Wednesday, July 20, 2011

ΟΙ ΜΕΛΑΝΟΧΙΤΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΔΟΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΑΜΑΥΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ


ΟΙ ΜΕΛΑΝΟΧΙΤΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΔΟΝ (ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ) ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΑΜΑΥΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============


Η πλήρης ανικανότητα του Χριστόφια να διοικήσει τον τόπο έχει αποδειχθεί - για ακόμη μια φορά - περίτρανα με τις ψεσινές συγκεντρώσεις για την επέτειο της εισβολής.


Ευτυχώς η ανικανότητα του Χριστοφια και της κυβέρνησής του δεν έγινε πρόξενος θερμών επεισοδίων επειδή η σωφροσύνη των διαδηλωτών απεσόβησε τα χειρότερα.


Συγκεκριμένα οι διαδηλωτές αρνήθηκαν να συγκρουστούν με του “μελανοχίτωνες” της ΕΔΟΝ (της νεολαίας του ΑΚΕΛ του Χριστόφια), οι οποίοι εμφανίστηκαν άκρως προκλητικοί ως αντιδιαδηλωτές στο χώρο, για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για την εισβολή που έγινε στο προεδρικό.


Οι Νεοκύπριοι γεννίτσαροι του κόμματος του Προέδρου Χριστόφια όταν άκουσαν τους διαδηλωτές να φωνάζουν “Η Κύπρος είναι Ελληνική” απάντησαν “Η Κύπρος ανήκει στο λαό της”. Δηλαδή δεν είναι Ελληνική αλλά ανήκει στους Κυπρίους Ελληνες, Τούρκους, Αρμένιους, Μαρωνίτες, Λατίνους, κτλ. που κατοικούν στο νησί.


Με την εξής διαφορά. Ο Νεοκύπριος Χριστόφιας ανεγνώρισε ήδη την παραμονή τουλάχιστον 50,000 εποίκων από την Τουρκία και μετά από την εξέυρεση λύσης!


Σε απλά Ελληνικά. Το σύνθημα των γεννίταρων της “ΕΔΟΝ” και της “Προοδευτικής” σημαίνει. Η Κύπρος δεν είναι Ελληνική αλλά Τουρκική και Νεοκυπριακή!


Μπράβο παιδιά! Μπράβο! Να σας χαίρεται η μανούλα σας!!!


Σαν δεν ντρέπεστε!


Ανθέλληνες Νεοκύπριοι γεννίτσαροι!


Από πότε έγιναν, ρε εθνομειοδότες Νεοκύπριοι, οι έποικοι λαός της Κύπρου;


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


Η ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

_______________


Οι εκκλήσεις ένθεν και ένθεν για να μην πραγματοποιηθεί χθες βράδυ εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, για να αποφευχθούν τυχόν έκτροπα μεταξύ των διαδηλωτών και όσων επέλεξαν να παραστούν στις εκδηλώσεις μνήμης στον κήπο του Προεδρικού, δεν εισακούστηκαν από τους πολίτες, που γέμισαν για ακόμη μια νύχτα τους δρόμους γύρω από τον κυκλικό κόμβο παρά το Προεδρικό Μέγαρο. Ζήτησαν και χθες παραιτήσεις και απόδοση ευθυνών. Μπορεί ο αριθμός τους να ήταν εμφανώς μικρότερος από ό,τι τη Δευτέρα το βράδυ και να απουσίαζαν οικογένειες με μικρά παιδιά υπό το φόβο των επεισοδίων, ωστόσο, και πάλι χιλιάδες βροντοφώναξαν τα ονόματα των 13 νεκρών στη μνήμη των οποίων ζήτησαν εκ νέου δικαίωση, παραιτήσεις και φυλακίσεις. Το έπραξαν, όπως οι ίδιοι δήλωσαν, κρίνοντας ότι για πρώτη φορά η απαίτησή τους θα έφτανε στα αφτιά όσων έπρεπε να ακούσουν, και δη του Προέδρου Χριστόφια.


Οι μέσα και οι έξω


Το πλήθος γιουχάισε παρατεταμένα όταν ακούστηκε η φωνή του Προέδρου μέσα από το Προεδρικό, προσπαθώντας να επισκιάσουν την ομιλία του. «Χριστόφια παραιτήσου, εσύ και οι οπαδοί σου», ήταν το σύνθημα που ακούστηκε στη συνέχεια, αλλά και κατά διαστήματα.


Στιγμές έντασης


Μεγάλη πορεία της ΕΔΟΝ κατευθύνθηκε προς την είσοδο του Προεδρικού λίγο πριν τις οκτώ και μισή. Η θέα της και μόνο προκάλεσε την οργή των διαδηλωτών ξυπνώντας διχαστικές μνήμες του παρελθόντος. Η τιμή χθες σε όσους έπεσαν ηρωικά το 1974, αλλά και αυτών που άδικα χάθηκαν εν ώρα καθήκοντος στις 11 του φετινού Ιούλη, επισκιάστηκε από διχαστικά συνθήματα. Την ώρα που οι έξω φώναζαν ότι «η Κύπρος είναι Ελληνική», όσοι έμπαιναν εκείνη την ώρα στο Προεδρικό φώναζαν ότι «η Κύπρος ανήκει στο λαό της» και ότι «η Κύπρος δεν ξεχνά τους φασίστες με τα τανκς». Ανταπαντώντας οι άλλοι έλεγαν: «Φασίστες είστε και φαίνεστε». Ευτυχώς, τόσο οι μεν όσο και οι δε παρέμειναν στα συνθήματα, χωρίς να σκάσει ούτε μια μύτη.


Όχι, επαναλαμβάνουμε, λόγω της παρουσίας της αστυνομίας, αλλά λόγω της υπευθυνότητας των πολιτών, έξω και μέσα, όπως χωρίστηκαν χθες. Οι οποίοι, ίσως από σήμερα να σμίξουν μετά από το χθεσινό, ευτυχώς στα λόγια, θλιβερό διάλλειμα διχασμού που πηγάζει από το 1974.



ΠΗΓΗ:


Πολίτης

No comments:

Post a Comment