Tuesday, June 21, 2011

"ΟΥΛΛΟΙ ΟΙ ΣΣΥΛΛΟΙ ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ"


“ΟΥΛΛΟΙ ΟΙ ΣΣΥΛΛΟΙ ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Προσωπικά καμιά ασυνέπεια του ΠΑΣΟΚ δεν μου προκαλεί έκπληξη ή ναυτία.

Ναυτία όμως μου προκαλεί το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι και μάλιστα ιεράρχες, οι οποίοι εξακολουθούν να επενδύουν ελπίδες αισιοδοξίας στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Με οδυνηρή έκπληξη διάβασα άρθρο του καλά ενημερωμένου για τα εκκλησιαστικά παρασκήνια κ. Ν. Παπαχρήστου, στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ, με το οποίο μας πληροφορεί ότι στην Ιεραρχία υπάρχει κλίμα ευφορίας εξαιτίας της ανάληψης της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης και του νευραλγικού υπουργείου οικονομίας από τον κ. Βενιζέλο.

Προσπαθώ με κάθε ειλικρίνεια να κατανοήσω τους λόγους της αισιοδοξίας χωρίς καμιά απολύτως επιτυχία.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ;
______________

Καταρχήν ο κ. Βενιζέλος δεν είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ;
Υπάρχουν φερέγγυοι άνθρωποι στο ΠΑΣΟΚ;
Αλήθεια;
Από πότε;

Γιατί δεν ύψωσαν τη φωνή τους εναντίον της στάσης των Σημίτη - Παπανδρέου για το σχέδιο Ανάν;

Ο κ. Βενιζέλος δεν είναι το ίδιο πρόσωπο που, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος του Ανδρέα Παπανδρέου, έκανε τις κατάπτυστες δηλώσεις για να κουκουλώσει τις επεμβάσεις της μεγαλοκυράς της Εκάλης για να αδικηθεί - για μια ακόμη φορά - ο Σεβασμιότατος Αττικής, τη επεμβάσει του τότε Μητροπολίτη Θηβών και νυν Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου;

Πόσο φερέγγυος μπορεί να θεωρηθεί ένας άνθρωπος που συνεργάστηκε τόσο στενά χωρίς να κάνει ποτέ αντιπολίτευση - έστω και εσωκομματική -, σε ένα τόσο βαθύτατα διεφθαρμένο πολιτικό όπως τον Ανδρέα Παπανδρέου;

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΩ ΑΛΛΑ...
_____________

Εύχομαι εκ βάθους καρδίας τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν να διαψεύσουν απόλυτα τους ενδοιασμούς μου για τον κ. Βενιζέλο και το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Για την ώρα όμως - και μέχρις ότου διαψευστούν οι φόβοι μου - θα μου επιτρέψετε να αναφέρω για τον κ. Βενιζέλο και τους άλλους που ανέλαβαν υπουργικά χαρτοφυλάκια με τον τελευταίο ανασχηματισμό ότι ισχύει το ρητό “ούλλοι οι σσύλλοι μια γενιά”.

Οι κυπριακής καταγωγής Έλληνες δεν έχουν δυσκολία να αντιληφθούν το νόημα του ρητού. Οι άλλοι Ελληνες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με το Κυπριακό ιδίωμα ας ανατρέξουν σε φίλους τους Κυπρίους ή σε κάποιο λεξικό.

Και για να αφήσω κατά μέρος τα αστεία.

ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Η ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
__________

Το νέο κυβερνητικό σχήμα έβαλε όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε καίρια κυβερνητικά πόστα.

Αφού είναι όλοι onboard έχουν κάθε λόγο να κάνουν ότι μπορούν για να μη φουντάρει το καράβι και έτσι καμιά εσωκομματική αντιπολίτευση δεν θα έχει πια νόημα. “Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό για να σπρώξει την Ελλάδα στο γκρεμό” είναι το νέο τους σύνθημα.

