Wednesday, February 23, 2011

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΤΡΩΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ: ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ


Συγκινητικοί λόγοι του Σεβασμιότατου Πατρών για την κρισιμότητα των καιρών, για το μεγαλείο και το σταυρικό χαρακτήρα της ιερωσύνης και για τη σύζευξη Ελληνισμού και Ορθοδοξίας στη μακραίωνη Ιστορία της πατρίδας μας.


ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΤΡΩΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ:

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

==================


«Η Εκκλησία θα εισέλθει σε δύσκολη φάση και θα περάσουμε και ως Εκκλησία και ως Έθνος και ως κοινωνία ακόμα πιο δύσκολες ημέρες» τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, κατά την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διευθυντή του ιδιαιτέρου γραφείου του.

Ο κ. Χρυσόστομος αφού ανέφερε πως καιροί είναι δύσκολη και υπογράμμισε: «Γι' αυτό λοιπόν τώρα, που όλοι είναι απογοητευμένοι, που όλοι είναι πονεμένοι, που όλοι είναι προδομένοι, που όλα έχουν χαθεί από μπροστά μας, οι αξίες έχουν καταπέσει, ένα μόνο μένει στον κόσμο. Γι' αυτό και ο κόσμος, αυτό θα το αξιοποιήσει.

Αναφερόμενος στο λόγο ενός φιλοσόφου τόνισε πως η ψυχή και η καρδιά του ανθρώπου «έχει τη δική της λογική και επειδή η ψυχή εκ φύσεως είναι Θεονοσταλγική και Θεοπόθητη, γι' αυτό είναι τώρα η ώρα της Εκκλησίας», συμπληρώνοντας πως η Εκκλησία «και πάλι αγκαλιάζει τα παιδιά της, εκφράζει την αγάπη της, την παραμυθία, την παρηγορία και οδηγεί εις την σωτηρία».

Απευθυνόμενος προς τον χειροτονούμενο μίλησε με συγκίνηση για το πρόσωπο και την αποστολή του Ιερέα, λέγοντας: «φόρεσες το τιμημένο, το μαρτυρικό, το αιματοβαμμένο ράσο του Έλληνα Ορθόδοξου κληρικού, εκείνου ο οποίος αγωνίστηκε είτε ως Αρχιερεύς, είτε ως Πατριάρχης, είτε ως Ιερεύς, είτε ως Διάκονος, είτε ως Μοναχός για του Χριστού την αγάπη και γι' αυτόν το λαό και γι' αυτό το Έθνος, ώστε σήμερα να είναι ελεύθερο».

Μάλιστα έκανε αναφορά και σε έναν από τους λόγους του Στρατηγού Μακρυγιάννη: «ήταν γραφτό για την λευτεριά της Ελλάδος, να λιβανιστεί μέσα στους τρούλους των Εκκλησιών και να πιαστεί από τα ράσα των παπάδων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφέρθηκε στον «λαό τον Ευλογημένο, το χαριτωμένο» τονίζοντας το «πόσο αγαπάει την Εκκλησία». «Αξίζει και μάρτυρας να γίνει κανείς γι' αυτό το λαό» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Όχι μόνο για τον Πατραϊκό, αλλά και γενικότερα για τον Ευλογημένο Ελληνικό λαό μας. Αξίζει κανείς να δώσει τα πάντα (...) όχι μόνο με τα λόγια, αλλά και με τα έργα του», κατέληξε.


ΠΗΓΗ:

anagrafes

No comments:

Post a Comment