Sunday, January 16, 2011

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΦΕΝΤΗ









ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΦΕΝΤΗ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==========


Εξοχότατε κ. Ταγίπ Ερντογάν,


Εκείνο που δεν κατανοώ (ένα από τα πολλά εννοείται) είναι γιατί θύμωσες με την Ελλάδα επειδή υπάρχει - κατά τους ισχυρισμούς των ΜΜΕ - συμμαχία με το Ισραήλ αφού η Ελλάδα δεν τόλμησε καν να ανακηρύξει την ΑΟΖ της!!!


Το μεν Ισραήλ αναγνώρισε ήδη την ΑΟΖ της Ελλάδας συνυπολογίζοντας και το Καστελλόριζο, ενώ η Ελλάδα (του Δρούτσα και του Γιωργάκη) - τουλάχιστον για την ώρα -, ανεμίζει γαλάζια φουλάρια μαζί σου και στέλλει σαφέστατο μήνυμα αποδοχής του διαμελισμού του Αιγαίου.


Σε κάθε περίπτωση δεν έχουμε, νεοσουλτάνε μου, καμιά πρόθεση να το κρύψουμε! Εκφράζουμε ανυπόκριτη τη χαρά μας επειδή τα βάζεις με το Ισραήλ και μάλιστα με τόσο Τουρκικό θράσος. Σε καλό της Τουρκίας πάντως αποκλείεται να βγει και σε κακό δικό μας αποκλείεται να καταλήξει. Κι άλλα, κι άλλα τέτοια - όσα μπορείς περισσότερα - λέγε, Ερντογάν εφέντη, και μη στεναχωριέσαι! Θα φας καλά! Εκτός από Ταγίπ Ερντογάν σύντομα θα αποκληθείς “Ερντογάν ο Μεγαλοπρεπής”. Τι έχεις άλλωστε να φοβηθείς; Το πολύ πολύ να μειωθεί το ύψος σου κατά μία κεφαλή! Δεν είσαι δα και κανένας νάνος!


Στο μεταξύ, όμως, μιας και δεν είσαι σαν τους Κεμαλικούς τους φασίστες, που εκπροσωπούν το “βαθύ κράτος”, αλλά είσαι - μη σε ματιάσουμε - δημοκρατικός άνθρωπος κύταξε να άρεις επιτέλους τα εμπόδια για το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης γιατί παρατράβηξε αυτή η ιστορία.


Και αν δεν κάνω λάθος, εξοχότατε, εκκρεμούν πολλές αιτήσεις ιεραρχών του Θρόνου που ζητούν να πάρουν Τουρκική υπηκοότητα για να μπορέσει να επιβιώσει το Πατριαρχείο το οποίο - παρεπιπτόντως - αναμένει επίσης να του αποδοθουν όλα τα περιουσιακά του στοιχεία τα οποία του άρπαξαν οι κακοί Κεμαλικοί στρατιωτικοί και οι κακοί Κεμαλικοί δικαστές. Εσύ δεν έχεις να κάνεις τίποτα με δαύτους! Σωστά; Είπαμε! Είσαι δημοκρατικός άνθρωπος - τουλάχιστον τις ώρες που κοιμάσαι!


Για δείξε μας λοιπόν στην πράξη λίγη από αυτή τη δημοκρατική ευαισθησία σου.


Και για να μην ξεχνιόμαστε! Οι κακοί Κεμαλικοί - όχι εσείς οι καλοί Ισλαμιστές - έστειλαν για “ειρηνευτική επιχείρηση” το 1974 - και παραμένουν έκτοτε - μερικές δεκάδες χιλιάδες πάνοπλους κατοχικούς στρατιώτες στην Κύπρο και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες εποίκους!


Πότε με το καλό θα τους επαναπατρίσει η καλή και δημοκρατική Ισλαμική Τουρκία, που σέβεται τα δικαιώματα των Παλαιστινίων; Γιατί άραγε όχι και των Ελληνοκυπρίων ή του Πατριαρχείου;


Ταύτα και μένω, Ερντογάν εφέντη, και μην ξεχνάς αυτό που είπαμε. Μην τη χαρίσεις στους Ισραηλίτες! Πέστε τους και άλλα. Οσα μπορείς περισσότερα! Οχι μόνον ποιο να έχουν πρωθυπουργό και ποιον υπουργό των εξωτερικών αλλά και να υιοθετήσουν τη “Σαρία”! Και ότι άλλο θέλεις, Νεοσουλτάνε μου!


Αντε για να δούμε κι εμείς μια άσπρη μέρα γιατί αν περιμέναμε να κάνουμε προκοπή από το Γιωργάκη, τον Δρούτσα, τον Πάγκαλο και το Χριστόφια θα αργήσει πολύ ο ήλιος να ανατείλει.


Ειλικρινά ημέτερος (όχι με υ αλλά με η).


