Monday, January 17, 2011

Η ..."ΑΓΙΟΤΗΤΑ" ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΙΩΑΝΝΗ -ΠΑΥΛΟΥ Β΄ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΥ ΣΤΕΠΙΝΑΤΣ!!!









Η ... “ΑΓΙΟΤΗΤΑ” ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΙΩΑΝΝΗ - ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΥ ΣΤΕΠΙΝΑΤΣ!!!


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===============


Το βρήκα ιδιαίτερα διασκεδαστικό αλλά και τραγικό ότι ορισμένα ιστολόγια συζητούν αν ο Πάπας Ιωάννης - Παύλος Β΄είναι Αγιος!!! Φανταστείτε ε; Ο Θεός να αναδεικνύει Αγιο ένα αιρεσιάρχη!!! Καλά! Και δεν σκέφτηκαν οι ευλογημένοι τι νόημα έχει να είναι κανείς μέλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας αν η Αγιότητα επιτυγχάνεται και εκτός Εκκλησίας;


Ο ίδιος τραγέλαφος παρατηρείται όταν ορισμένοι συζητούν σοβαρά αν είναι ορθό ο Παπισμός να χειροτονήσει γυναίκες. Καλά! Για να χειροτονεί κάποιος σημαίνει ότι έχει αρχιερωσύνη. Σωστά; Και πού τη βρήκε ο Πάπας την ιερωσύνη αφού η αποστολική διαδοχή στους Λατίνους διακόπηκε πριν χίλια τόσα χρόνια; Αυτό που θα έπρεπε να απασχολεί τις φεμινίστριες δεν είναι αν ΠΡΕΠΕΙ να χειροτονεί ο Πάπας αλλά αν ΜΠΟΡΕΙ να χειροτονεί ο Πάπας. Αφού το ξεκαθαρίσουν αυτό τότε ας εγείρουν τα υπόλοιπα ερωτήματα, επειδή “ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος”.


Το ίδιο τροπάριο ακούμε τώρα για την υποτιθεμένη “αγιότητα” του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄. Κύριε ελέησον! Αγιοι εκτός Εκκλησίας!!! Μου φαίνεται ότι δεν είναι μόνον ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας που πιστεύει στη “διηρημένη Εκκλησία”. Υπάρχουν κι άλλοι οι οποίοι συνειδητά ή ασυνείδητα πιστεύουν στην διαίρεση (Θεός φυλάξοι) της Εκκλησίας!


Ας ξεκαθαρίσω το αυτονόητο. Με όσα γράφω πιο πάνω δεν υπεισέρχομαι στη σωτηρία των ανθρώπων εκτός Εκκλησίας. Αυτό ανήκει ΜΟΝΟΝ στην αρμοδιότητα του Χριστού εν ημέρα Κρίσεως. “Το πνεύμα όπου θέλει πνει” και ο Θεός όποιους και όσους θέλει σώζει. “Είμαι ευτυχής”, συνήθιζε να λέγει ο π. Συμεών Κραγιόπουλος, “επειδή την ημέρα της Κρίσεως δεν θα είμαι συμπάρεδρος του Χριστού για να κρίνω τον κόσμο γιατί ακόμη και αν μου έδινε ο Θεός αυτό το δικαίωμα δεν θα ήξερα πώς να το το χρησιμοποιήσω”.


Αλλά εδώ δεν μιλάμε για το ποιους θα σώσει ο Χριστός αλλά για τον υποτιθέμενο δοξασμό ενός κεκοιμημένου ως Αγίου ο οποίος όχι μόνον ήταν αιρετικός αλλά αιρεσιάρχης 1.200.000 πιστών!!!


Και για να μην ξεχνιόμαστε! Ο συγκεκριμένος Πάπας κατηγορήθηκε με στοιχεία ότι είχε εξώγαμο παιδί ενώ ουδενός δεν διαφεύγει η ένοχη στάση, κατά τον πόλεμο στην πρώην Γιουγκασλαβία, όπου χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατομμύρια άλλοι έγιναν πρόσφυγες. Αυτού του Πάπα συζητούν την αγιότητα; Ο Θεός να μας φυλάει από τέτοια αγιότητα, η οποία δεν είναι ασυνήθιστη ...αρετή στους Παπικούς.