Ποιος θα ξεσηκωθεί τώρα να φέρει αντίρρηση για την “κάρτα του πολίτη”, την εμπέδωση των συνωμοσιών κατά του μαθήματος των θρησευτικων ή για άλλα θέματα που θα μπορούσαν - υπό άλλες συνθήκες - να γίνουν ευκαιρίες πιέσεως, σε παραγκωνισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ;

Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****

ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΝΑΥΤΙΑ

Του ιστολογίου “Κλασσικοπερίπτωση
=========

Εμείς δια στόματος του προγόνου μας Ισοκράτη θα λέγαμε προς τον συντάκτη του παρακάτω κειμένου:
"Ο κακώς διανοηθείς περί των οικείων, ουδέποτε καλώς βουλεύεται περί των αλλοτρίων."
Διαβάστε λοιπόν πιο κάτω μια σοβαρή καταγγελία για τον ανασχηματισμό και μετά όταν δείτε ποιός ήταν ο συντάκτης της, είστε ελεύθεροι, όχι μόνο να "αγανακτήσετε" αλλά και να σπάσετε τον υπολογιστή σας εξοργισμένοι απο την ασύγκριτη αναίδεια και υποκρισία του.



«Η κυβέρνηση ανασχηματίστηκε.

Παραμένει η αδιέξοδη πολιτική της.
Παραμένει η δεξιά αντίληψη για την δημόσια διοίκηση.
Παραμένει η μικροκομματική εξυπηρέτηση συμφερόντων και η κομματικοκρατία.
Παραμένει η αποτυχημένη οικονομική πολιτική.
Παραμένει η επίθεση απέναντι στην παραγωγική Ελλάδα και στους εργαζόμενους.
Παραμένει η ανασφάλεια του έλληνα πολίτη.
Παραμένει η ανασφάλεια από την έλλειψη προστασίας των δημοκρατικών του δικαιωμάτων.
Παραμένει η ανασφάλεια από την καταπάτηση κοινωνικών του δικαιωμάτων.
Παραμένει η ευθύνη για την απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών.
Παραμένει η ευθύνη για την μείωση του κύρους της Ελλάδας.
Παραμένει η ευθύνη για την ασφάλεια της χώρας.
Και μαζί παραμένουν τα αδιέξοδα του έλληνα πολίτη, η ακρίβεια, η ανεργία, η…αδιαφάνεια, η ασυδοσία, η νέα φτώχεια, η έλλειψη προοπτικής.
Η ανασχηματισμένη και ανακυκλωμένη κυβέρνηση δεν δίνει νέα ελπίδα. Τα επικοινωνιακά τεχνάσματα έχουν κουράσει τον ελληνικό λαό. Αποτελεί δε ηχηρή ομολογία των αδιεξόδων της ίδιας της κυβέρνησης και της πολιτικής.

Περίμενε σύσσωμος ο ελληνικός λαός να κινηθεί η κυβέρνηση με αίσθημα σοβαρότητας και στοιχειώδους αυτοκριτικής. Σήμερα αποδεικνύει ότι δεν ίσταται στο ύψος των περιστάσεων. Οι ευθύνες μεγάλες, για την σημερινή κατάσταση, για τα αδιέξοδα στην χώρα.

Όμως στις σύγχρονες δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Κάθε φορά υπάρχει η λύση. Υπάρχει ο άλλος δρόμος. Και τη λύση τη δίνουν οι πολίτες με τη συμμετοχή τους, τη δίνει ο λαός με τη λαϊκή ετυμηγορία. Όσο και αν θέλει με τον ανασχηματισμό, απλώς να κρυφτεί και να υποκλέψει λίγο χρόνο, η πραγματικότητα είναι άλλη.
Με αυτόν τον ανασχηματισμό, για την κυβέρνηση έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση…»

Ποιός νομίζετε τα έγραψε όλα αυτά;Δείτε λοιπόν παρακάτω την προέλευση αυτού του κειμένου και μετά κανείς δεν θα σας κατηγορήσει αν κάνετε εμετό.

ΠΑΣΟΚ, 14 Φεβρουαρίου 2006

ΠΗΓΗ:

Κλασσικοπερίπτωση

No comments:

Post a Comment