Saturday, February 19, 2011

ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΗΞΕΡΟΥΣ


ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ
ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΗΞΕΡΟΥΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============

Φαίνεται ότι ακόμη και οι πιο ανηλεείς επικριτές του Αρχιεπισκόπου - “ων πρώτος ειμί εγώ” - υποτιμήσαμε το μέγεθος της προδοσίας που έχει διαπράξει ο κ. Ιερώνυμος.

Συνοψίζω τα πράγματα για να αντιληφθείτε πού πάει η όλη ιστορία. Η κυβέρνηση πήρε το 96% της εκκλησιαστικής περιουσίας και δεν επιτρέπει στην Εκκλησία να αξιοποιήσει ούτε το 4%. Τώρα επιζητεί τον πλήρη δυσμενή χωρισμό χωρίς να είναι διατεθειμένη να αποδώσει στην Εκκλησία τα περιουσιακά της στοιχεία. Και ως να μη έφθανε η προσπάθεια πλήρους χωρισμού Εκκλησίας και Πολιτείας τώρα - μετά τους κληρικούς - θέλουν να πετάξουν και τους θεολόγους στο δρόμο! Και τα θρησκευτικά; “Να διδάσκονται στα κατηχητικά”, μας προτρέπουν!!!

Ερώτηση: Γιατί δεν κάνουν δημοψήφισμα οι άθεοι για να ρωτήσουν τον “κυρίαρχο” λαό αν θέλει τα παιδιά του να μη μαθαίνουν θρησκευτικά στο σχολείο, αν θέλουν να σταματήσει η πρωινή προσευχή, αν θέλουν να κατεβούν οι εικόνες από τις αίθουσες, αν θέλει το έθνος μας να πάρει διαζύγιο από την Εκκλησία και να ψηφίζονται αντιχριστιανικοί νόμοι;

Δημιουργεί πάντως αλγεινεστάτη εντύπωση η σιωπή όλων, μετά τις απαράδεκτες “Καιροσκοπικές” και Ποντιοπιλατικές -φαινομενικά - θέσεις του Αρχιεπισκόπου που διατύπωσε χθες σε συνέδριο θεολόγων στη Μητρόπολη Νεαπόλεως.

Κανονικά έπρεπε να επακολουθήσει σεισμός πολλών ρίχτερ από όλους τους συνδέσμους θεολόγων. Διευκρινίζω το αυτονόητο. Δεν αναφέρομαι στους “Καιροσκόπους”. Αλλο πράγμα είναι λ.χ. να λέμε οι χρηματίσαντες πρωθυπουργοί όλων των παρατάξεων και κομμάτων και άλλο να θέλουμε να συμπεριλάβουμε στον κατάλογο τον Γιαγκάζογλου (γράφε Τσολάκογλου).

Δεν κατανοώ ποσώς τι συμβαίνει: Μόνον το ιστολόγιο “Θρησκευτικά” άκουσε την ηχώ των λόγων του Αρχιεπισκόπου και την αντήχηση των αρθρογράφων του “Βήματος”;

Λοιπόν! Αν δεν καταλάβατε τι συνέβηκε πρέπει να σας επαναλάβουμε τα ξεκάθαρα λόγια της Κασάνδρας που απηύθυνε στο χορό των Γερόντων του Αργους, αφού τα αινιγματικά της λόγια δεν γίνονταν κατανοητά: “Αγαμέμνονος σε φημ’ επόψεσθαι μόρον”.

Κύριοι συνάδελφοι! Ξυπνάτε! Δεν είναι μόνον τους κληρικούς που ετοιμάζονται να πετάξουν στο δρόμο. Ηρθε και η σειρά σας! Το κατανοείτε ή όχι;

Στην οδό Φιλοθέης κατοικεί ο εχθρός! Οχι ο Αρχιστράτηγος! Το Γραφείο του Σύμβουλου του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για το μάθημα των θρησκευτικών δεν είναι κατειλημμένο από τον επιτελάρχη της πίστης μας στο υπουργείο Παιδείας αλλά από τον κακό δαίμονα του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Μην περιοριστείτε σε αυστηρή κριτική και διαμαρτυρίες. Προβείτε σε εντονότατες αποδοκιμασίες όσων απεργάζονται κακά κατά της πίστης, της Εκκλησίας, του Γένους και του μαθήματος των Θρησκευτικών. Πορευθείτε σύσσωμοι στους ναούς που λειτουργεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και κάνετε τους τρούλους των εκκλησιών να αντιλαλήσουν από μυριόστομες και ουρανομήκεις κραυγές “ανάξιος”.