Ο Πάπας Βενέδικτος, κατά την επίσκεψή του στην Κροατία μαθαίνουμε, θα πάει να προσκυνήσει τον τάφο του ...Αγίου Στέπινατς!!! Ποιος είναι ο Στέπινατς; Ο δολοφόνος ενός σχεδόν εκατομμυρίου Σέρβων Ορθοδόξων αδελφών μας κατά τις εθνοκαθάρσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά το Β΄παγκόσμιο πόλεμο! Λίγο το έχετε; Να εξοντώνεις με τις πιο φρικαλέες μεθόδους ένα εκατομμύριο Ορθόδοξους και να μην ανακηρύσσεσαι...Αγιος;


Παραθέτω στη συνέχεια το ρεπορτάζ που έδωσε σε ορισμένους την αφορμή να κάνουν τον άστοχο σχολιασμό για την ... αγιοποίηση του Πάπα Ιώαννη - Παύλου Β΄ καθώς και την είδηση της επίσκεψης του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄στην Κροατία, όπου θα προσκυνήσει στον τάφο του ...Αγίου Στέπινατς!!!.


*****

ΑΓΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΥΛΟΣ Β’

===========


Με διαδικασία εξπρές αγιοποιείται την Πρωτομαγιά ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β',όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή το Βατικανό. Ο εκλιπών ποντίφικας θα αγιοποιηθεί την 1η Μαΐου του 2011, μετά την έγκριση από τον Πάπα Βενέδικτο τον ΙΣΤ επίσημου διατάγματος, με το οποίο επικυρώνεται θαύμα που αποδίδεται στον προκάτοχό του, ανακοίνωσε σήμερα το Βατικανό.


Η ταχύτητα με την οποία προχωράει η αγιοποίηση του εξηγείται από την «επιβλητική φήμη αγιοσύνης που είχε ο Πάπας Ιωάννης Παύλος κατά τη διάρκεια της ζωής του, το θάνατό του και μετά το θάνατό του», διευκρινίζει το Βατικανό σε ανακοίνωσή του.


Το θαύμα που αποδίδεται στον Πάπα Βενέδικτο αφορά μια 44χρονη γαλλίδα καλόγρια, τη Μαρί Σιμόν Πιερ Νορμάν, η οποία υπέφερε από τη νόσο του Πάρκινσον, αλλά θεραπεύτηκε χάρη στη μεσολάβηση υπέρ αυτής του Πάπα Ιωάννη Παύλου.


Το «θαύμα» αυτό έγινε λίγους μήνες μετά το θάνατο του Ιωάννη Παύλου, στις 2 Απριλίου το 2005, δήλωσε ο καρδινάλιος Άντζελο Αμάτο στον Ραδιοσταθμό του Βατικανού.


«Το διάταγμα αυτό ανοίγει το δρόμο για την αγιοποίησή του, η οποία θα γίνει στη Ρώμη την 1η Μαϊου, πρώτη Κυριακή μετά το (καθολικό) Πάσχα», σημείωσε ο Αμάτο.


ΠΗΓΗ:


http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=4553


*****



Ο ΠΑΠΑΣ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΣΕΡΒΩΝ ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΥ ΣΤΕΠΙΝΑΤΣ

============


Ο εκπρόσωπος του Βατικανού, π. Federico Lombardi, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ' έχει αποδεχθεί πρόσκληση από την Κροατική κυβέρνηση και “Εκκλησία” για να επισκεφθεί το Βαλκανικό κράτος.


Αν και δεν υπάρχουν ακόμα καθορισμένες ημερομηνίες, αναμένεται ότι ο Πάπας θα επισκεφθεί το Ζάγκρεμπ, κάποια στιγμή μέσα στην άνοιξη.


Επίσης θα επισκεφθεί και τον τάφο του «Οσίου» Καρδινάλιου Aloysius Στέπινατς.


Ο Καρδινάλιος διετέλεσε αρχιεπίσκοπος του Ζάγκρεμπ κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.


Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β 'τον ανακήρυξε "μακάριο" το 1998



ΠΗΓΗ:


Ακτίνες,


deaconjohn1987.livejournal.coml


1 comment:

  1. Πάλι μου ήρθε εκείνη η απορία.

    Αν οι άγιοι ήταν αμαρτωλοί όσο ζούσαν και άρα έκαναν λάθη, τότε αυτός που ήταν αλάθητος, δεν είναι ανώτερος από τους αγίους;! Για ποιον λόγο γίνεται άγιος;!

    ReplyDelete