Wednesday, April 27, 2011

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΡΩΗΝ ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΙΕΦΤΙΤΣ



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΡΩΗΝ ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΙΕΦΤΙΤΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=========


Οι πιο πάνω φωτογραφίες δείχνουν ότι η εικόνα που έδωσε ο Αγιος πρώην Ερζεγοβίνης Αθανάσιος αναφορικά με τους ακόλουθους του Σεβασμιότατου κ. Αρτέμιου είναι ανακριβείς.


Ο Σεβασμιότατος ισχυρίστηκε ότι ελάχιστοι ακολουθούν τον Σεβασμιότατο κ. Αρτέμιο - και αυτοί εκτός της Μητρόπολής του - επειδή στην επαρχία Ράσκα όλοι τον γνωρίζουν και τον αποστρέφονται, ενώ ο διάδοχός του κ. Θεοδόσιος είναι από όλους αποδεκτός.


Και όμως! Οι πιο πάνω φωτογραφίες δείχνουν το ακριβώς αντίθετο. Τον μεν σημερινό Μητροπολίτη κ. Θεοδόσιο πλαισιώνουν ελάχιστοι πιστοί, ενώ το Σεβασμιότατο κ. Αρτέμιο τόσοι πολλοί πιστοί, ώστε οι περισσότεροι που θέλησαν να εκκλησιαστούν, δεν μπόρεσαν να χωρέσουν στο ναό που λειτουργούσε ο εκθρονισθείς και καθαιρεθείς Μητροπολίτης.


Με αυτά τα δεδομένα ποια αξία έχουν οι ισχυρισμοί του Αγίου πρώην Ερζεγοβίνης;


Αφού, λοιπόν, το Σεβασμιότατο κ. Αρτέμιο ακολουθούν πολλοί και ο ίδιος σήκωσε παντιέρα αντίστασης μέχρις εσχάτων, το συμφέρον της Εκκλησίας και η ενότητα της Εκκλησίας της Σερβίας είναι αδύνατον να εξυπηρετηθούν με τον αφορισμό του Σεβασμιότατου κ. Αρτέμιου, που μεθοδεύει ο Πατριάρχης Ειρηναίος και άλλοι αρχιερείς της Εκκλησίας της Σερβίας.


Αν τελικά η Σερβική Ιεραρχία - παρά πάσαν ελπίδα επίδειξης σύνεσης - προχωρήσει σε μια τόσον ασύνετη ενέργεια, δεν χρειαζεται να είναι κανείς προφήτης για να προφητεύσει ότι θα παγιώσει οπωσδήποτε το σχίσμα, όπως και θα παγιώσουν το σχίσμα οποιεσδήποτε τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον των οπαδών του Σεβασμιότατου κ. Αρτέμιου.


Στο ίδιο θα συντελέσουν οι όποιες οικουμενιστικές ενέργειες, όπως η συμπροσευχή των Σέρβων ιεραρχών με αιρετικούς και αλλόθρησκους και προπαντός η τυχόν πρόσκληση προς τον Πάπα να επισκεφθεί τη Σερβία.


Απλή ανάγνωση των δηλώσεων του Σεβασμιότατου κ. Αρτέμιου αποδεικνύει αυτό που τονίσαμε κατ’ επανάληψη. Τόσον ο ίδιος όσον και οι οπαδοί του έχου προσδώσει 100% αντιοικουμενιστικό στίγμα στον αγώνα τους. Επομένως πόσο συνετό είναι να προσκληθεί ο Πάπας στη Σερβία; Δεν θα εκληφθεί - και δικαίως - ως μήνυμα παγίωσης του σχίσματος και δεν θα γίνει αυτή η πρόσκληση παντιέρα των οπαδών του κ. Αρτέμιου; “Και οι λίθοι κεκράξονται” ότι αυτό ακριβώς θα συμβεί.


Παραθέτουμε στη συνέχεια το κείμενο που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


Ο ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ

========


Ο πρώην Μητροπολίτης Ράσκας κ. Αρτέμιος, αρνήθηκε να σχολιάσει την δήλωση του Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίου, ότι στην προσεχή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου θα συζητηθεί ο αφορισμός του.

«Αυτό είναι πρόβλημά του», φέρεται να δήλωσε ο Αρτέμιος όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την απόφαση για τα περί αφορισμού.

Να σημειωθεί, ότι πρώην Μητροπολίτης Ράσκας, τέλεσε Θ. Λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς, (διαμέρισμα έχει γίνει εκκλησάκι) στο χωριό Τοπόνιτσα κοντά στο Νις.

Ο Αρτέμιος ενώπιον εκατοντάδων πιστών, ανέφερε χαρακτηριστικά: «βρίσκομαι στις κατακόμβες, για να υπερασπιστώ την Εκκλησία από την αίρεση του Οικουμενισμού».

Επίσης, ζήτησε από τους πιστούς να παραμείνουν στην «Αγιοσαβίτικη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία», και διαφυλάξουν αυτά που έχουν λάβει από τους προγόνους τους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πριν από λίγες ημέρες ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος, σε δηλώσεις του, είχε αναφέρει ότι η Σερβική Εκκλησία το Μάιο θα συζητήσει το θέμα του αφορισμού του πρώην Μητροπολίτη Ράσκας κ. Αρτεμίου.

«Θα είναι μια οδυνηρή απόφαση», είχε επισημάνει χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Σερβίας.


ΠΗΓΗ:

Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”


No comments:

Post a Comment