Sunday, July 17, 2011

ΤΡΙΑ ΕΥΓΛΩΤΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ



ΤΡΙΑ ΕΥΓΛΩΤΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==============


Διαβάζεις το πρώτο δημοσίευμα και λες “Δόξα σοι ο Θεός! Οι πλανητάρχες είναι ολόθερμα στο πλευρό του Πατριαρχείου και υποστηρίζουν το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.


Διαβάζεις το δεύτερο δημοσίευμα και λες οι Τούρκοι μας το λέγουν προκλητικά και απροκάλυπτα. Μας θεωρούν τελειωμένους. Ούτε που λογαριάζουν να ασχοληθούν σοβαρά μαζί μας.


Διαβάζεις το τρίτο δημοσίευμα και συνειδητοποιείς ότι οι Νεοθωμανοί Ισλαμιστές, όχι μόνον την Ελλάδα δεν λαμβάνουν υπόψη, αλλά ούτε τις ΗΠΑ, τις οποίες λοιδορούν με την ίδια άνεση που λοιδορούν την Ελλάδα.


(Για την Κύπρο ας μην κάνουμε λόγο. Μιλάμε για ανέκδοτα! Κάθε μέρα που περνά με το Χριστόφια στην εξουσία η Κύπρος κάνει ένα ακόμη σταθερό βήμα προς την αυτοκτονία)!


Ούτε μετέφρασαν στα Τουρκικά τις δηλώσεις της υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ που αναφέρονταν στο άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης!!!


Τέτοιος απροκάλυπτος εμπαιγμός.! Ακόμη και προς την υπουργό εξωτερικών της Υπερδύναμης.!


Συμπέρασμα.


Αλλά είναι αναγκαία η εξαγωγή συμπεράσματος;


Ο Θεός ας φυλάει τον Πατριάρχη μας και τους υπόλοιπους “ελεύθερους πολιορκημένους” της Βασιλεύουσας”.


Οι Τούρκοι, “με το συμπάθειο”, είναι πάντοτε Τούρκοι.


Παραθέτουμε στη συνέχεια τα τρία ρεπορτάζ που μας έδωσαν την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


******


Η ΧΙΛΑΡΙ ΚΛΙΝΤΟΝ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

Των Νικολάου Μαγγίνα και Νίκου Παπαχρήστου

==================


Την έδρα της Πρωτόθρονης Εκκλησίας της Ορθοδοξίας στο Φανάρι επισκέφθηκε το μεσημέρι η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον όπου συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.


Στην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ επιφυλάχθηκε η προβλεπόμενη από την Πατριαρχική Τάξη υποδοχή από τον Πρωτοσυγκελεύοντα του Πατριαρχείου,Μητροπολίτη Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανο, τον Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Βαρθολομαίο Σαμαρά και την Πατριαρχική Αύλη και ακολούθως την συνόδευσαν μέχρι τον δεύτερο όροφο του Πατριαρχικού Οίκου. Εκεί την ανέμενε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος ο οποίος την συνόδευσε μέχρι το Πατριαρχικό Γραφείο όπου την υποδέχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θερμή και εγkάρδια ατμόσφαιρα. Η κυρία Κλίντον, σύμφωνα με πληροφορίες, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ζητήματα που απασχολούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του. Ιδιαιτέρως συζητήθηκε το ζήτημα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης με τον Πατριάρχη να σημειώνει πως "αρκετά είναι τα 40 χρόνια "σιωπής" της Σχολής" ενώ τέθηκε και το θέμα των κοινοτικών περιουσιών. Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέφρασε την στήριξή της στα θέματα που απασχολούν το Πατριαρχείο.


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε, κατά πληροφορίες, σε ορισμένα θετικά βήματα της Κυβέρνησης Ερντογάν ενώ ευχαρίστησε την Κυβέρνηση των ΗΠΑ για το διαχρονικό και αμείωτο ενδιαφέρον της για τα ζητήματα της Πρωτόθρονης Εκκλησίας της Ορθοδοξίας.


Είναι η τρίτη φορά που η κυρία Κλίντον συναντάται με τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας στο Φανάρι. Οι προηγούμενες επισκέψεις της έγιναν με την ιδιότητα της Πρώτης Κυρίας, το 1996 μαζί με την κόρη της Τσέλσι και το 1999 συνοδεύοντας τον σύζυγο της Μπιλ Κλίντον, τότε Πρόεδρο των ΗΠΑ.


Η τελευταία τους συνάντηση είχε γίνει στην έδρα του State Department, στην Ουάσινγκτον, το Νοέμβριο του 2009.



ΠΗΓΗ:



Πυλώνας Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ



*****


ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ! ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΣΧΥΡΟΙ!

===========


Απίστευτα ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ δηλώσεις - σφαλιάρα στον Έλληνα πρωθυπουργό από τον Ερντογάν!


“Κοιτάξτε την κατάσταση στην Ελλάδα”.

Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στην Αδριανούπολη σε κόσμο έδειξε ως παράδειγμα την Ελλάδα και είπε “Οι ίδιοι τελείωσαν τους εαυτούς τους”.


Ο πρωθυπουργός Ερντογάν δήλωσε: “Βλέπετε την κατάσταση της Ελλάδας δίπλα μας. Κάθε μέρα διαδηλώσεις, το ένα, το άλλο κ.τ.λ….Γιατί; Διότι οι ίδιοι τελείωσαν τους εαυτούς τους. Η Τουρκία όμως δεν είναι στην δική τους κατάσταση. Εμείς είμαστε ισχυροί και θα γίνουμε ακόμη πιο ισχυροί”.



ΠΗΓΗ:


http://taxalia.blogspot.com



*****


ΧΑΘΗΚΕ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΛΙΝΤΟΝ

===========


Δήλωση της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον για τη Χάλκη «παρέλειψε» να μεταφράσει η μεταφράστρια του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Τούρκο ομόλογο της Αχμέντ Νταβούτογλου.


Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η κ. Κλίντον είπε ότι οι ΗΠΑ δεν θα σταματήσουν να κάνουν εκκλήσεις για επαναλειτουργία της σχολής της Χάλκης ενώπιον του κ. Νταβούτογλου, ωστόσο αυτό χάθηκε κάπου στη μετάφραση και δεν διατυπώθηκε ποτέ στα τούρκικα.



ΠΗΓΗ:


http://www.newsbeast.gr/

No comments:

Post a Comment