Thursday, June 16, 2011

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ








Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
========
Η σημερινή Ρωσία έχει κάνει εντυπωσιακή στροφή στα θέματα της θρησκείας και στα θέματα της εκπαιδεύσεως. Τίποτε δεν θυμίζει σήμερα στη Ρωσία τα έργα και τις ήμερες του «μακάρια τη λήξει» αποκαλουμένου υπαρκτού σοσιαλισμού, παρά μόνο οι συνεχείς εκδόσεις βιβλίων πού ιστορούν με κάθε λεπτομέρεια τη φρίκη των όσων έζησαν οι Ρώσοι στα 72 χρόνια της αθεϊστικής λαίλαπας.
Σήμερα κτίζονται νέοι ναοί, ανακαινίζονται παλαιοί, οι ιερές Μονές επαναλειτουργούν και τις επισκέπτονται χιλιάδες προσκυνητές, νέοι και νέες πανεπιστημιακής μορφώσεως τις επανδρώνουν. Επίσης νέοι σπουδαστές μορφώνονται στις εκκλησιαστικές σχολές ή Ακαδημίες ή στις Θεολογικές Σχολές και στη συνέχεια εντάσσονται στον Ιερό κλήρο, στελεχώνοντας έτσι την Εκκλησία του Χριστού.
Στα σχολεία διδάσκονται επισήμως τα θρησκευτικά και οι ηγέτες της χώρας δεν δυσκολεύονται να εκφράσουν την ορθόδοξη πίστη τους, την όποια ομολογούν ανοικτά και έμπρακτα.
Αλλά το εκπληκτικότερο είναι ότι από φέτος εντάσσεται στο πρόγραμμα διδασκαλίας στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαιδεύσεως της Ρωσίας το βιβλίο πού συγκλόνισε το πρώην τυραννικό και άθεο σοβιετικό καθεστώς της χώρας. Εννοούμε το βιβλίο «Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ» του γενναίου ομολογητού Αλεξάντερ Σολζενίτσιν. Ο Σολζενίτσιν είχε βιώσει την τυραννία και την κτηνωδία των άθεων μαρξιστών στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως της Σιβηρίας, στα οποία έδωσε την ονομασία «Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ». Τα σημερινά παιδιά της Ρωσίας λοιπόν διδάσκονται τώρα την αυθεντική ιστορία της χώρας τους και όχι παραποιημένη, αλλοιωμένη και εξωραϊσμένη.
Ας τα βλέπουν αυτά οι δικοί μας άρχοντες και μάλιστα οι του Υπουργείου της άθρησκης Παιδείας, όπως το οργάνωσαν και το κατήντησαν. Διότι στα δικά μας σχολεία δεν διδάσκεται πλέον ούτε η ορθόδοξη πίστη μας - θεωρείται η διδασκαλία της αντίθετη προς το δήθεν νέο πνεύμα του Υπουργείου - αλλ' ούτε και η ένδοξη και αυθεντική ιστορία του έθνους μας. Τώρα τα παιδιά μας διδάσκονται ψήγματα των ανά τον κόσμο θρησκειών και μια ιστορία του έθνους μας επιτήδεια διαστρεβλωμένη, άνευρη και χωρίς το ηρωικό στοιχείο.
Με μια φράση: Το ελληνικό κράτος μορφώνει άθρησκους, άνευρους, ανιστόρητους και χωρίς ελληνική συνείδηση πολίτες. Μεγαλύτερη κατάπτωση δεν μπορούσε να υπάρξει!

ΠΗΓΗ:

Ακτίνες,
«Ο ΣΩΤΗΡ» 1-07-2011

No comments:

Post a Comment