Monday, March 14, 2011

Ο π. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ











Ο π. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==============


Είναι πολύ ανησυχητικά αυτά που αναφέρει ο π. Θεόδωρος Ζήσης αναφορικά με τις προθέσεις των άθεων που μας κυβερνούν να καταργήσουν τον υποχρεωτικό χαρακτήρα και το ορθόδοξο περιεχόμενο του μαθήματος των θρησκευτικών.


Δεν είναι η πρώτη φορά φυσικά που ακούμε για τις προθέσεις των άθεων που μας κυβερνούν επειδή ούτε που μπήκαν στον κόπο οι ιθύνοντες να αποκρύψουν τις προθέσεις τους.


Είναι όμως χαρακτηριστικές οι πληροφορίες που έδωσε ο π. Θεόδωρος Ζήσης αναφορικά με το σεβασμό που τυγχάνει η Εκκλησία και το μάθημα των θρησκευτικών στην ομόδοξη Ρωσία, η οποία γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακή εξαιτίας της εξόχως προσβλητικής και απαξιωτικής συμπεριφοράς των άθεων που μας κυβερνούν και στην Ελλάδα και στην Κύπρο.


Οι άθεοι που μας κυβερνούν δεν θέλουν μόνον να κολακεύσουν τους μουφτήδες με την προσπάθεια επιβολής θρησκειολογικού χαρακτήρα για το μάθημα των θρησκευτικών! Στοχεύουν σε κάτι πολύ πιο δραστικό! Στην περιθωριοποίηση της Εκκλησίας από τη ζωή του έθνους μας.


Το “λαικό κράτος” και ο πλήρης χωρισμός Εκκλησίας και Πολιτείας φαντάζει στη σκέψη τους ως επίγειος παράδεισος. Η αντιεκκλησιαστική τους μανία - που πηγάζει από τις πηγές του Διαφωτισμού - δεν τους αφήνει να ησυχάσουν πριν εκπορθήσουν το μάθημα των θρησκευτικών και πριν βάλουν στη γωνία τους “παπάδες” στο πρόσωπο των οποίων βλέπουν - και δικαίως - τα προπύργια της αντίστασης στην επέλασή τους για να εκδυτικοποιήσουν ότι απέμεινε όρθιο.


Στην πορεία ολέθρου που ακολουθούν έχουν δυστυχώς συνεργάτες “καιροσκόπους” και δυτικοθρεμμένους θεολόγους - διαβόητους οικουμενιστές - που προσπαθούν μεθοδικά και με πείσμα ήδη από τη δεκαετία του 60, όπως μας επεσήμανε πρόσφατα ο π. Γεώργιος Μεταλληνός και όπως το έζησα τη δεκαετία του 1970 στη Θεολογική Σχολή Αθηνών με πρωταγωνιστές τους αείμνηστους Αγουρίδη και Νησιώτη.


Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται αδιάπτωτη στις μέρες μας με πρωταγωνιστές το “Θεολογικό Τμήμα” της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών του Βόλου, το περιοδικό “Σύναξη” και τον κ. Σταύρο Γιαγκάζογλου Σύμβουλο του μαθήματος των Θρησκευτικών στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.


Ο Θεός να δώσει να μπορέσει η Ιεραρχία να ορθώσει το ανάστημά Της έναντι των καταχθόνιων αυτών σχεδίων και να εξεγείρει το ποίμνιό Της για να αποσοβήσει τους κινδύνους που ελλοχεύουν.


Παραθέτουμε στη συνέχεια το απομαγνητοφωνημένο κείμενο του π. Θεόδωρου Ζήση που μας έδωσε την αφορμή για τις πιο πάνω σκέψεις.


*****


ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΙΕΡΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ -

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!


Του π. Θεόδωρου Ζήση


==========


Μιλώντας στο αρχονταρίκι του ιερού ναού Αγίου Αντωνίου Θεσσαλονίκης την Κυριακή 6/3/2011 ο Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης μετέφερε μία είδηση από τη Ρωσία συγκρίνοντάς την με όσα δρομολογούνται για το μάθημα των Θρησκευτικών στην Ελλάδα. Ο π. Θεόδωρος τόνισε:


«Ενώ εμείς εδώ στην Ελλάδα προσπαθούμε να καταργήσουμε το μάθημα των Θρησκευτικών, να το μειώσουμε κάνοντάς το προαιρετικό και να το καταργήσουμε κάνοντάς το θρησκειολογικό, να μην διδάσκονται τα παιδιά μας την ορθόδοξη κατήχηση, την ορθόδοξη δογματική, την ορθόδοξη λειτουργική αλλά να διδάσκονται θρησκειολογία και ενδεχομένως να το βγάλουμε τελείως από την εκπαίδευση (το μάθημα των Θρησκευτικών), ενώ εμείς τα κάνουμε αυτά, η Ρωσία, η οποία τα έζησε αυτά στο πετσί της με το αθεϊστικό σοσιαλιστικό κομμουνιστικό καθεστώς και τώρα τι κάνει;...Μου τηλεφώνησε χθες κάποιο πρόσωπο που γνωρίζει ρωσικά και μου είπε ότι έχει επιτρέψει η Ρωσία και όχι μόνο διδάσκουν στα σχολεία ορθόδοξη κατήχηση αλλά το μάθημα αυτό το διδάσκουν αποκλειστικά ιερείς. Φαντασθείτε μέσα στα σχολεία να μπαίνει το ράσο. Τους δικούς μας ιερείς τους έδιωξαν από τα σχολεία. Πήγαιναν για καμιά εξομολόγηση και τους διώξανε. Τώρα στη Ρωσία επανέρχεται το μάθημα των θρησκευτικών με δασκάλους όχι λαϊκούς θεολόγους αλλά ιερείς! Δεν το λέω για να καταργήσουμε τους λαϊκούς θεολόγους, ας το διδάσκουν λαϊκοί θεολόγοι, αλλά λέω πού έχει φτάσει η Ρωσία και τι κάνουμε εμείς.


Και το σημαντικό είναι ότι ένας μουφτής διαμαρτύρεται για την πρωτοβουλία να διεξάγονται στα σχολεία πολλών περιφερειών μαθήματα ορθόδοξης κατήχησης. Η Ρωσία είναι στην πλειονότητά της ορθόδοξη χώρα. Τι διδάσκουν αυτοί στις ισλαμικές χώρες; Το Κοράνι διδάσκουν. Δεν επιτρέπουν αν κυκλοφορήσεις με Σταυρό. Και σε μία ορθόδοξη χώρα δεν θα διδάσκουμε εμείς το μάθημα της Ορθοδοξίας; Έχουμε λοιπόν εμείς εδώ πολλούς μουφτήδες. Γέμισε μουφτήδες η Ελλάδα και αυτούς τους μουφτήδες καλοπιάνουν αυτοί οι οποίοι ζητούν να καταργηθεί το μάθημα των Θρησκευτικών και να εισαχθεί το μάθημα της θρησκειολογίας».



ΠΗΓΗ:


Θρησκευτικά

No comments:

Post a Comment