Sunday, June 26, 2011

ΤΟ ΘΛΙΒΕΡΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΦΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΙΡΙΑΛ


ΤΟ ΘΛΙΒΕΡΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΦΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΙΡΙΑΛ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==========


Η ανακοίνωση των οικογενειών των αγνοουμένων του 1974 έρχεται να προστεθεί στις ελάχιστες δυστυχώς φωνές διαμαρτυρίας που ακούστηκαν για την προβολή τουρκικών σίριαλ από τα Ελληνικά τηλεοπτικά δίχτυα.


Ιδιαιτέρως προσβλητικό είναι ένα σίριαλ, που προβάλλει ο σταθμός ΑΝΤ1, το οποίο γυρίστηκε στην κατεχόμενη Κύπρο. Το προσφυγικό σωματείο “Αδούλωτη Κερύνεια”, το φοιτητικό Ελληνοκυπριακό σωματείο “Δράσις - ΚΕΣ”, τώρα οι συγγενείς των Ελλήνων αγνοουμένων και ορισμένοι άλλοι, προσπάθησαν να ευαισθητοποιήσουν τους τηλεθεατές για το πρόβλημα. Χωρίς - για την ώρα τουλάχιστον - κανένα θετικό αποτέλεσμα.


ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ;

____________


Το γεγονός αυτό πρέπει να μας προβληματίσει σοβαρά.


Το 37% της Ελληνικής Κύπρου στενάζει κάτω από την μπότα του Τούρκου εισβολέα. Το δράμα πολλών αγνοουμένων συνεχίζεται. Ο Τούρκος Γενικός πρόξενος της Κομοτηνής κατέστη στην πραγματικότητα ο υπερνομάρχης της Θράκης. Το μισό και βάλε Αιγαίο απειλείται από τους Τούρκους. Δεν διανοούμαστε να επεκτείνουμε την αιγιαλίτιδα ζώνη μας σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και δεν τολμούμε να ανακηρύξουμε την Ελληνική ΑΟΖ λόγω της απειλής πολέμου της Τουρκίας.


Και η αντίδραση των Ελλήνων;


Εχουν πρώτα σε θεαματικότητα τα Τουρκικά σίριαλ!!! και τώρα το συγκεκριμένο που γυρίστηκε στα μαγαρισμένα από τους εισβολείς εδάφη της κατεχόμενης Ελληνικής Κύπρου.!!!


ΔΙΑ ΤΑΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ ΗΜΩΝ ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ

__________


Τι άλλο χρειάζεται να ξέρουμε για να αντιληφθούμε την πραγματικότητα; Δεν είναι απλά οι ηγέτες μας - και οι πολιτικοί και οι εκκλησιαστικοί - ανάξιοι, αλλά επειδή ΕΜΕΙΣ είμαστε αφιλότιμα γαιδούρια γι’ αυτό επέτρεψε ο Θεός να μας κυβερνούν οι σημερινοί μας ηγέτες.


ΟΙ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ ΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ

___________


Και να ήταν μόνον τα τουρκικά σίριαλ! Σκεφτείτε πόσες εκτρώσεις γίνονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα και στην Κύπρο! Πόσες εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνόπουλα σφαγιάζονται με τις πιο αποτρόπαιες μεθόδους, που αν δεν πραγματοποιούνταν θα ανέτρεπαν πλήρως το δημογραφικό μαρασμό της πατρίδας μας.


Πριν, λοιπόν, αρχίσουμε τους δονκιχωτικούς μας πολέμους εναντίον του Διεθνούς Σιωνισμού, των σκοτεινών δυνάμεων, της Νέας Εποχής, των Γερμανών, των Αμερικανών, των Ρώσων των Κινέζων και των εξωγήινων, μήπως είναι προτιμότερο να αρχίσουμε από αυτά που μπορούμε μόνοι μας να διορθώσουμε;


Δεν είναι αφιλοτιμία μεγέθους τα τουρκικά σίριαλ να απολαμβάνουν μοναδική θεαματικότητα την ώρα που οι Τούρκοι κατέχουν τη μισή Κύπρο και απειλούν την υπόλοιπη και επιζητούν κάθε τρόπο να ακρωτηριάσουν την εθνική κυριαρχία και ακεραιότητα της πατρίδας μας;


Δεν είναι η δική μας δολοφονική μανία εναντίον των ανυπεράσπιστων μας παιδιών που εξαφανίζει κυριολεκτικά το έθνος μας; Δεν είναι εμείς που με την “τιμία” ψήφο μας και την “τιμία” αποχή μας εξασφάλισαμε - με δημοκρατικές διαδικασίες - την άνοδο στην εξουσία των πιο ανίκανων, των πιο διεφθαρμένων και των πιο εθνομειοδοτών ηγετών που θα μπορούσαν να υπάρξουν;


ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ

_________


Και η Νέα Εποχή; Και τα συμφέροντα των ισχυρών της γης; Και τα όργανα της παγκοσμιοποίησης;


Απαντώ. Πριν αρχίσει κανείς την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου για να συντρίψει τις μεγάλες δυνάμεις, που εξουσιάζουν την υφήλιο, δεν αρχίζει καλύτερα από τη μάχη της Χαιρωνείας για να εξασφαλίσει τα νώτα του και το ομόψυχο των Ελλήνων;


«Και τούτο δει ποιήσαι κακείνο μη αφιέναι»; Ασφαλέστατα! Αρκεί να ξέρουμε να ιεραρχούμε τις προτεραιότητες. Και ο τρόπος που πολλοί μιλούν για τις διεθνείς συνωμοσίες που μας απειλούν δείχνει - στις πιο πολλές περιπτώσεις - ανθρώπους που θέλουν συνειδητά να αρνηθούν την προσωπική μας ατομική και συλλογική ευθύνη για τη δραματικη κατάσταση που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την ανακοίνωση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΤΟ ΣΙΡΙΑΛ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ


==============


Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 37 χρονιά από το μαύρο καλοκαίρι του 1974 που βύθισε στο πένθος τον ελληνισμό και στην κατοχή το μισό του εδάφους της Κύπρου μας, στο Τούρκο εισβολέα.


Στα μέρη όπου βίασε, σύλησε και σκότωσε έρχεται και γυρίζει σίριαλ.


Εμείς σαν Έλληνες τι κάνουμε, ο ΑΝΤ1 για πιο λόγο το προβάλλει; Την στιγμή που και οι πληγές, από την μανία του Τούρκου εισβολέα το 1974, είναι ακόμα νωπές, οι δεκάδες νεκροί παραμένουν «άταφοι» με εκατοντάδες τύχες αγνοουμένων αδιευκρίνιστες και ικανό αριθμό αδήλωτων αιχμαλώτων στα αζήτητα, διότι ο Τούρκος δεν συνεργάζεται σε ένα καθαρά, Ανθρωπιστικό θέμα.


Με λύπη διαπιστώνουμε, ότι κανάλια της Ελλάδος παρουσιάζουν τα τούρκικα σήριαλ με την κλεμμένη κουλτούρα σε κλεμμένα εδάφη όπου ακόμα πλανάται στον αέρα η αγωνία των κοριτσιών που βιάστηκαν και ριγεί η γης από τον εξευτελισμό και την εν ψυχρώ εκτέλεση, γενναίων υπερασπιστών της ελευθερίας και την κακομεταχείριση παιδιών και γερόντων.


Ο πλήρης εποικισμός της κατεχομένης Κύπρου και η εδραίωση των τετελεσμένων θα πρέπει να μας υποψιάσει για άσχημες εξελίξεις στην Δυτική Θράκη, το Αιγαίο και τα νησιά μας


Αποκαρδιωτικό είναι ότι μερίδα των τηλεθεατών παρακολουθεί με μανία την φτιασιδωμενη τουρκική κοινωνία, ξεχνώντας ή επικαλούμενη τη μονόπλευρη Ελληνοτούρκικη φιλία και διαγράφοντας από τη μνήμη του, τους 1619 αγνοούμενους του 197, την νύχτα των Ιμίων και τα παλικάρια μας που κάθε τόσο χάνονται πάνω στο καθήκον τους και εξαιτίας τους.


Αυτή είναι η κραυγή για αφύπνιση συνειδήσεων, στη μνήμη όσων χάθηκαν και δέχτηκαν την πιο κτηνώδη μεταχείριση τους…είναι η κραυγή της αγωνίας και του πόνου μας για την αδικία και για όσα βιώνουμε όλα αυτά τα χρονιά.


ΠΗΓΗ:


humanrights1974@windowslive.com,


www. agnooumenoi74.gr


2 comments:

  1. Δυστυχώς σήμερα έχουν αμβυνθεί οι δείκτες, που είχαν οι πατέρες μας και οι παππούδες μας στα παλαιότερα χρόνια. Δυστυχώς ξεχνούμε εύκολα και γινόμαστε άθελα ή ηθελημένα αφελείς, τη στιγμή που οι Τούρκοι μας παίζουν μονότερμα. Από αφέλεια, κατ' ευφημισμόν, πάσχουν και οι ηγέτες μας, οι οποίοι δεν προσπαθούν να προσδιορίσουν σωστά τα όρια της ελληνοτουρκικής φιλίας, με αποτέλεσμα να ενδίδουμε συνέχεια και να υποχωρούν στο εθνικό μας θέμα.

    ReplyDelete