Sunday, February 27, 2011

Ο ΜΑΡΤΥΡΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΧΡΙΔΩΝ ΔΙΔΑΣΚΕΙ...


Ο ΜΑΡΤΥΡΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΧΡΙΔΩΝ ΔΙΔΑΣΚΕΙ...

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========

Επίκαιρο κήρυγμα του μαρτυρικού Αρχιεπισκόπου Αχριδών κ. Ιωάννη, ο οποίος υπέστη επανειλημμένους διωγμούς και φυλακίσεις από το καθεστώς της FYROM, επειδή στέκει όρθιος και δεν αποδέχεται τη δημιουργία “Μακεδονικής Εκκλησίας” στα Σκόπια.

Δυστυχώς, ως μη όφειλαν, τον μαρτυρικό Αρχιεπίσκοπο Αχριδών - εκτός από τους Σκοπιανούς και τους σχισματικούς - καταδιώκουν και άλλοι οι οποίοι έπρεπε να είναι θερμοί συμπαραστάτες του.

Η επίσημη θέση της Ελληνικής Πολιτείας και Εκκλησίας, καθώς επίσης η θέση όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, είναι στο πλευρό του Σεβασμιότατου Αχριδών.

Δεν πρέπει, Σεβασμιότατε, να σας πικραίνει η κοντόφθαλμη στάση ορισμένων. Ούτε κατά διάνοιαν δεν εκφράζει τα συναισθήματα ή τη διάθεση των Ελλήνων αλλά και των Ορθόδοξων χριστιανών η στάση των διωκτών και συκοφαντών σας.

Τόσον ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, όσον και οι σημερινοί εκκλησιαστικοί και πολιτικοί μας ηγέτες, εκφράζουν την υποστήριξη και την εκτίμηση στη διακονία σας.

Είθε ο Αγιος Θεός να δώσει τέλος στη δοκιμασία σας, να τερματίσει τη δοκιμασία του ποιμνίου σας και να αποκαταστήσει την κανονική τάξη στα Σκόπια.

Παραθέτουμε, στη συνέχεια, την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****

ΑΧΡΙΔΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ:
“ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ”
========

Σήμερα Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011, Κυριακή της Μελλούσης Κρίσεως, ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος και Μητροπολίτης Σκοπίων κ. Ιωάννης λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγ. Παρασκευής Βεροίας, κατόπιν ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος.
Κατά την διάρκεια του κηρύγματος, μεταξύ άλλων τόνισε «πως το κριτήριο για να κληρονομήσουμε τον πλούτο της Βασιλείας που ετοίμασε ο Ουράνιος Πατέρας μας, είναι το να δείχνουμε αγάπη σε κάθε αδελφό μας, κυρίως όμως σ΄ αυτούς που θεωρούνται ασήμαντοι σ΄ αυτή τη ζωή».
Ακόμη ρώτησε: «Πώς θα μπορέσουμε να χαρούμε στον Παράδεισο την κοινωνία με αυτούς που τώρα τους περιφρονούμε ή με άλλους που τώρα τους αντιπαθούμε ή και τους μισούμε;»
Εν συνεχεία πρόσθεσε, ότι «πως από τώρα ξέρουμε το κριτήριο με το οποίο θα κριθούμε. Μας είπε από τώρα ο Χριστός, τι θα απαντήσει τότε, σε όσους δείξουν ή όχι αγάπη στους αναγκεμένους αδελφούς.»
«Επομένως κανείς δεν θα έχει δικαιολογία ότι αδικήθηκε από τον Θεό. Γι΄ αυτό λοιπόν ας δείχνουμε ευσπλαχνία και ελεημοσύνη σε όλους» κατέληξε ο Σεβασμιώτατος κ. Ιωάννης.
Να σημειωθεί, ότι Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος κ. Ιωάννης έχει δεχθεί αλλεπάλληλες καταδικαστικές αποφάσεις από τα δικαστήρια των Σκοπίων, επειδή είπε ότι η «Μακεδονική» Εκκλησία των Σκοπίων όπως αυτοαποκαλείται, είναι σχισματική, γιατί περιφρονεί βασικές αρχές της εκκλησιολογίας.

ΠΗΓΗ:

Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment