Sunday, May 22, 2011

ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ: "Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΥΝΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ"




ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ: "Η "ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ” ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΥΝΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ"


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==========


“Η κάρτα θα γίνει ο δυνάστης της ανθρωπίνης προσωπικότητος”, δήλωσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του.


Αλλά ουδείς νουνεχής άνθρωπος διαμφισβητεί ότι ο άνθρωπος θα μπει σε ηλεκτρονική φυλακή με την “κάρτα του πολίτη”.


Οι διαβεβαιώσεις του κ. πρωθυπουργού, κατά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο και τη συνοδική επιτροπή που τον συνόδευσε στο μέγαρο του Μαξίμου, ότι η “κάρτα του πολίτη” δεν θα περιέχει προσωπικά δεδομένα, όχι μόνον δεν καθησύχασε το πλήρωμα της Εκκλησίας, αλλά το έβαλε - όπως ήταν φυσικό - σε μαύρες σκέψεις δεδομένης της αφερεγγυότητας του κ. πρωθυπουργού.


Ποιος αξιοπρεπής άνθρωπος παίρνει στα σοβαρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Παπανδρέου;


Επομένως το ερώτημα στα χείλη των πιστών είναι τι κάνει η Ιεραρχία! Γιατί δεν έχει πάρει απόφαση ακόμη με την οποία να εντέλλεται ρητά και κατηγορηματικά στους πιστούς να μην παραλάβουν την “κάρτα του πολίτη”, ώστε να ματαιωθεί το καταχθόνιο σχέδιο του εγκλεισμού του ανθρώπου σε ηλεκτρονική φυλακή;


Αν οι Βρετανοί πολίτες το ακύρωσαν - λόγω δημοκρατικής ευαισθησίας - δεν θα έπρεπε - πολλώ μάλλον - η Εκκλησία της Ελλάδος να πρωτοστατήσει στην ακύρωση των σχεδίων της Νέας Τάξης;


Παρατίθεται στη συνέχεια το απόσπασμα της συνέντευξης του Αγίου Πειραιώς που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****



ΠΕΙΡΑΙΩΣ: “Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΔΥΝΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΟΣ”

===========


Στον τηλεοπτικό σταθμό «Κόντρα» μίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος αναφέρθηκε στην περιουσία της Εκκλησίας, στο έργο της Μητροπόλεως, στο ΔΝΤ και το μνημόνιο, καθώς και για τον Αρχιεπίσκοπο.

Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, αναφερόμενος στην εκκλησιαστική περιουσία τόνισε: «Το 96% της περιουσίας της Εκκλησίας είναι στο Κράτος, και μόνο το 3% είναι στην Εκκλησία το οποίο είναι με διαφόρους τρόπους δεσμευμένο. Μόνο το 1% υπάρχει αυτή την στιγμή στη χρήση της Εκκλησίας το οποίο δεν αποδίδει ότι φαντάζεται ο πολύς κόσμος».

«Ο πακτωλός της Εκκλησίας είναι ένας μύθος, αυτό που έχει ως πλούτο η Εκκλησία είναι ο πνευματικός της πλούτος, είναι το έργο της και η ζωή του Θεού η οποία μοιράζει αφειδώς σε κάθε άνθρωπο», πρόσθεσε ο κ. Σεραφείμ.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς, σχολιάζοντας το θέμα της λεγόμενης Κάρτας του Πολίτη, ανέφερε ότι «πολλοί άνθρωποι αντιστρατεύονται στο νέο σχεδιασμό της νέας εποχής. Η Κάρτα του πολίτη δυστυχώς δεν είναι αυτό που προβάλλεται, ότι δηλαδή είναι ένα χρηστικό εργαλείο. Είναι ένα πολυσύνθετο εργαλείο της καταδολιεύσεως της ανθρώπινης ελευθερίας!»


ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment