Sunday, June 12, 2011

Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ! ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ Η ΛΗΨΗ ΓΕΝΝΑΙΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ


Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ!
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ Η ΛΗΨΗ ΓΕΝΝΑΙΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Διερωτώμαι. Αυτό που αντελήφθη το ζεύγος Αναγνωστοπούλου - οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος Προασπίσεως Ηθικών και Πνευματικών Αξιών, που αγωνίζονται να υλοποιήσουν το “τάμα του έθνους” - το αντελήφθησαν και οι Σύνδεσμοι των θεολόγων, οι Καθηγητές των Θεολογικών Σχολών και οι Ιεράρχες;

ΟΧΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΛΛΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕΤΡΑ
__________

Αυτό που μετρά δεν είναι ΑΝ θα ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ, στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, κάποια ή και όλα τα καίρια προβλήματα, που απασχολούν την Εκκλησία και την κοινωνία, αλλά ΑΝ θα παραπεμφθούν στη Σύνοδο της Ιεραρχίας για να πάρει δεσμευτικές αποφάσεις.

Αλλιώς η συζήτηση μπορεί κάλλιστα να αποβεί σε βάρος των συμφερόντων της Εκκλησίας.

Ενα ενδεχόμενο λ.χ. είναι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος να οδηγήσει την παραπομπή του “τάματος” σε νέες επιτροπές και υποεπιτροπές. Δηλαδή στις “Ελληνικές καλένδες”.

ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ Η ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
__________

Ενα άλλο ενδεχόμενο και πάλιν είναι να επαναληφθεί ότι έγινε στο συνέδριο του Αννα και του Καιάφα της Πεντέλης, όπου η Π.Ε.Θ. και ο Σύνδεσμος Θεολόγων Μακεδονίας - Θράκης έπεσαν στην παγίδα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και των συνεργατών του, όπου και εκμαιεύθηκε - με ανέντιμες μεθοδεύσεις - απόφαση να προωθηθεί αίτημα εκ μέρους της Εκκλησίας ΜΟΝΟΝ για τον υποχρεωτικό χαρακτήρα και ΟΧΙ και για το ορθόδοξο περιεχόμενο του μαθήματος των θρησκευτικών.

ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΘΟΥΝ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ
__________

Ας δείξουμε όλοι την ευθυκρισία που χαρακτηρίζει τους πρωτοστάτες της υλοποίησης του “Τάματος του έθνους”.

Είναι σημαντικό βέβαια ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ οι ιεράρχες μας θα συζητήσουν το θέμα στη Διακρή Ιερά Σύνοδο! Ποια σημασία όμως έχει η συζήτηση αν δεν καταλήξει στην ορθή αντιμετώπιση του θέματος;

ΤΑ ΚΑΙΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΘΟΥΝ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ
___________

Και αυτό ασφαλώς ισχύει για όλα τα φλέγοντα θέματα. Την κατάργηση του Τμήματος της Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, τον υποχρεωτικό και ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών, το ηλεκτρονικό φακελλωμα, την απομάκρυνση θρησκευτικών συμβόλων από τους δημόσιους χώρους και μάλιστα από τις μαθητικές αίθουσες, τον χωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας, την υφαρπαγή των τελευταίων απομειναρίων της εκκλησιαστικής περιουσίας, την αποκοπή της μισθοδοσίας των ιερέων από το Κράτος, κοκ..

Ολα πρέπει να παραπεμφθούν σε έκτακτη Σύνοδο της Ιεραρχίας. Αλλιώς ο Αρχιεπίσκοπος θα τα στραπατσάρει. Οπως έχει στραπατσάρει όλα τους αγώνες της Εκκλησίας.

Παραθέτουμε στη συνέχεια απόσπασμα από την ανακοίνωση του “Ιδρύματος Προασπίσεως Ηθικών Αξιών”, που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
=============

1. Ὁ Γενικὸς Γραμματεὺς τῆς Ἱερᾶς Συνόδου μᾶς ἐνημέρωσε, ὅτι κατετέθη λίαν θετικὴ εἰσήγησι τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιῶς κ. Σεραφεὶμ και, κατόπιν ἀπαιτήσεων δεκάδων Ἀρχιερέων, ἀνεγράφη τὸ θέμα στὴν ἡμερησία διάταξι τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς ἐρχομένης ἑβδομάδος.

2. Ὅμως σημασία δὲν ἔχει τόσο, ἐὰν θὰ συζητηθῇ, ὅσο κυρίως τι θὰ ἀποφανθῇ. Δηλαδὴ ἐὰν παραπέμψῃ ἡ σημερινὴ Ἱερὰ Σύνοδος τὸ ὅλο θέμα στὴν ἡμερησία διάταξι τῆς προσεχοῦς Ἱεραρχίας ἤ ὄχι.

No comments:

Post a Comment