Sunday, July 24, 2011

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΕ;





ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΕ;


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==========


Το Φανάρι απέστειλε στη Θρονική εορτή του αιρεσιάρχη της Ρώμης αντιπροσώπους, οι οποίοι φίλησαν το χέρι του Πάπα, έκαναν δημόσιες παραστάσεις ντυμένοι σαν φραγκοπαπάδες και φωτογραφήθηκαν με χαμόγελα ευτυχίας μπροστά στο πορτραίτο του Πάπα που υποδέχεται με ανοιχτές αγκάλες τους “πλανεμένους” όλων των θρησκειών και Εκκλησιών - των Ορθοδόξων μη εξαιρουμένων!!!


Ο “ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΟΣ” ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ ΙΛΑΡΙΩΝ ΠΡΟΩΘΕΙ ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ “ΑΓΙΑΣ ΡΩΣΙΑΣ”

___________


Την ίδια ώρα, που οι αντιπρόσωποι του Πατριαρχείου στη Ρώμη προκαλούσαν παντοειδώς τη συνείδηση των πιστών, ο πραγματικός Οικουμενικός Πατριάρχης, (also known as A.K.A.) γνωστός και ως Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, όργωνε κυριολεκτικά τα Βαλκάνια και σχεδίασε επί χάρτου την πορεία των εξελίξεων σε όλα τα μέτωπα, εν όψει της προετοιμασίας για τη σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.


ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;

__________


Διερωτώμαι. Δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος στο Φανάρι να μιλήσει στον Παναγιότατο και να του εξηγήσει ότι τους μεν Ορθόδοξους συνεχώς και συστηματικά αποκαρδιώνει με τον πιο προκλητικό τρόπο με τους πιο άκριτους οικουμενιστικούς ακροβατισμούς του ιδίου και πολλών Ιεραρχών του Θρόνου, ενώ εξοπλίζει με υδρογονοβόμβες το οπλοστάσιο των εθνοφυλετιστών και τους αφήνει ελεύθερο το πεδίο να δρουν ανενόχλητοι;


ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΕΤΥΧΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ “ΑΓΙΑΣ ΡΩΣΙΑΣ”

___________


Την ώρα που οι αντιπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξευτέλιζαν την Ορθοδοξία και τον Οικουμενικό Θρόνο στη Ρώμη, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ πραγματοποίησε δύο ταξίδια αστραπή στη Ρουμανία, στη Σερβία και στο Μαυροβούνιο και πέτυχε πολλαπλούς στόχους τεράστιας σημασίας για τα συμφέροντα της λεγόμενης “Αγίας Ρωσίας” (παλαιότερα γνωστής και ως “Τρίτης Ρώμης”).


ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

_________


Στην Εκκλησία της Ρουμανίας καταρχήν πήγε να συζητήσει το ακανθώδες θέμα του εθνοφυλετικού σχίσματος στη Μητρόπολη Βεσσαραβίας και να βεβαιωθεί με ποιο τρόπο η παρουσία της Εκκλησίας της Ρωσίας στη Μολδαβία θα εδραιωθεί ανενόχλητη.


Προπαντός πήγε στη Ρουμανία για να συντονίσει τα βήματα των δύο Πατριαρχείων τα οποία συμπλέουν στο θέμα του εθνοφυλετισμού και προσπαθούν με κάθε τρόπο να περιορίσουν τα δικαιώματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών και να εγκαθιδρύσουν παγκόσμια δικαιοδοσία.


Πήγε δηλαδή να εδραιώσει την ήδη υφιστάμενη συμμαχία των δύο Πατριαρχείων όπως εκφράστηκε στην πρόσφατη Δ΄ Προσυνοδικη Διάσκεψη για την προετοιμασία της σύγκλησης της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.


ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ

_________


Ακολούθως πήγε να βρει νέο σύμμαχο και να ανατρέψει την αντίσταση της Εκκλησίας της Σερβίας στα σχέδια του “πανρωσισμού”.


Ως γνωστόν η Εκλησία της Σερβίας αποδείχθηκε η πιο ισχυρή φωνή στην Δ΄Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη για να αποσοβηθούν τα σχέδια της Μόσχας.


Η ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΚΗ ΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ

____________


Τώρα εξαιτίας του εθνοφυλετικού προβλήματος που προέκυψε στο Μαυροβούνιο - όπου μερίδα των πιστών με την υποστήριξη της κυβέρνησης επιζητεί να ανεξαρτητοποιήσει τη Μητρόπολη Μαυροβουνίου από τη Σερβική Εκκλησία - ο πολυπράγμων Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων βρήκε θαυμάσια ευκαιρία να χώσει τη μύτη του.


