Saturday, April 16, 2011

ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ


“ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ”


“Γενομένης δὲ ἡμέρας ποιήσαντες συστροφὴν οἱ Ἰουδαῖοι ἀνεθεμάτισαν ἑαυτοὺς λέγοντες μήτε φαγεῖν μήτε πίειν ἕως οὗ ἀποκτείνωσιν τὸν Παῦλον. 23.13 ἦσαν δὲ πλείους τεσσαράκοντα οἱ ταύτην τὴν συνωμοσίαν ποιησάμενοι·” (Πραξ. κγ’ 12).


Του θεολόγου Ιωάννη Ρεντζίδη

=================



Ποιες μορφές έχουν οι σύγχρονες συνωμοσίες;


Ο καθένας μας θα ήθελε να μάθη.


Οι συνωμότες κρύβονται, αλλά εμείς πρέπει να τους ανακαλύπτουμε.

Χρειάζεται λίγη προσοχή και μελέτη των πραγμάτων και όλα αποκαλύπτονται.


Το κακό δεν μπορεί να εμφανιστεί σαν φώς, ούτε να κινείται στην αορασία.

Ο Θεός αποκαλύπτει τα σχέδια των οργάνων του κακού.



Α΄ Πόλεμος οικονομικός, πολιτικός, θρησκευτικός.


Τελευταία κυκλοφόρησε το βιβλίο του Μάρκ Ρός με τίτλο “Τράπεζα”. Διαβάζουμε και τα εξής, σε δημοσίευμα γνωστής Αθηναϊκής εφημερίδος:


«Τα δύο τρίτα των ανωτέρων στελεχών της Goldman, περιλαμβανομένου του προέδρου και του αντιπροέδρου, είναι Εβραίοι.

“Στην αρχή ήταν Εβραϊκή Τράπεζα. Τώρα δεν είναι, όπως η JP Morgan δεν είναι Προτεσταντική και η Merill Lynch Καθολική”»… «Αν και ο Ρος διαψεύδει μετά βδελυγμίας κάθε σκέψη ότι έχουμε να κάνουμε με Εβραϊκή τράπεζα σήμερα, αφιερώνει ένα ολόκληρο κεφάλαιο στη διαμάχη των Εβραίων και Προτεσταντών τραπεζιτών τον… 19ο αιώνα όμως. “Το μόνο κεφάλαιο του βιβλίου πού ο εκδότης μου θα προτιμούσε να μη είχα γράψει!”. Και εδώ, άλλωστε, παίρνει την πρόνοια να τονίσει ότι “η ίδρυση των Εβραϊκών τραπεζών οφείλεται στον αντισημιτισμό των Προτεσταντών!”» (Εφημερίδα “Κόσμος του Επενδυτή”, 7-10 Απριλίου σελ. 10-11).


Προφανώς λοιπόν εδώ αποκαλύπτεται ότι έχουμε ζητήματα οικονομικού, πολιτικού και θρησκευτικού πολέμου.


Β΄ Επιτελεί έργο Θεού


Το φοβερότερο είναι ότι, «ο Λόιντ Μλάκφεϊν δήλωσε ότι “Επιτελεί έργο Θεού” …. Κλείνει τη συζήτηση (o Ρος) λέγοντας ότι “είναι καλύτερα να μη μιλάμε για τις σχέσεις θρησκείας και τραπεζών”» (Εφημερίδα “Κόσμος του Επενδυτή”, 7-10 Απριλίου σελ. 10-11).


Σημειώνουμε ότι η Goldman Sachs έδωσε μπόνους στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλό της, Λόιντ Μπλάκφεϊν, 12,6 εκατ. $. σε μετοχές, εκτός από το μισθό του που ανήλθε σε 2 εκατ. $.


Τι είδους έργο Θεού επιτελεί αυτός ο άνθρωπος;



Γ΄ Να αναζητούμε αυτό πού φαίνεται “ανέφικτο”!


Ίσως η λύση των μεγάλων αυτών και φαινομενικά ανεπιλύτων εγκληματικών συμπεριφορών, να βρίσκεται στα χαρακτηριστικά λόγια του Κοινωνιολόγου Μάξ Βέμπερ: "Ο άνθρωπος δεν θα πετύχαινε το εφικτό, εάν δεν πάσχιζε να πραγματοποιήσει το ανέφικτο".


Δηλαδή, να αναλάβουμε όλοι μας το έργο της ανατροπής αυτών των κακουργηματικών συμπεριφορών, με δύναμη και αποφασιστικότητα. Να ξεκινήσουμε αυτό το Ηράκλειο έργο πού απαιτεί πνευματική δύναμη, με την βοήθεια του Θεού.

Ὅμως, “Τὰ ἀδύνατα παρὰ ἀνθρώποις δυνατὰ παρὰ τῷ θεῷ ἐστιν” (Λουκ. ιη’ 27).


Πολλά πράγματα δεν είναι αδύνατα, αλλά καθίστανται αδύνατα, γιατί δεν τα τολμούμε.



Δ΄ Να εκδιώξουμε τους ψευδοηγέτες


Πρωτίστως πρέπει να εκδιώξουμε τους ψευδοηγέτες, και την επηρμένη οφρύ τους, είτε Πολιτικούς είτε Οικονομικούς είτε Εκκλησιαστικούς και άλλους δήθεν πνευματικούς (!) ηγέτες, πού για να “απολαύσουν” κάποια ψυχία πλούτου και εξουσίας, από αυτούς τους μεγαλοκακούργους ξεπουλάνε τα πάντα και υποδουλώνουν ή καταστρέφουν το Έθνος και το λαό, πού παμπόνηρα παγιδεύουν και αφελώς (ή ηλιθίως) τους ακολουθεί.!

Αυτούς πού περιφέρουν τον πλαστό πάπυρο της δημοκρατικής νομιμότητος.! Αυτούς πού αυτοστεφανώνονται με τα άνθη του κομπασμού.! Αυτούς πού είναι εραστές και νομείς της κυβερνητικής “πίτας”, μέσω ξένων κέντρων.! Αυτούς πού είναι συνειδητά στρατευμένοι στα κυκλώματα των συνωμοτών.!

Αυτούς πού ενώ ψευτοδιαφωνούν στα ελάχιστα, αντίθετα στα μέγιστα έχουν εκ των προτέρων συμφωνήσει ότι, κανένας τους δεν είναι προδότης και εθνικός καταστροφέας και νομοθετούν τρομοκρατημένοι προς τούτο, για να γλυτώσουν τα τομάρια τους!


Και τη συνέχεια, να αναδείξουμε στο τιμόνι της Ελλάδος και της Εκκλησίας μας εκείνους, πού φλέγονται από την αγάπη προς την Ελληνορδοξία, φωτίζουν με την λάμψη της εκουσίας πτωχείας, εμπνέουν με την γοητεία της πνευματικότητος και αγιότητος, και είναι οι όντως ικανοί και εκλεκτοί άνθρωποι του Θεού!!!


No comments:

Post a Comment