Friday, April 15, 2011

ΟΡΘΟΤΑΤΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΟΥ


ΟΡΘΟΤΑΤΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===========

Εκφράζουμε τη μεγάλη χαρά μας για τις τελευταίες δηλώσεις του Παναγιότατου Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου κατά την επίσκεψή του στη Γαλλία.

«Εκτιμάται ότι η Ευρώπη θα είναι σε καλύτερη θέση να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις ενός νέου κόσμου, εάν υπερβεί το γεωπολιτικό χάσμα του 1054 που προκλήθηκε από το σχίσμα που χωρίζει Καθολικούς και Ορθοδόξους».

Ακούει την πρόσκληση και πρόκληση του Παναγιότοτου ο αιρεσιάρχης της Ρώμης κ. Βενέδικτος; Από τον ίδιο και ΜΟΝΟΝ εξαρτάται αν η σοφή διαπίστωση του Παναγιότατου θα γίνει πραγματικότητα.

Ας προστρέξει, λοιπόν, εν ταπεινώσει στην Κωσταντινούπολη, με όλους τους καρδινάλιους του, για να υποβάλουν αίτημα συγγνώμης προς την Ορθόδοξη Εκκλησία για όλα τα κακά που έχει προξενήσει ο Παπισμός στην ανθρωπότητα και μάλιστα εναντίον της ορθόδοξης πίστης της μόνης αληθινής πίστης.

Στη συνέχεια Πανορθόδοξη Σύνοδος, που πρέπει να συγκληθεί επί τούτω, θα πρέπει να δεχθεί τη συγγνώμη του αιρεσιάρχη και των οπαδών του και θα βρεθούν τρόποι - δεν αμφιβάλλουμε - για να εντάξουν τους βλάσφημους Παπικούς στην Εκκλησία.

Τι ωραία να ακούμε τόσο ωραίους λόγους από τα χείλη του Πατριάρχη μας!


ΠΗΓΗ:


Ακτίνες,


la-croix.com/Le-patriarche-Bartholomeos-Ier-appelle-a-un-renouveau-de-l-8



1 comment:

  1. Ας ελπίσουμε να ακούμε πάντα τέτοια...

    ReplyDelete