Friday, July 22, 2011

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΗΠΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΗΠΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============


Πολύ ενθαρρυντική είδηση μας έρχεται από την Αμερική! Η επιτροπή Εξωτερικών Υπόθεσων της Αμερικανικής Βουλής ενέκρινε σχεδόν ομόφωνο ψήφισμα με το οποίο καταδικάζει την Τουρκία για την καταπάτηση των θρησκευτικών ελευθεριών στη χώρα.


Βεβαίως η ιστορία δεν έχει τελειώσει επειδή το ψήφισμα πρέπει να περάσει από την ολομέλεια της βουλής. Δεν υπάρχει όμως αμφιβολία ότι αποτελεί ισχυρότατο χαστούκι προς τη γείτονα, η οποία καταπιέζει ανηλεώς τα δικαιώματα των θρησκευτικών μειονοτήτων στην Τουρκία. Γι’ αυτό και οι οργανώσεις των Ελλήνων και των Αρμένιων χαιρέτισαν ήδη με ενθουσιασμό το ψήφισμα της βουλής.


Να σημειώσουμε επίσης ότι οι ΗΠΑ σκληρύνουν τη στάση τους προς την FYROM τελευταία και επανάρχισαν μάλιστα σε δημόσια έγγραφα να την αποκαλούν FYROM, επειδή αντελήφθησαν ότι οι Σκοπιανοί δεν έχουν διάθεση διαλόγου και επιθυμία συνεννόησης.


Ας ευχηθούμε αυτές οι ειδήσεις να σηματοδοτούν την απαρχή αναθεώρησης της πολιτικής της υπεδύναμης έναντι των προαιώνιων εχθρών μας επειδή ο Ερντογάν και ο Νταβούτογλου έγιναν εξαιρειτικά θρασείς τελευταία επειδή νιώθουν την αδυναμία της Ελλάδος εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.


Παράλληλα οι Γερμανοί της Βαυαρίας ζητούν εξάμηνη διακοπή των ενταξιακών συνομιλιών για την ένταξη της Τουρκίας, στην Ενωμένη Ευρώπη, εξαιτίας της αδυναμίας της να συνεργαστεί με κράτος - μέλος της Ενώσεως όπως είναι η Κύπρος που θα προεδρεύει μάλιστα την Ευρωπαική ένωση για ένα εξάμηνο.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


******


ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ: “ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ”

==========

Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων ενέκρινε σχεδόν ομόφωνα (43 υπέρ και κατά μόνο ένας) ψήφισμα που ζητά από την Τουρκία να σεβαστεί την χριστιανική κληρονομιά και τους χώρους λατρείας.

Οι Αμερικανοί βουλευτές καλούν την Άγκυρα να τερματίσει τις θρησκευτικές διακρίσεις και τους περιορισμούς στην άσκηση του θρησκευτικού δικαιώματος στις εκκλησίες και στην εκπαίδευση, ζητώντας παράλληλα την επιστροφή εκκλησιαστικής περιουσίας στους δικαιούχους της.

Η πρωτοβουλία ανήκει στο Ρεπουμπλικανό βουλευτή Ed Royce και το Δημοκρατικό Howard Berman. Ο μεν πρώτος τόνισε ότι η Τουρκία είναι από τους «κορυφαίους παραβάτες» των θρησκευτικών ελευθεριών σ' όλο τον κόσμο, ενώ άλλα μέλη της Επιτροπής ευχαρίστησαν τους δυο συναδέλφους τους για να παρουσιάσουν το σχετικό ψήφισμα, το οποίο αναμένουν να εγκριθεί και από την Ολομέλεια της Βουλής.

Την έγκριση του ψηφίσματος χαιρετίζουν με ανακοινώσεις τους ελληνοαμερικανικές και αρμενοαμερικανικές οργανώσεις.


ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”,


ΑΠΕ/ΜΠΕ


*****


H Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) ζητά 6μηνη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και χορήγησης κονδυλίων της ΕΕ στην Τουρκία

H Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) που κυβερνά στη Βαυαρία εδώ και 60 χρόνια ζητά 6μηνη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στην ΕΕ. Ο ΓΓ. της κοινοβουλευτικής ομάδας της CSU [φώτο με τη σημαία του κρατιδίου που έχει τα ίδια χρώματα με την Ελλάδα] είπε "όποιος αρνείται να μιλήσει με ένα κράτος-μέλος της ΕΕ, προσβάλει όλη την ΕΕ". Έτσι απάντησε στην εξαγγελία του Ερντογάν ότι θα παγώσει τις επαφές με την ΕΕ κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012 όταν στην Προεδρία θα βρίσκεται η Κύπρος.


