Sunday, January 30, 2011

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΝΕΟΕΠΟΧΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ "ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ"


"ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ": ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΝΕΟΕΠΟΧΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ “ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ”

=====


Όπως σας ενημερώσαμε στην προηγούμενη ανάρτηση, ο τηλεοπτικός σταθμός Alter είχε εξασφαλίσει τηλεφωνική συνέντευξη απο τον π.Σαράντη στα πλαίσια ενός ρεπορτάζ για την "κάρτα του πολίτη" και την προγραμματισμένη συγκέντρωση Ορθόδοξης διαμαρτυρίας στις 6 Φεβρουαρίου 2011.


Το Alter πιστό στις "παραδόσεις" της διαρκώς απαξιούμενης τηλεοπτικής δημοσιογραφίας, πολύ πριν προβάλλει το video με το σχετικό ρεπορτάζ ,"ενημέρωνε" τους τηλεθεατές μέσω κυλιόμενων υπέρτιτλων, ότι σε λίγο θα μάθουν για μια συγκέντρωση εναντίον της "κάρτας του πολίτη", την οποία όπως τόνιζαν, διοργανώνουν για τις 6 Φεβρουαρίου 2011 "θρησκευτικές και παραεκκλησιαστικές οργανώσεις".


'Οταν ήλθε η στιγμή της μετάδοσης του σχετικού video, το τηλεοπτικό κοινό όπως ήταν φυσικό δεν έμαθε ποιές είναι τέλος πάντων αυτές οι "θρησκευτικές και παραεκκλησιαστικές οργανώσεις" που κατάφεραν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον τόσων χιλιάδων συμπολιτών μας απο κάθε σημείο της Ελλάδας.


Και πώς να μάθει αφού δεν υπάρχουν ούτε θρησκευτικές ούτε παραεκκλησιαστικές οργανώσεις πίσω απο την διοργάνωση αυτής της συγκέντρωσης.


Η τηλεφωνική συνέντευξη του π. Σαράντη Σαράντου όπως ήταν αναμενόμενο δεν περιελήφθη στο ρεπορτάζ γιατί όπως φαίνεται ακόμα και μετά απο "προσεκτικό" μοντάζ δεν κατάφεραν να εξάγουν την αρνητική εικόνα που επιθυμούσαν. Έτσι λοιπόν για ένα τρίλεπτο ακούγαμε μια συμπαθή κυρία να μιλάει για τις Ορθόδοξες αντιρρήσεις χρησιμοποιώντας κάρτες με αποσπάσματα από δηλώσεις δύο Μητροπολιτών, φωτοσυνθέσεις από διάφορα ιστολόγια και φυσικά απόσπασμα απο την ερώτηση του κ. Γεωργιάδη και την .... αποστομωτική απάντηση του τύπου "άλλα λόγια ν΄αγαπιώμαστε" που έδωσε ο "Ιαβέρης" της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κ. Ραγκούσης.


Και για να προσελκυσθεί το ενδιαφέρον των Ορθοδόξων και να μην απορρίψουν εξ άρχής ως μη αντικειμενικό επενδύθηκε το ρεπορτάζ με μια μικρή αναφορά στον Όσιο Γέροντα Παϊσιο, του οποίου τους λόγους - όπως ορθώς αναφέρθηκε- χρησιμοποιούν οι αντιρρησίες Ορθόδοξης συνείδησης.


Ο στόχος τους ήταν προφανής ακόμα και στον πιο ανύποπτο τηλεθεατή και αφορούσε στην γνωστή δημοσιογραφική "καραμέλα" σύμφωνα με την οποία, όλοι όσοι σήμερα εγείρουν Ορθόδοξες αντιρρήσεις υπερασπιζόμενοι την δημοκρατία και την θρησκευτική τους συνείδηση και ελευθερία, είτε ανήκουν σε παραεκκλησιαστικές οργανώσεις είτε είναι κατευθυνόμενοι απο κόμματα, είτε είναι ακροδεξιοί, είτε απλώς άτομα χαμηλής κοινωνικής και πολιτικής αντίληψης.


Το κόλπο είναι γνωστό ήδη από την εποχή του Αδόλφου και μάλιστα αναδείχτηκε ιδιαίτερα από τον αγαπημένο του υπουργό προπαγάνδας Γιόζεφ Γκαίμπελς ως ένα απο τα κυριότερα επικοινωνιακά όπλα που πρέπει να χρησιμοποιεί ένα καθεστώς, αν θέλει να μακροημερεύσει στην εξουσία.


