Friday, May 27, 2011

ΑΓΙΕ ΚΟΝΙΤΣΗΣ, ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ! ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ!



ΑΓΙΕ ΚΟΝΙΤΣΗΣ, ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ! ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Αυτή τη γλώσσα καταλαβαίνουν οι εκκλησιομάχοι. Αυτή που χρησιμοποιεί ο Σεβασμιότατος Κονίτσης.

Αν και οι 80 τόσοι Μητροπολίτες μας έστελλαν παρόμοιο τηλεγράφημα στον πρωθυπουργό, που να του μιλά με την ίδια αυστηρότητα και το ίδιο πατρικό ενδιαφέρον που δείχνει για τους ιερείς και το ποίμνιό του ο Αγιος Κονίτσης, οι εκκλησιομάχοι θα ζύγιζαν αλλιώς τις αντιδράσεις.

Και ο μεν Μακαριότατος - λόγω στραμπουλήγματος - αλλά και λόγω των φερέγγυων διαβεβαιώσεων, που ελαβε και για το θέμα της χειροτονίας και του μισθού των ιερέων, από τον κατά πάντα αξιόπιστο κ. πρωθυπουργό μας, δεν πρόκεται να κάνει τι που θα ενοχλήσει τους εκκλησιομάχους.

Οσο για τον Αγιο Ζακύνθου δεν έχει καιρό για τέτοια. Προετοιμάζεται για το μεγάλο ταξίδι! Καιρός παντί πράγματι!

Μήπως ήρθε η ώρα, Αγιε Κονίτσης, να χρησιμοποιήσετε την ιδία γλώσσα και προς τους συνεπισκόπους σας για να συνέλθει η Ιεραρχία και να ξεσηκώσει τον κόσμο και να τον καθοδηγήσει σωστά για όλα τα θέματα, που απασχολούν την Εκκλησία άμεσα;

Για όνομα του Θεού! Δεν είναι δυνατόν να έχει ξεσπάσει πυρκαγιά σε όλες τις δασικές περιοχές και τα δάση να γίνονται παρανάλωμα του πυρός και οι υπεύθυνοι του πυροσβεστικού να ασχολούνται με το στραμπούληγμα του ποδιού του αρχηγού της πυροσβεστικής. Εχει χαθεί εντελώς η πιο στοιχειώδης σοβαρότητα!

Παραθέτουμε στη συνέχεια την ανακοίνωση του Σεβασμιότατου Κονίτσης που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****

Εν Δελβινακίω τη 27η Μαΐου 2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ,
έκανε τις ακόλουθες Δηλώσεις:


«Από την εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» (Κυριακή, 22.5.2011), αλλά και από άλλη ιδιαίτερα αξιόπιστη πηγή, πληροφορήθηκα με οδύνη και αγανάκτηση, ότι η Κυβέρνηση στα νέα, σκληρά μέτρα λιτότητος, που θα λάβη κατ’ αυτάς, περιλαμβάνει «κούρεμα» των μισθών των κληρικών, τους οποίους θα αναλάβη να καλύψη με δικούς της πόρους η Εκκλησία.
Η είδηση είναι εξοργιστική. Γιατί όχι μόνο έχει προσφέρει στο Κράτος ασύλληπτα ποσά η Εκκλησία σε χρήμα και σε ακίνητη περιουσία από τον προπερασμένο αιώνα, αλλά και μέχρι σήμερα συνεχίζει να προσφέρη. Η προσφορά της στους γέροντες, στους άστεγους, στους ασθενείς, στους κατακοίτους, στα νειάτα, ανέρχονται σε 100.000.000 ΕΥΡΩ τον χρόνο, κατά τους πιο μέτριους υπολογισμούς. Έπειτα οι εφημέριοι - ιδίως της υπαίθρου - πως κινούνται για να πάνε να εξυπηρετήσουν και τα πιο μακρυνά χωριά, φέρνοντας την παρηγοριά του Θεού στους λιγοστούς κατοίκους; Δεν χρησιμοποιούν νερό στα αυτοκίνητα, αλλά βενζίνη, η οποία είναι δαπανηρή, και τα έξοδα τα βάζουν από την τσέπη τους. Έπειτα, αρκετοί από τους Ιερείς, που έχουν συνάψει δάνεια, για διαφόρους λόγους, πώς θα τα αποπληρώσουν; Και, γενικά, πώς θα τα βγάζουν πέρα, αν, μάλιστα, σημειωθή ότι, κατά κανόνα, είναι πολύτεκνοι;
Σας ερωτώ, κύριοι του οικονομικού κυβερνητικού Επιτελείου: Τα έχετε παραδώσει όλα στους ξένους καλοθελητές μας; Έχετε γίνει αχάριστοι και αγνώμονες προς την Εκκλησία, την τροφό και φρουρό του Έθνους; Τα ζυγίζετε όλα με το χρήμα; Με την φορομπηχτική σας μανία έχετε φέρει σε απόγνωση τον λαό μας.
Σας προειδοποιώ: Σταματήστε αυτή την τακτική και στείλτε την περιβόητη «τρόϊκα» στον αγύριστο, προτού - αργά η γρήγορα - πάρετε και σεις τον ίδιο δρόμο. Διαμαρτύρομαι εντόνως. Και στέλνω θερμά μηνύματα προσευχής προς τον Άγιο Θεό να λυπηθή την προσφιλή μας Πατρίδα. Ξαναλέω: Σταματήστε προτού να είναι πολύ αργά ».

No comments:

Post a Comment