Ο ΓΓ της κοινοβουλευτικής ομάδας της CSU, Stefan Müller, ζήτησε για το επόμενο έτος, την εξάμηνη διακοπή των διαπραγματεύσεων αλλά και των κονδυλίων που ειπράττει η Τουρκία από την ΕΕ μιας και όπως δήλωσε στην „Rheinischen Post“ θεωρεί ότι οι δηλώσεις του Ερντογάν προσβάλουν όλη την Ευρώπη.


„Ο Ερντογάν δείχνει ότι δεν φοβάται ακόμα και να εκβιάζει“, είπε ο Müller. Αυτό αποκλείει την Τουρκία από την ΕΕ για πολλοστή φορά. „Η Τουρκία ποτέ δεν μπορεί να γίνει ισότιμο μέλος της ΕΕ“, είπε ο πολιτικός της CSU. Ο Εντογάν δήλωσε την Τρίτη στη „Milliyet“ ότι η Τουρκία κατά τη διάρκεια της Προεδρείας της Κύπρου στην ΕΕ, δεν θα συνομιλήσει σε καμία περίπτωση με εκπροσώπους του ελληνικού νησιωτικού κράτους. Γι' αυτό θε έπρεπε να παγώσουν οι συνομιλίες με την ΕΕ για ένα εξάμηνο.


ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ρομφαία"


http://www.focus.de/politik/weitere-meldungen/eu-beitritt-csu-will-verhandlungen-mit-tuerkei-stoppen_aid_647494.html


1 comment:

  1. Ελαβα από τον κ. Φώτη Αθανασίου το πιο κάτω σχόλιο που παραθέτω στη συνέχεια.


    Ο κομμουνιστης πρόεδρος της Δημοκρατίας και το ΑΚΕΛ για 37 χρόνια μόλις τους κρίνει κάποιος θυμούνται το πραξικόπημα και καλά κάνουν.

    Αλλά τώρα κατάφεραν να κυβερνούν τον τόπο. Τώρα που έχει το πόρισμα της βουλής μπορεί να προχωρήσει στην πολυπόθητη κάθαρση, εάν δεν μπορεί, καλά κάνει να σωπάσει.

    Δεν μπορώ να καταλάβω τι σημαίνει αναλαμβάνει την ευθύνη. Μήπως σημαίνει υποβάλλει την παραίτησή του κάποιος και φεύγει, αλλά παίρνει και όλα τα ωφελήματα σαν να μην συνέβη τίποτα;

    Αλήθεια πόσα θα πάρει ο υπουργός άμυνας και πόσες συντάξεις θα παίρνει αφού πέρασε απο διάφορα πόστα;
     
    Και κάτι για τα γεγονότα της μαύρης Δευτέρας, κύριε πρόεδρε!

    Τρία χρόνια δεν σκεφτήκατε ποτέ τι να γίνονται εκείνα τα φονικά κιβώτια;

    Δεν σας είπε κανένας τίποτε; Πολύ καλούς συνεργάτες έχετε, που δεν σας είπαν τίποτα για τόσο σημαντικά πράγματα.

    Επιτέλους πέστε έκανα λάθος. Φεύγω και προκηρύσσω εκλογές, αλλά χωρίς τα εφάπαξ και τα ωφελήματα.

    Αλλά σκέφτεστε το κόστος που θα έχει το ΑΚΕΛ.

    Έχετε κάνη πολλά λάθη, για μια φορά μην σκέφτεστε την καρέκλα και το κόμμα.

    Στο Κελλάκι δεν θα σας ενοχλά κανένας.

    Αναλογιστήτε πόσο πόνο έφερε η διακυβέρνιση σας κύριε
    πρόεδρε, 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν!

    Επιτέλους παραιτηθείτε.
     
    Ευχαριστώ πολύ,

    Φώτης Αθανασίου

    ReplyDelete