Αυτή η δημοσιογραφία μπορεί να δίνει κατά καιρούς επιλεκτικά δόσεις από μικρές αλήθειες με σκοπό βέβαια να αποκρύψει δεκάδες γιγάντια ψέμματα ή ακόμα και να αποκαλύπτει ένα μικρό ψέμα για συγκαλύψει δέκα τεράστιες αληθειες.


Θα μας πεί κάποιος "μα καλά κοτζάμ εφημερίδα" ή "κοτζάμ κανάλι" είναι δυνατόν να γράφει ή να λέει ψέματα;


Μακάρι να μπορούσαμε να συμφωνήσουμε και εμείς με αυτήν την άποψη, αλλά δυστυχώς τα γεγονότα μας δείχνουν ακριβώς το αντίθετο.


Ένα ελάχιστο δείγμα από δημοσιογραφικό ψεύδος και κατασκευασμένο παραμύθι είναι και εκείνο μεγάλης καθημερινής εφημερίδας που ανήκει σε τεράστιο δημοσιογραφικό οργανισμό και η οποία είχε δημοσιεύσει εκτενές ρεπορτάζ από την παρουσία του Ερντογάν στα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης και την συνάντηση που είχε μετά με τόν τότε ομόλογό του Καραμανλή.


Όλα καλά εκτός από μια ...μικρή λεπτομέρεια.


Ο Τούρκος πρωθυπουργός, αν και είχε προσκληθεί απο τον κουμπάρο του πρωθυπουργό της Ελλάδας, όχι μόνο δεν παρέστη στα εγκαίνια του μουσείου της Ακρόπολης αλλά ούτε καν του πέρασε από το μυαλό να έλθει στην Ελλάδα.


Αυτή είναι αγαπητοί μας αναγνώστες η σημερινή δημοσιγραφική πραγματικότητα η οποία φυσικά επιβεβαιώνεται απο ελάχιστες πλην όμως λαμπρές εξαιρέσεις.


Επειδή το "κίνημα ανεξαρτήτων πολιτών" δεν εκδηλώνεται με "σπίθες" από μεταχειρισμένες τσακμακόπετρες και με γενικόλογα κηρύγματα μιας τζούφιας ανυπακοής, αλλά με την αληθινή και δεδηλωμένη ανυπακοή σε ένα δικτατορικό, μισάνθρωπο και αντίχριστο σύστημα, όπως αυτό της δήθεν "ηλεκτρονικής διακυβέρνησης", και την άρνηση παραλαβής της "πλαστικής του χειροπέδας" (κάρτα του πολίτη), είναι βέβαιο ότι από εδώ και πέρα θα δεχτούμε τόνους λάσπης από τα επιχορηγούμενα προς τούτο ΜΜΕ.


Ότι και να κάνουν δεν θα τα καταφέρουν να μας κολλήσουν κάποια "ταμπέλα" γιατί πολύ απλά δεν είμαστε τίποτα από αυτά που φαντάζονται οι εκ δεξιών και οι εξ αριστερών ευρισκόμενοι "παπαγάλοι" της "Νέας Εποχής".

Ξέρουν πολύ καλά ότι δεν έχουμε σχέση ούτε με "παραεάθε νεοειδωλολατρικό κα νεοπαγανιστικό ψευτοπατριωτικό πολιτικό μόρφωμα.

Ξέρουν επίσης ότι δεν είμαστε ρατσιστές ή μέλη κάποιας ακροδεξιάς ή ακροαριστερής εξωκοινοβουλευτκής ομάδας.

Ξέρουν ότι δεν είμαστε κατευθυνόμενοι και χειραγωγούμενοι απο οποιαδήποε κοσμική εξουσία.


Ξέρουν ότι είμαστε τα 11.000.000 των ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ που θα αγωνιστούν όπως και οι πρόγονοί μας " δια την πίστιν του Χριστού την Αγίαν και της πατρίδος την ελευθερίαν" και για αυτό θα προσπαθήσουν να γελοιοποιήσουν όλα αυτά που θεωρούμε ως Ιερά και Όσια. Ήλθε η ώρα να διαλέξουμε αν θα ζήσουμε σαν ραγιάδες ή σαν ελεύθεροι και πλασμένοι κατ΄εικόνα του Θεού άνθρωποι. Ήλθε η ώρα να διαλέξουμε αν θα είμαστε "Χριστομάχοι ή Χριστολάτρες", διότι "μέση κατάσταση δεν υπάρχει" όπως έλεγε και ο Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς.

No comments:

Post a Comment