Wednesday, February 23, 2011

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΝΙΤΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΝΙΤΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============


Για μια ακόμη φορά ο Σεβασμιότατος Κονίτσης απέδειξε εαυτόν αληθινό ποιμένα της Εκκλησίας ο οποίος μιλά ευθαρσώς και ορθοδόξως για όλα τα θέματα της πίστεως.


Πλήρης εφαρμογή του “Ο κόσμος χάνεται και η γριά χτενίζεται!” Ετοιμάζουν καρναβάλι στην Κόνιτσα εν μέσω της πρωτοφανούς αυτής οικονομικής κρίσεως.


Τι να πει κανείς; Γίναμε ως έθνος επαίτες και περίγελο της υφηλίου εξαιτίας της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσεως που μαστίζει την πατρίδα μας. Υποθηκεύσαμε την ανεξαρτησία και πιθανότατα και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας λόγω της οικονομικής δυσπραγίας που μας μαστίζει! Ο κόσμος χάνει τη δουλειά του. Οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη. Τα καταστήματα βάζουν λουκέτο. Και όμως! Αναζητούνται οικονομικοί πόροι για τη διοργάνωση καρνάβαλου στην Κόνιτσα!


Ελπίζουμε οι κάτοικοι της Κόνιτσας να ακούσουν τη φωνή του σοφού και ενάρετου ποιμενάρχη τους, ο οποίος τους καλεί, με την επιστολή του, να σοβαρευτούν και να συνειδητοποιήσουν την κρισιμότητα των καιρών. Παράλληλα τους επισημαίνει το ειδωλολατρικό του εθίμου για το οποίο δείχνουν τόση προθυμία να κατασπαταλήσουν τεράστια ποσά.


Να συγχαρούμε - για μια ακόμη φορά - το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κονίτσης που στέκεται άγρυπνος φρουρός στις επάλξεις του χρέους και νουθετεί το λαό του Θεού για όλα τα θέματα της πίστης μας.


Παρατίθεται στη συνέχεια η επιστολή του Σεβασμιότατου Κονίτσης.


*****


"ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΚΑΙΡΩΝ”

- ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ


Του Κονίτσης Ανδρέα

================

Με πολλή θλίψη πληροφορήθηκα ότι κάποιοι ετοιμάζουν καρναβαλικές εκδηλώσεις στην μικρή μας πόλη. Με έθλιψε και με θλίβει όχι μόνο το γεγονός, πως τα καρναβάλια είναι απομεινάρια ειδωλολατρικά, αλλά και το ότι σε καιρούς, που η οικονομική κρίση έχει πλήξει όλες τις κοινωνικές τάξεις και ενώ «παίζονται» θέματα επιβιώσεως ολόκληρης της ακριτικής μας Επαρχίας, κάποιοι μοιάζουν να ζουν σε άλλο πλανήτη!

Ερωτώ τους αρμοδίους: Ποιός θα χορηγήσει τα χρηματικά ποσά που θα απαιτήσουν οι καρναβαλικές - βακχικές εκδηλώσεις; Σε τέτοιους κρίσιμους καιρούς επιτρέπονται τέτοιου είδους σπατάλες και ξεφαντώματα; Νομίζω ότι είναι πλέον καιρός να σοβαρευτούμε. Και να δούμε όλοι μαζί τι πρέπει να πράξουμε για την σωτηρία αυτού του τόπου από όσα καταλυτικά σχεδιάζει η Πολιτεία.


Διαφορετικά, θα είμαστε άξιοι της τύχης μας. Και για όσα τυχόν δεινά θα επακολουθήσουν θα φταίμε αποκλειστικά εμείς.


Ελπίζω να ακούσετε την αγωνιώδη φωνή του Επισκόπου σας, ο οποίος πάντοτε έχει σταθή στο πλευρό σας. Οι καιροί είναι κρίσιμοι. Στώμεν καλώς.


Διάπυρος προς Χριστόν ευχέτης,


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ


† Ο Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Α Ν Δ Ρ Ε Α Σ



ΠΗΓΗ:


Πυλώνας Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ


No comments:

Post a Comment