Wednesday, July 20, 2011

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΓΑΛΛΙΑΣ


ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΙΝΩΠΗΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

================

Δυστυχώς έκαναν και νέα προκλητική εμφάνιση ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σινώπης κ. Αθηναγόρας και ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Ελβετίας.

Kαι πάλιν εμφανίστηκαν χωρίς ράσα, σε επίσημη συνάντησή τους με Παπικούς και συγκεκριμένα με την κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου.

ΕΥΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

_________________

Υπενθυμίζουμε ότι τόσον ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, όσον και ο βοηθός επίσκοπος Σινώπης (Βελγίου) Αθηναγόρας, πριν λίγες μέρες ασπάσθηκαν τη χείρα του Πάπα (ιματισμένοι με ράσο αυτή τη φορά) κατά την παρουσία τους ως αντιπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Θρονική εορτή του Βατικανού!!!

Δυστυχώς, τόσον ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γαλλίας και άλλοι εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που μετέβησαν στη Ρώμη για τη Θρονική εορτή του Βατικανού - ως να μη έφθανε το πελώριο ατόπημα να αντιπροσωπεύουν το Οικουμενικό Πατριαρχείο σε θρονική εορτή αιρετικών - προκαλούν συνεχώς τους πιστούς με την αντιπαραδοσιακή τους εμφάνιση και την εν γένει νεωτεριστική και οικουμενιστική τους συμπεριφορά.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΠΑΠΙΚΟ ΚΛΗΡΙΚΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ;

___________________

Για να αντιληφθούμε το μέγεθος του ατοπήματος των ορθόδοξων αυτών κληρικών υποβάλλω την απλή αυτή ερώτηση.

Αν κάποιος δεν είχε ποτέ συναντήσει ή δεν είχε δει σε φωτογραφία το Μητροπολίτη Γαλλίας, τον Επίσκοπο Σινώπης και τον πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως Ελβετίας θα ήταν ποτέ δυνατόν να ξεχωρίσει ποιος είναι ο παπικός κληρικός μεταξύ των τεσσάρων προσώπων της φωτογραφίας;

Προφανώς όχι!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΟΡΟΥΝ ΡΑΣΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ;

_______________________

Τόσο πολύ δύσκολο είναι άραγε για το Σεβασμιότατο και το Θεοφιλέστατο και τους άλλους ορθόδοξους κληρικούς να φορούν ένα ράσο όταν κάνουν επίσημες παραστάσεις με αιρετικούς, ώστε να μη σκανδαλίζουν τον κόσμο;

Επιτέλους! Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, ο Μητροπολίτης Κορέας Αμβρόσιος, ο Μητροπολίτης Πισιδίας Σωτήριος και τόσοι άλλοι ορθόδοξοι ιεράρχες δεν είναι κληρικοί του κλίματος του Οικουμενικού Πατριαρχείου; Γιατί εμφανίζονται πάντοτε σαν ορθόδοξοι κληρικοί και όχι σαν φραγκοπαπάδες;

Να θέσω το ερώτημα διαφορετικά: Ας πούμε ότι οι εν λόγω κληρικοί προκρίνουν - αυθαίρετα φυσικά - ότι στις καθημερινές επαφές τους δεν χρειάζεται ή και ότι αντενδείκνυται να εμφανίζονται με ράσο. Ρωτώ: Καλά! Οταν τουλάχιστον κάνουν δημόσια εμφάνιση με Παπικούς ή αλλους αιρετικούς χάθηκε ο κόσμος να βάλουν ένα ράσο; Τόσο μεγάλη θυσία είναι πια;

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΠΑΥΛΟΥ ΣΤ΄

_________________

Να σημειώσω μόνον ότι σε προηγούμενη ανάρτηση όταν διαμαρτυρήθηκα έντονα για τη φωτογραφία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γαλλίας, του Θεοφιλέστατου Σινώπης και άλλων ορθόδοξων κληρικών, δεν το έκανα τόσο για να εκφράσω την αποδοκιμασία μου για την αντιπαραδοσιακή τους εμφάνιση - αν και προφανώς και αυτή με ενοχλεί -, όσον επειδή φωτογραφήθηκαν με χαμόγελα ευτυχίας με πλάνο τοιχογραφία ή πορτραίτο που δείχνει τον Πάπα της Ρώμης να δέχεται με ανοιχτές αγκάλες (ω! της μεγαλοψυχίας του το μέγεθος!) όλους τους πλανεμένους μεταξύ των οποίων τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Πατριάρχη Ρωσίας.!!!

Για όνομα του Θεού πια! Τόση ακρισία ή τόσο βαθύ συγκρητιστικό πνεύμα συνέχει τους ορθόδοξους αυτούς κληρικούς;

Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για το πιο πάνω σχόλιο.

*****


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΙΓΙΔΙΟΥ

______________

Η αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου που πήγε στο Βατικανό, για τη μνήμη των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου - 29 Ιουνίου 2011 - επισκέφθηκε και τη Ρωμαιοκαθολική Κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου Ρώμης.


Η Κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου ιδρύθηκε το 1968 αμέσως μετά τη Β΄ Σύνοδο του Βατικανού και έχει στόχους την προώθηση του Οικουμενισμού και τους θρησκευτικούς διαλόγους.


Στη φωτογραφία είναι ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ, Πρόεδρος της Συνόδου των Ορθοδόξων Επισκόπων Γαλλίας και Διευθυντής του Γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ε.Ε., ο Βοηθός Επίσκοπος Σινώπης Αθηναγόρας, ο Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Πόθος, Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Ελβετίας με τον Don Marco Gnavi.


ΠΗΓΗ:


Ακτίνες


1 comment:

  1. Ελαβα από τον κ. Φώτη Αθανασίου το ακόλουθο σχόλιο για την ανάρτηση.

    Αγαπητέ Παναγιώτη,

    Μένω με ανοικτό το στόμα σε αυτά που βλέπουν τα μάτια μου και διερωτούμαι, που υπάγοναι αυτοί οι επίσκοποι που εμφανίζονται με κουστούμια ίσως και να είναι yvessaintlaurent.

    Ο Παναγιότατος προκαθήμενος της Ορθοδοξίας δεν τους βλέπει;

    Εδώ και αρκετά χρόνια έχει αρχίσει ο κατήφορος με την κατάργηση από κάποιους της αρχαίας ελληνικής γλώσσας στη θεία λειτουργία, με την ελάττωση και κατάργηση της νηστείας, με την ανοχή στις προγαμιαίες σχέσεις, και τώρα με την κατάργηση από μερικούς μόνον ευτυχώς επισκόπους των ράσων.

    Νομίζω δεν έχει κανένας το δικαίωμα να κάνει ότι θέλει.

    Η παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού πρώτα απο τους επισκόπους μας και μετά απο τους λαικούς.


    Φώτης Αθανασίου

    ReplyDelete