες Προτεσταντικές Εκκλησίες (δηλαδή τον Αγγλικανισμό, τον Λουθηρανισμό, τους Μεθοδιστές, κτλ), που θα μπορέσει να προσφέρει με δυναμισμό την αλήθεια του Ευαγγελίου στον κόσμο, χωρίς τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι Δυτικοί χριστιανοί λόγω των αγκυλώσεων που τους διακρίνουν και εξ αιτίας των ιστορικών λαθών που διέπραξαν στο απώτερο παρελθόν αλλά και στις μέρες μας.


Ο Σερ Στήβεν Ράνσιμαν ήταν άνθρωπος σπάνιας παιδείας και γνώριζε ασφαλώς ότι οι παραδοσιακές Προτεσταντικές “Εκκλησίες” δέχονται ανελέητα πλήγματα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου. Ως εκ τούτου παρατηρείται μια ραγδαία συρρίκνωση των μελών τους τα οποία προσφεύγουν στις λεγόμενες “φονταμενταλιστικές ευαγγελικές “Εκκλησίες”, οι οποίες κάνουν κυριολεκτικά θραύση σε παγκόσμιο επίπεδο.


Είναι χαρακτηριστικό ότι οι “Ευαγγελικοί χριστιανοί” βλέπουν μια παγκόσμια επιτυχία να δοξάζει τις προσηλυτιστικές τους προσπάθειες που υπερβαίνει σε αριθμούς προσηλυτισθέντων ακόμη και το ρυθμό όσων προσχωρούν στο Ισλάμ.!!!


Ο κ. Πετρώφ όμως έχει δίκαιο να λέγει ότι οι εθνοφυλετικές συγκρούσεις θα υποσκάψουν και θα ακυρώσουν τον επανευαγγελισμό του κόσμου στην Ορθοδοξία.


No comments:

Post a Comment