Πήγε να πουλήσει εκδούλευση στη Εκκλησία της Σερβίας και να την εξαναγκάσει να συμμαχήσει μαζί με τη Μόσχα για το θέμα της κανονικής (ή για να ακριβολογούμε αντικανονικής) δικαιοδοσίας της Εκκλησίας της Ρωσίας στην Ουκρανία, τη Μολδαβία και σε άλλες χώρες της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Σοβιετικής Ενωσης, αλλά και για να κατασιγάσει τις αντιδράσεις του Πατριαρχείου Σερβίας στα εθνοφυλετικά σχέδια του Πατριαρχείου Ρωσίας στη μέλλουσα να συνέλθει Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.


ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ

____________


Στους άρχοντες του Μαυροβουνίου πήγε (προσέξτε!) να προσφέρει την εμπειρία της Εκκλησίας της Ρωσίας στη μετασοβιετική εποχή.


Ο έστιν μεθερμηνευόμενον. Εμείς, ως Εκκλησία της Ρωσίας, τους εξήγησε, εξακολουθούμε να διατηρούμε το Σοβιετικό imperium σε όλες τις χώρες που ανεξαρτητοποιήθηκαν.


Επομένως μπορεί το Μαυροβούνιο να κέρδισε την ανεξαρτησία του έναντι της Σερβίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει και εκκλησιαστικά να ανεξαρτητοποιηθεί.


Πέστε μου τώρα! Για ποιο λόγο και με ποια επιχειρήματα το Πατριαρχείο Σερβίας δεν θα υποκύψει και πάλιν στα εθνοφυλετικά παιγνίδια της Μόσχας σε βάρος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όπως αρνήθηκε να κάνει στην Δ΄ Προσυνοδική Διάσκεψη για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, αφού αυτή αύτη η ενότητα της Εκκλησίας της Σερβίας μπορεί να διατηρηθεί, συν τοις άλλοις, και με την ισχυρή υποστήριξη του Ρωσικού κράτους και του Πατριαρχείου Ρωσίας;


Ναι μεν ο Παναγιότατος αφόρισε τον ηγέτη της ούτω καλούμενης “Ορθόδοξης Εκκλησίας του Μαυροβουνίου” η κανονική δικαιοδοσία της οποίας δεν αναγνωρίζεται από καμιά - για την ώρα τουλάχιστον - Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά η άμεση αποτελεσματική - αν κρίνουμε από την απάντηση του Προέδρου του Μαυροβουνίου - παρέμβαση του Σεβασμιότατου Βολοκολάμσκ, έκλινε αποφασιστικά την πλάστιγγα υπέρ των θέσεων του Πατριαρχείου Σερβίας.


ΘΛΙΒΕΡΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ

___________


Την ίδια ώρα που ο Σεβασμιότατος Βολοκολάμσκ συναντήθηκε με τόσους κορυφαίους πολιτικούς και εκκλησιαστικούς παράγοντες και πέτυχε τόσα πολλά σε τόσους τομείς, στη Ρουμανία, στη Σερβία και στο Μαυροβούνιο, οι αντιπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου σουλάτσαραν με τη φράγκικη κουστουμιά τους στο Βατικανό, χειροφιλούσαν τον αιρεσιάρχη της Ρώμης και έβγαζαν πανευτυχείς φωτογραφίες!!! A happy band of pilgrims!


Αλήθεια! Δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος στο Φανάρι που βλέπει τι γίνεται και που αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει;


Ούτε ένας;


Παραθέτουμε στη συνέχεια τα κείμενα που μας έδωσαν την αφορμή για τις πιο πάνω σκέψεις.


*****


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΥΟ ΩΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ ΙΛΑΡΙΩΝΑ

=============


Επίσκεψη στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας πραγματοποιεί ο Πρόεδρος του Τμήματος των Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ στα πλαίσια της επίσκεψης, συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ στο Πατριαρχικό Μέγαρο.

Η συνάντηση διήρκησε πάνω από δύο ώρες, όπου οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με επίκαιρα ζητήματα διορθοδόξου συνεργασίας.

Επίσης συζήτησαν θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις των δύο Εκκλησιών, Ρωσίας και Ρουμανίας.

Μετά το πέρας της συναντήσεως ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, δήλωσε: «Έφτασα στο Βουκουρέστι με την ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κυρίλλου για να συναντηθώ με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ και να συζητήσουμε ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων σχετικά με τη διμερή συνεργασία μεταξύ των Εκκλησιών μας.

«Είχαμε μια συζήτηση διάρκειας δυο ωρών, κατά την οποία συζητήσαμε μια ολόκληρη σειρά θεμάτων. Αναφερθήκαμε στο κοινό θέμα της Ορθόδοξης μαρτυρίας στο σύγχρονο κόσμο, μιλήσαμε για το πως οι Ορθόδοξες Εκκλησίες πρέπει να οικοδομούν την αποστολή τους μέσα στη σύγχρονη εκκοσμικευμένη κοινωνία και ειδικότερα σε χώρες, όπου για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα υπήρχε και τώρα έπαυσε να υπάρχει το κομουνιστικό καθεστώς», πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Ιλαρίων.

