Friday, February 11, 2011

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ - ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ, ΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ


ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ

=======


Ενωμένη Ρωμηοσύνη, Ημερίδα, Το Γένος μας σήμερα - “Προβλήματα και λύσεις”, Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010, Αίθουσα Τελετών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ψηφιακοί δίσκοι 4.


Δεν προφταίνουμε να απονέμουμε τον ένα δίκαιο έπαινο στο σωματείο “Ενωμένη Ρωμηοσύνη” και μας δίνεται αφορμή για δεύτερο, για τρίτο, για τέταρτο λόγο, κτλ. να το επαινέσουμε.


Αυτή τη φορά προσφέρουν - δωρεάν παρακαλώ εν μέσω αυτής της πρωτοφανούς κρίσης - τέσσερις ψηφιακούς δίσκους. Ενα με ακουστικό υλικό και τρείς με οπτικοακουστικό υλικό.


Στον ηχητικό ψηφιακό δίσκο περιλαμβάνονται όλες οι εισηγήσεις της Ημερίδας “Το Γένος μας σήμερα - Προβλήματα - Λύσεις”.


Στους άλλους οπτικοακουστικούς δίσκους περιλαμβάνεται ένας εξαιρετικός δίσκος για το βίο του Γέροντος Παισίου για τον οποίο μιλήσαμε με τον ενθουσιασμό που του άξιζε στο παρελθόν.


Επιπλέον περιλαμβάνονται δύο δίσκοι με όλες τις εισηγήσεις της Ημερίδας, τη συζήτηση που ακολούθησε και τα συμπεράσματα που εξήχθησαν.


Καταπληκτική δουλειά!


Πλειάδα ειδικών επιστημόνων απέδειξε, με ακαταμάχητα επιχειρήματα, την ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού, το ρόλο που διαδραμάτισε η Εκκλησία για τη διάσωση του Ελληνισμού, το ρόλο της Διασποράς, τη σημασία της γλώσσας ως συνεκτικού στοιχείου του έθνους μας, τη διαχρονική αξία της οικογένειας ως βασικού πυρήνα του Ελληνισμού αλλά και τον αναντικατάστατο ρόλο της προφορικής βιωματικής παράδοσης από γενιά σε γενιά των αξιών του ευλογημένου μας Γένους.


Να ευχηθούμε καλή συνέχεια; Αχρείαστο! Οι καλοί αδελφοί του σωματείου “Ενωμένη Ρωμηοσύνη” απέδειξαν στην πράξη ότι ξέρουν πώς να δουλεύουν και ότι είναι σε θέση να παράγουν δουλειά ποιότητας.


Να πούμε ότι οι προσευχές μας τους συνοδεύουν; Και αυτό “εκ του περισσού” επειδή είναι φανερόν ότι προσεύχονται γι’ αυτούς άνθρωποι που ξέρουν τι είναι προσευχή.


Περιοριζόμαστε μόνο να τους πούμε: Ευχαριστούμε θερμά για όλα προπαντός για την αγάπη σας προς το Χριστό που μας εμπνέει.

No comments:

Post a Comment