Και ο οφείλετε ποιήσαι ποιήσατε τάχιον. Επειδή “αύριο η ψυχή” του μαθήματος των θρησκευτικών “θα κάνει πανιά”. Ξυπνάτε! Πριν ολοκληρώσουν οι συνωμότες τα άνομά τους σχέδια. Ο Αίγισθος κατέστρωσε το σχέδιο. Η Κλυταιμνήστρα έριξε το δίχτυ και έχει το φάσγανο στο χέρι. Μην περιοριστείτε να πείτε - όπως ακριβώς ο χορός των Γερόντων του Αργους στην Κασάνδρα: “Εύφημον, ώ τάλαινα, κοίμησον στόμα”. Δεν είναι με ευχολόγια που αποτρέπονται οι σχεδιασμένες δολοφονίες. Αν συντελεστεί το έγκλημα οι εκ των υστέρων “παλικαρισμοί” θα καταλήξουν στο “εποιήσαμεν λοιπόν ουδέν”. Δεν θα ωφελήσουν σε τίποτα. Απλά θα εκτονώσουν τα συναισθήματα της αγανάκτησής σας. Οπως έγινε με τους Γέροντες του Αργους μετά τη δολοφονία του Αγαμέμνονα. “Πορφυρόστρωτος πόρος πετάσμασιν ες δώμα άελπτον” έχει στρωθεί. Το λουτρό είναι έτοιμο. Ο Αίγισθος σκηνοθέτησε τα πάντα. Παρακολουθεί με άγρυπνο μάτι όπως το γύπα από τα παρασκήνια. Το δίχτυ είναι τυλιγμένο στο αριστερό χέρι της Κλυταιμνήστρας και το δεξί της χέρι κραδαίνει το φάσγανο! Ξυπνάτε! Η Κασάνδρα δεν μιλά πια “εν αινίγμασιν αλλά εν δυνάμει βαρεία σφόδρα”. Μιλά ξεκάθαρα. “Αγαμέμνονος σε φημ’ επόψεσθαι μόρον”, και “Συ μεν κατεύχη! Τοις δ’ αποκτείνειν μέλει!”

Μεταφέρουμε από το ιστολόγιο “Θρησκευτικά” το πολύ εύστοχο και γενναίο σχόλιο που αφορά τις ραδιουργίες (δικός μας ο όρος) του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και τους Γιαγκάζογλου με τους άθεους που μας κυβερνούν.

*****


Η ΠΡΑΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ
============

Το ΒΗΜΑ πλέκει σήμερα το εγκώμιο του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου επικροτώντας τη στάση σιωπής και τις λιγοστές παρεμβάσεις του. Ο έπαινος αυτός ΔΟΛια στοχεύει στην προώθηση αντιεκκλησιαστικών αποφάσεων από τους κυβερνώντες. Σε σχετική αναφορά για το μάθημα των Θρησκευτικών το ΒΗΜΑ προτείνει μια «σοφή» λύση για το ζήτημα: «Γιατί όμως μας ενδιαφέρει το προφίλ του Αρχιεπισκόπου; Επειδή η πραότητα μπορεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα για την Εκκλησία. Να, ας πάρουμε το παράδειγμα των Θρησκευτικών. Αν καταργηθεί το μάθημα και αναλάβουν οι ενορίες μια ενεργή διάπλαση των παίδων, θα δημιουργηθούν εκπαιδευτικές κοιτίδες που δεν θα ελέγχονται από κανένα υπουργείο. Με ήπιο και ευγενικό τρόπο το κατηχητικό δεν θα δίνει λογαριασμό στο κράτος για το περιεχόμενο των μαθημάτων»...Όπως φαίνεται οι αρθρογράφοι του ΒΗΜΑτος αλλά και οι κυβερνώντες έχουν μετρήσει καλά το εύρος του αρχιεπισκοπικού φιλοκυβερνητισμού ώστε τώρα προκλητικά να προτείνουν ακόμη και κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών θεωρώντας δεδομένη τη σιωπηλή συμφωνία του Αρχιεπισκόπου προς κάθε κυβερνητική απόφαση. Θα πρέπει να μάθουν όμως πως εκτός από τον Αρχιεπίσκοπο υπάρχουν δεκάδες άλλοι επίσκοποι, οι Θεολόγοι αλλά και ο πιστός λαός, οι γονείς των μαθητών που δεν θα ανεχτούν ούτε την κατάργηση του θρησκευτικού μαθήματος ούτε την υλοποίηση προσυμφωνημένων (μεταξύ κυβέρνησης και Αρχιεπισκόπου) αποφάσεων.

ΠΗΓΗ:

Θρησκευτικά

No comments:

Post a Comment