Friday, April 22, 2011

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ - ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΩΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟΦΟΡΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΗΜΩΝ ΕΦΡΑΙΜ ΤΟΝ ΣΥΡΟΝ


ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ

=======


Γερασίμου Μοναχού Μικραγιαννανίτου, Υμνογράφου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, Παρακλητικός Κανών εις τον Θεοφόρον Πατέρα ημών Εφραίμ τον Σύρον, Εκδόσεις Εφραιμιάς, Ιεράς Κοινοβιακής Μονής Οσίου Εφραίμ του Σύρου, Κονταριώτισσα Αικατερίνης.


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==========


Ο Παρακλητικός Κανόνας στον Αγιο Εφραίμ το Σύρο, που εξέδωσε η Ιερά Μονή του Οσίου Εφραίμ του Σύρου Κονταριώτισσας Αικατερίνης, είναι εξαίσιου εκδοτικού κάλλους. Πρόκειται για αληθινό εκδοτικό κομψοτέχνημα.


Περιλαμβάνει την Ακολουθία της Παρακλήσεως στον Οσιο Εφραίμ, που συνέθεσε ο μακαριστός Γέροντας Γεράσιμος Μικραγιαννανίτης, Υμνογράφος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.


Η έκδοση συνοδεύεται με ψηφιακό δίσκο ακουστικού υλικού στον οποίο οι μοναχές του Ιερού Κοινοβίου του Οσίου Εφραίμ ψάλλουν με τις κατανυχτικές τους φωνές τον Παρακλητικό Κανόνα του Οσίου Εφραίμ.


Να μην παραλείψω να καταγράψω τον ενθουσιασμό του για τη φωτογραφία του καθολικού της Μονής που περιλαμβάνει η έκδοση. Εξαίρετο δείγμα εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής. Ευχαριστούμε και ευγνωμονούμε για όλα το Ιερόν Κοινόβιο του Οσίου Εφραίμ του Σύρου Κονταριώτισσας Κατερίνης.


No comments:

Post a Comment