Επίσης ανέφερε ότι «ανταλλάξαμε απόψεις για τη συμμετοχή των δυο Εκκλησιών μας στις διορθόδοξες σχέσεις, συμπεριλαμβανομένης και της πορείας της προετοιμασίας της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας.»

«Δεν μπορούσαμε να αποφύγουμε και εκείνα τα περίπλοκα θέματα, τα οποία είναι στην ημερήσια διάταξη των διμερών μας σχέσεων και ειδικότερα το θέμα σχετικά με τη δράση της Μητροπόλεως Βεσσαραβίας» - είπε ακόμα ο Πρόεδρος του Τμήματος των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης, πρόσθεσε ότι «κατά τη διάρκεια της συνάντησης τόνισα στο Πατριάρχη, ότι το πρόβλημα δεν αποσύρθηκε μέχρι σήμερα δυστυχώς από τα θέματα της ημερήσιας διάταξής μας. Ωστόσο παρά την ύπαρξή του πρέπει να διευρύνουμε τη συνεργασία μας σε διάφορους τομείς, π.χ. στον τομέα ανταλλαγής φοιτητών και πολιτισμού.»

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ τόνισε: «Είμαι λίαν ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της συναντήσεώς μας. Ευελπιστώ ότι θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των Εκκλησιών μας, καθώς και στην αντιμετώπιση εκείνων των προβλημάτων, τα οποία μέχρι σήμερα αμαυρώνουν τις σχέσεις μας».


*****


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΕΡΒΙΑΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟ

=========


Τον Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίο επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011 ο Πρόεδρος του Τμήματος των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν μέλη της Ιεράς Συνόδου της Σερβικής Εκκλησίας, ο Υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, ο Πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ, ο διάκονος Ιωάννης Κοπέκιν και ο Διευθυντής του Ιδρύματος Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος, Λεωνίδας Σεβαστιάνοφ.

Ο Πατριάρχης Ειρηναίος καλωσόρισε τον Μητροπολίτη Ιλαρίων και την συνοδεία του, τονίζοντας ότι είναι μεγάλη χαρά του που επισκέπτεσται το Πατριαρχείο και την Σερβία.

Να αναφερθεί ότι ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Μαυροβουνίου.


*****


ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ

==========


Επίσκεψη στο Μαυροβούνιο πραγματοποιεί ο Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.


Στο αεροδρόμιο της Ποντγκόριτσα ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ έγινε δεκτός από τον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιο και τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοποσνδίας στο Μαυροβούνιο κ. Α. Νεστερένκο.

Εν συνεχεία οι δύο Μητροπολίτες μετέβησαν στον υπό κατασκευή Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως Ποντγκόριτσα, όπου τελέσθηκε μια σύντομη δέηση.


Σήμερα ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Μαυροβουνίου κ. Φίλιππο Βουγιάνοβιτς.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας, τόνισε ότι η δύναμη οποιουδήποτε κράτος συνίσταται στην ενότητα.


Επίσης πρόσθεσε: «Αυτός ο ισχυρισμός ισχύει και για την Εκκλησία. Όμως η ενότητα της Εκκλησίας είναι μια ειδική ενότητα, η οποία ξεπερνάει τα κρατικά σύνορα. Αυτό το γεγονός δεν πρέπει να λησμονείται και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τη διαμόρφωση σχέσεων Εκκλησίας και Πολιτείας σε χώρες, οι οποίες μόλις πρόσφατα απέκτησαν την ανεξαρτησία τους.»


Εν συνεχεία ο Πρόεδρος επεσήμανε ότι το Πατριαρχείο Μόσχας, πάντα ήταν και θα παραμείνει πιστός φίλος του λαού του Μαυροβουνίου.


«Χωρίς παρεμβάσεις στα εσωτερικά της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Μαυροβουνίου η Ορθόδοξη Εκκλησίας της Ρωσίας, είναι πρόθυμη να μοιραστεί τη δική της εμπειρία οικοδομήσεως σχέσεων Εκκλησίας και Πολιτείας, υπό τις συνθήκες διαμόρφωσης στο μετασοβιετικό χώρο νέων κρατών», υπογράμμισε ο κ. Ιλαρίων.


Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ, για το ενδιαφέρον της Ρωσικής Εκκλησίας όσον αφορά τα σύγχρονα προβλήματα ενός νέου κράτους.


«Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας είναι μια μεγάλη Εκκλησία, διότι υπερασπίζεται τις μεγάλες ιδέες», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου, επισημαίνοντας ότι η εμπειρία της Ρωσικής Εκκλησίας μπορεί να είναι χρήσιμη για την επίλυση των επίκαιρων προβλημάτων όσον αφορά τη θέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο.



ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”


No comments:

Post a Comment