Tuesday, July 26, 2011

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ "ΤΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ"


ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ “ΤΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ”
Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============
Πολύ “αεράτους” βλέπω τους καλούς μου φίλους του “Τάματος του έθνους”, οι οποίοι βγήκαν με ανακοίνωσή τους και γνωστοποίησαν ότι ο στόχος του σωματείου τους καρποφορεί.
Και πού βασίζουν τις φρούδες ελπίδες τους;
Στους όντως αξιόπιστους Μητροπολίτες Καστορίας Σεραφείμ και Πειραιώς Σεραφείμ;
Το όντως γνήσιο ενδιαφέρον των Σεβασμιότατων Μητροπολιτών Πειραιώς και Καστορίας είναι αρκετό για να συντελέσει στην εκπλήρωση του “Τάματος του έθνους”;
ΟΛΑ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ
___________
Αν και, εκ μέσης καρδίας, εύχομαι να είναι, θα τους συνιστούσα μεγάλη φειδώ στην έκφραση ικανοποίησης, επειδή όλα εξαρτώνται από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος δυστυχώς - ως γνωστόν - δεν βλέπει με καλό μάτι την εκπλήρωση του “Τάματος”. Ούτως ή άλλως δεν είναι μέσα στις ντιρεκτίβες που πήρε από το ΠΑΣΟΚ για να προωθήσει!
Προειδοποιώ - από αγάπη και μόνον - για να μην απογοητευτούν οικτρά, τους καλούς μου φίλους του “Τάματος”, ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα κάνει ότι μπορεί για να βραχυκυκλώσει την προσπάθεια.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
___________
Ας προσέξουν πολύ καλά τι τους είπε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ ένας καθόλα αξιόλογος και σοβαρός ιεράρχης. “Την άδεια του Μακαριότατου την πήρατε και ζητάτε να ανεγερθεί η εκκλησία, αφού θα είναι στην εκκλησιαστική του περιφέρεια που θέλετε να αναγερθεί;” σας ρώτησε. “Αν ερχόσασταν στη δική μου περιφέρεια να ανεγείρετε το “Τάμα” θα σας φιλούσα τα πόδια!”
ΥΠΕΣΚΑΨΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
__________
Δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ αγώνας της Εκκλησίας που δεν υπέσκαψε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΔΙΝΕ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥ! Ακόμη και όταν έχει ληφθεί απόφαση της Συνόδου της Ιεραρχίας ή της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.
Φανταστείτε πόσο πολύ πρόθυμος θα είναι να προωθήσει το δικό σας αίτημα για το οποίο δεν ήθελε καν να σας συναντήσει για να του μιλήσετε!!!
ΕΞΕΤΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
__________
Γι’ αυτό εξετάστε σοβαρά την πρόταση του Μητροπολίτη Καστορίας. Οχι κατ’ ανάγκην για να κτίσετε στην Καστοριά το “Τάμα”, αλλά ίσως σε άλλη Μητρόπολη του λεκανοπεδίου Αττικής, επειδή από τον “πρασινοφρούραρχο” της Εκκλησίας προσωπικά δεν αναμένω τίποτα καλό.
Σας υπενθυμίζω - αν και δεν νομίζω ότι χρειάζεται - τι έκανε για ΟΛΑ ανεξαίρετα τα θέματα της Εκκλησίας.
ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΥΜΑΡΙΑΝΟΣ
___________
Είπε ότι θα καθαιρέσει τον π. Παύλο Κουμαριανό που κοινώνησε όστιες επιδεικτικά μπροστά σε ορθόδοξους επισκόπους. Δεν το πραγματοποίησε ασφαλώς.
ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ
__________
Είπε ότι θα ματαίωνε την προσπάθεια των Φαναριωτών να υπογράφουν κοινά κείμενα με τους Παπικούς χωρίς την έγκριση της Ιεραρχίας. Φρόντισε όμως να κρατήσει στη θέση του τον Μεσσηνίας και όταν ο Μητροπολίτης Γλυφάδος ζήτησε ενημέρωση ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε το γράμμα στον Μεσσηνίας ο οποίος συμπεριφέρθηκε με σκαιότητα στον Αγιο Γλυφάδος.
ΝΕΟΒΑΡΛΑΑΜΙΣΜΟΣ
_________
Είπε ότι είναι εναντίον της μεταγλώττισης των κειμένων της λατρείας αλλά το ταξιδάκι του στη “μεταπατερική” Ακαδημία του Βόλου το έκανε και έδωσε αμφίσημα μηνύματα για να συνεχιστεί το ίδιο τροπάριο.
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΟ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ!
_______________
Εξέδωσε η Εκκλησία μήνυμα προς τον λαό με το οποίο στηλιτεύει τους κυβερνητικούς χειρισμούς για το ξεπούλημα της Ελλάδος. Και ο Αρχιεπίσκοπος; Τηλεφώνησε στον κ. Παπανδρέου για να τον συγχαρεί για τη μεγάλη νίκη που πέτυχε να αφεθεί στο έλεος των τοκογλύφων η πατρίδα μας για μια τουλάχιστον γενιά!!!
ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΓΙΑΓΚΑΤΖΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
___________
Συγκάλεσε συνέδριο των θεολογικών συνδέσμων στην Πεντέλη για να βοηθήσει - υποτίθεται - το μάθημα των θρησκευτικών και τελικά το χρησιμοποίησε σαν παγίδα για να προωθήσει τα σχέδια του κ. Γιαγκάτζογλου και των ΚΑΙΡΟΣκόπων.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ
_________
Είπε ότι δεν θα δεχτεί η Εκκλησία το ηλεκτρονικό φακέλλωμα του ποιμνίου της και στο τέλος δέχτηκε ως επαρκείς τις διαβεβαιώσεις των ΓΑΠ, Ραγκούση και Δένδια.!!!
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ
__________
Είπε ότι δεν θα δώσει τα απομεινάρια της εκκλησιαστικής περιουσίας στους κυβερνώντες, αλλά τελικά δέχτηκε να δεσμευθούν οι καταθέσεις της στην τράπεζα της Ελλάδος και δέχτηκε να αξιοποιηθεί η Εκκλησιαστική περιουσία μόνον για να συντηρείται η λαθρομετανάστευση χωρίς να έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τα χρήματά Της ούτε για να συντηρήσει ένα ετοιμόρροπο ναό.!!!.
ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ ΑΣΥΝΕΠΕΙΕΣ...
__________
Θυμηθείτε τι είπε για τον χωρισμό Πολιτείας και Εκκλησίας, την ψήφιση αντιχριστιανικών νόμων, τη σκηνοθετημένη σύγκρουσή του με τον Μεσσηνίας και τον Οικουμενικό Πατριάρχη για το θέμα του Μπεζενίτη, πώς ξεγέλασε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικόδημο, κτλ., κτλ.
Μετά από όλα αυτά και τόσα άλλα, καλοί μου φίλοι του “Τάματος του έθνους”, εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι ο Μακαριότατος θα προωθήσει την ανέγερση του ναού;
Ζωηρώς αμφιβάλλω επειδή είστε αυτοδημιούργητοι άνθρωποι που πετύχατε πολλά στη ζωή σας επειδή αντιλαμβάνεστε τι συμβαίνει γύρω σας.

No comments:

Post a Comment