Παραθέτουμε στη συνέχεια το άρθρο που μας έδωσε την ιδέα της αποστολής της ανοιχτής επιστολής προς τον Τούρκο πρωθυπουργό.


*****


ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ

=========


Αναμενόμενη η προσβλητική επίθεση Ερντογάν στον ισραηλινό ΥΠΕΞ Λίμπερμαν, καταδεικνύει αφ' ενός τον εκνευρισμό της Άγκυρας από την πολιτική συνεννόησης Τελ Αβίβ-Λευκωσίας-Αθηνών(;), αλλά και το χρόνιο νεο-οθωμανικό σύνδρομο που επιτρέπει στον εκάστοτε Τούρκο πρωθυπουργό να απευθύνεται σε αρχηγούς άλλων κρατών ως να επρόκειτο για την γραμματέα του. Τί δήλωσε λοιπόν χθες ο Ταγίπ Ερντογάν; Πως ο Άβιγκντορ Λίμπερμαν αποτελεί πρόβλημα για το Ισραήλ, το οποίο πρέπει να απαλλαγεί από την παρουσία ενός τέτοιου υπερεθνικιστή, ο οποίος προίσταται σήμερα της ισραηλινής διπλωματίας.



Οι δηλώσεις Ερντογάν έγιναν στα πλαίσια συνέντευξής του, που μεταδόθηκε χθες από το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο ''Αλ Τζαζίρα''.


Οι ακριβείς δηλώσεις Ερντογάν: ''Η ισραηλινή κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει επιτέλους συγγνώμη από την Τουρκία για την ισραηλινή επίθεση στο τουρκικό πλοίο το Μάιο του 2010, και μόνο μετά θα μπορούν να εξομαλυνθούν οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών....Ο υπουργός εξωτερικών Άβιγκντορ Λίμπερμαν συνιστά ένα πρόβλημα για το Ισραήλ και οι Ισραηλινοί πρέπει να απαλλαγούν από αυτόν. Είναι καθήκον τους να το πράξουν, ειδάλλως ο ισραηλινός λαός θα αντιμετωπίσει μείζονα προβλήματα στο μέλλον”.


Συνεχίζοντας απτόητος ο Ερντογάν δήλωσε πως ''...αν η κυβέρνηση Νετανιάχου δεν αλλάξει πολιτική, δεν θα πρέπει να αναμένει αλλαγή στις θέσεις μας και αυτή η κυβέρνηση είναι μάλλον η πιο κακή στην ιστορία του Ισραήλ, ή στην καλύτερη των περιπτώσεων, η πιο άτυχη''. Ο Ερντογάν ολοκλήρωσε το αντι-ισραηλινό του μπαράζ επαναλαμβάνοντας στη συνέντευξή του στο Αλ Τζαζίρα ότι το Ισραήλ πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από την Τουρκία, να αποζημιώσει τις οικογένειες των θυμάτων της επιδρομής και να άρει τον αποκλεισμό που έχει επιβάλει στη Γάζα.


Το ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. επισημαίνει την παγίωση ψευδο-αυτοκρατορικών συνδρόμων στην ρητορική του Τούρκου πρωθυπουργού, ο οποίος φθάνει στη θέση να κάνει υποδείξεις σε ξένη χώρα για το ποιούς επιθυμεί η Τουρκία ως υπουργούς της χώρας αυτής και ποιοί πρέπει να ξηλωθούν. Προσπερνώνται δε ως εκτός λογικής πολιτικής συμπεριφοράς τα περί της ''χειρότερης ως τώρα στην ιστορία του Ισραήλ κυβέρνησης''.


Στην Άγκυρα έχουν μπερδευτεί λίγο. Δεν απευθύνονται στην συνηθισμένη από τέτοιες ''σφαλιάρες'' τωρινή ή προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση. Το Ισραήλ (δυστυχώς και τραγικώς για εμάς) δεν είναι Ελλάδα. Είναι κυρίαρχο κράτος και προασπίζεται μέχρι κεραίας τα δικαιώματά του. Ούτε αναλογικά ο κάθε Λίμπερμαν είναι Δρούτσας ή Μπακογιάννη.


Το μόνο που, δυστυχώς στην παρούσα συγκυρία μας απομένει να κάνουμε, ως κοινωνία ενεργών πολιτών, είναι (άσχετα με την ό,ποια συμπάθεια διατηρούμε στο δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού σε ανεξάρτητο κράτος) να ζηλεύουμε κράτη όπως το Ισραήλ, κράτη που παλεύουν κυριολεκτικά με λύσσα αλλά και πραγματισμό για την εθνική τους επιβίωση και κυριαρχία.



ΠΗΓΗ:



Ινφογνώμων πολιτικά,



ΕΛΚΕΔΑ

No comments:

Post a Comment