Tuesday, June 21, 2011

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ


ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ


Του Στέλιου Παπαντωνίου

============


Όσο κι αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε ως όρο τη διεξαγωγή των συνομιλιών χωρίς χρονοδιαγράμματα, οι «ειδήμονες» εξωτερικού και εσωτερικού παρατηρούν ότι κάποτε τα όρια κατέρχονται ως σιδερένια πόρτα γκαράζ ή γκιλοτίνα και απαιτούν το σεβασμό τους. Τέτοια χρονοδιαγράμματα απαιτεί η Τουρκία και διατουμπελεκιάζει μέσω των εφημερίδων και των φερέφωνών της εδώ στην Κύπρο.


Γι’ αυτό πιστεύω ακράδαντα πως και η ελληνοκυπριακή κοινότητα, που αποτελεί και το τετραπλάσιο της τουρκικής μειονότητας- κι ας μην αρέσει ο όρος- πρέπει να θέσει τα δικά της αυστηρά χρονοδιαγράμματα και να απαιτήσει κατά γράμμα εφαρμογή τους, ύστερα από την επιδειχθείσα βαρβαρότητα της τουρκικής εισβολής, την καταστροφή του πολιτισμού των κατεχόμενων περιοχών και την προσπάθεια αλλαγής των πάντων επί το τουρκικομουσουλμανικότερο, από μπαϊρακιών στον Πενταδάχτυλο ως μιναρέδων που ξεφυτρώνουν ως θανατερά μανιτάρια στο μακελλεμένο τόπο μας.


Πρώτο χρονοδιάγραμμα πρέπει να απαιτεί ως το τέλος του 2011 την απόσυρση όλων των ξένων στρατευμάτων, ιδιαίτερα των τουρκικών, στην πατρίδα τους και τον εγκλεισμό τους στα στρατόπεδά τους ως αχρήστων, μέχρις απολύσεως των φαντάρων. Μια εγκληματική επέμβαση έγινε πριν τριάντα εφτά χρόνια, είτε βρήκε είτε δε βρήκε προσχήματα, η κατάσταση τέλειωσε, η Κυπριακή Δημοκρατία έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης με όλα τα εδάφη της, τα βαρβαρικά ήθη δεν τα ανέχεται, γι’ αυτό και, για να μην προσφύγουμε σε διεθνή δικαστήρια, η Τουρκία πρέπει να πεισθεί (όπως λένε όλοι οι μεγάλοι πολιτικοί) να αποσύρει και να βάλει τα στρατεύματά της όπου δει.


Δεύτερο χρονοδιάγραμμα, να επιστρέψουν όλοι οι έποικοι, μετά των μαντίλων, σανδάλων, τσιατταλιών και βρακούδων τους στη γη τους, να ξανασμίξουν με τ’ αδέλφια τους και τις οικογένειές τους, να σταματήσει το δράμα του ξεριζωμού και της απομόνωσης όλων των, εγκατασταθέντων διά της βίας ή άλλως πως στα κατεχόμενα σπίτια μας. Για τη χαρά τους αυτή δεν δίνεται δικαίωμα παραμονής σε κανένα. Η χώρα τους είναι και φαρδιά και πλατιά και όλους τους καταβροχθίζει. Ως το τέλος του Γενάρη του 2012 έχουν χρόνο να ετοιμάσουν τα βρακιά, τις φασκιές και τους μπόγους τους. Κανένας δεν θα τους κάμει έρευνα, όσα κι αν είναι τα κλεψιμαίικα που θα κουβαλούν μαζί τους.


Τρίτο χρονοδιάγραμμα, ως το τέλος Μαρτίου του 2012 και αρχές Απριλίου οι πρόσφυγες να επιστρέψουν στα σπίτια τους, τα οποία θα τους παραδοθούν σε οποιαδήποτε κατάσταση βρίσκονται τώρα. Οι παράνομοι ένοικοι σ’ αυτά θα επιστρέψουν στα δικά τους σπίτια στην Κύπρο ή σε άλλες χώρες του εξωτερικού, όπου έχουν δική τους περιουσία και τόπο διαμονής.


Τέλος, με το τέλος του Απρίλη του 2012 επανέρχεται σε ισχύ το σύνταγμα Ζυρίχης Λονδίνου, και οι ελληνοκύπριοι με τους τουρκοκύπριους, ύστερα από τόσα παθήματα και μαθήματα, καλούνται να ζήσουν με το δικό τους νου και όχι με μεταμοσχευμένο. Εξήντα χρόνια ελεύθερου και αλληλοσπαραγμένου βίου θα έδωσε σε όλους να καταλάβουν ποιο είναι το συμφέρον τους.


Αν μου πείτε, ύστερα από όλα αυτά, «ξύπνα, ρε», θα πω κι εγώ, « ξυπνάτε εσείς πρώτα».


ΠΗΓΗ:


steliospapantoniou.blogspot.com

No comments:

Post a Comment