Friday, June 17, 2011

Η ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΘΕΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ


Η ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

ΚΑΙ ΤΑ ΑΘΕΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==========


Δεν αποκλείεται, όσοι είχαν την “φαεινή” ιδέα να βεβηλώσουν το μνημείο των θυμάτων του ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη, να νομίζουν ότι έκαναν κάτι πολύ έξυπνο με τη φασιστική και απάνθρωπη αυτή ενέργεια.


Λίγος σεβασμός για συνανθρώπους μας που πέθαναν με τα πιο ανήκουστα βασανιστήρια και τα πιο φρικτά μαρτύρια, που θα μπορούσαν να έχουν επινοηθεί, δεν θα έβλαφτε κανένα. Ούτε βέβαια τους βέβηλους του μνημείου του Ολοκαυτώματος.


Η κυρία υπουργός παιδείας βγήκε και καταδίκασε την ενέργεια. Και πολύ σωστά έκανε ασφαλώς.


Ξέχασε μόνον να αναφέρει δύο σημαντικά πράγματα.


Το πρώτον ότι η ίδια και οι ομοιδεάτες της προωθούν ένα χωρισμένο από το Χριστό σύστημα παιδείας, που γεννά αυτού του είδους τα φασισιστικά φαινόμενα.


Ξέχασε όμως να αναφέρει ότι οι Ελληνες έβαλαν σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή τους για να προστατεύσουν τους Εβραικής καταγωγής συμπατριώτες τους που κακοπάθησαν στα χέρια των Ναζί.


Ξέχασε επίσης να αναφέρει, στις δηλώσεις της, ότι κατεξοχήν οι κληρικοί της Ορθόδοξης Εκκλησίας έδωσαν φωτεινά παραδείγματα άρνησης συνεργασίας με τους Ναζί, για την εξόντωση των Εβραικής καταγωγής συμπατριωτών τους, με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Δαμασκηνό, τους Μητροπολίτες Ζακύνθου και Κοζάνης και δεκάδες χιλιάδες Ελληνες πατριώτες.


Ευκαιρία, λοιπόν, για την κυρία υπουργό να συνειδητοποιήσει ότι η προαγωγή της ορθοδόξου παιδείας δεν επιτρέπει τη φασισιστική συμπεριφορά που έδειξαν οι βέβηλοι του μνημείου του ολοκαυτώματος. Αντί, λοιπόν, να απεργάζεται την απο-ορθοδοξοποίηση της παιδείας μας θα έπρεπε να προσπαθεί με κάθε τρόπο να ενισχύσει το μάθημα των θρησκευτικών.


“Τα άθεα γράμματα θα καταστρέψουν τον κόσμο”, έλεγε ο Ηλίας Παναγουλάκης.


Προσοχή, λοιπόν, κυρία Διαμαντοπούλου, επειδή αρχίσατε να δρέπετε τους πικρούς καρπούς της απορφανισμένης από την Εκκλησία παιδείας που αρχίσατε να επιβάλλετε.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****

ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

========


Άγνωστοι βεβήλωσαν το μνημείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων, το οποίο βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας, στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης. Με μαρκαδόρο σχεδίασαν σβάστικες ενώ διέγραψαν την ιστορία που υπάρχει στο μάρμαρο του μνημείου για τον αριθμό των θυμάτων.


Η βεβήλωση έγινε λίγες ημέρες πριν την εκδήλωση τιμής για τους επιζήσαντες ομήρους των ναζιστικών στρατοπέδων εξόντωσης από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για 30 μέλη της εβραϊκής κοινότητας Θεσσαλονίκης και ενός της ορθόδοξης χριστιανικής κοινότητας, που επέζησαν της ναζιστικής θηριωδίας.


Την επίθεση καταδίκασε με δήλωσή της η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου. «Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος των Εβραίων στη Θεσσαλονίκη, λίγες ημέρες πριν από την εκδήλωση τιμής για τους επιζήσαντες της ναζιστικής θηριωδίας.

Πρόκειται για μια πράξη βίας και μισαλλοδοξίας, που δεν μπορεί να διαγράψει τον ιστορικό ρόλο της εβραϊκής κοινότητας στη Θεσσαλονίκη. Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι μια χώρα που σέβεται και υπερασπίζεται τα δικαιώματα όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, θρησκείας και καταγωγής».



ΠΗΓΗ:


Πυλώνας Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ,


www.tovima.gr


No comments:

Post a Comment