Tuesday, January 18, 2011

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΞΕΣΠΑΘΩΣΕ!


ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ ΞΕΣΠΑΘΩΣΕ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Ακόμη και ο γνωστός για την ηπιότητα και τους χαμηλούς τόνους που διατηρεί πάντοτε Μητροπολίτης Καρυστίας κ. Σεραφείμ τόλμησε να πει στο Μακαριότατο ότι η Εκκλησία έχει στα χέρια της λόγο παραμυθητικό αλλά και λόγο ελεγκτικό και ότι είναι αυτονόητο ότι τώρα είναι κατεξοχήν η ώρα για κριτική και δυναμική παρέμβαση.

Δυστυχώς Σεβασμιότατε Καρυστίας. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Ο Μακαριότατος δεν τηρεί παθητική στάση επειδή εξ ιδιοσυγκρασίας δεν είναι - και είναι αλήθεια ότι δεν είναι - άνθρωπος των συγκρούσεων αλλά επειδή συνωμοτεί με τους άθεους κυβερνώντες για να απογαλακτίσουν το ευλογημένο μας Γένος από την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος μας είπε, λίγο μετά την άνοδο του Μακαριότατου κ. Ιερωνύμου στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο, ξεκάθαρα τι επιδιώκει ο σκληρός πυρήνας των Ιερωνυμικών. Είναι πλήρως διατεθειμένος ο Μακαριότατος να συναινέσει σε χωρισμό Πολιτείας και Εκκλησίας, αποδέχεται ή και σεκοντάρει την ψήφιση αντιχριστιανικών νόμων και προωθεί μέσω του κ. Σταύρου Γιαγκάζογλου τη μετατροπή του ορθόδοξου χαρακτήρα των θρησκευτικών σε θρησκειολογικό.

Μακάρι τα πράγματα να ήταν τόσο απλά όπως τα περιγράφετε. Μάκαρι η απαράδεκτη στάση του Μακαριότατου να οφειλόταν στην χαμηλών τόνων προσωπικότητά του και όχι στο συνωμοτικό του ήθος. Αν είχε καλές διαθέσεις θα είχε στο πλάι του ανθρώπους αρχών με φόβο Θεού και ορθόδοξο φρόνημα και όχι θεολόγους όπως τον κ. Γιαγκάζογλου.

Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πανω σχολίου.

*****

ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ: “Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΕΤΡΑΧΗΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΙΟΦΙΛΙ”

Του κ. Αιμίλιου Πολυγένη
===================

Δεν έλειψαν οι εντάσεις από την χθεσινή συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, με μητροπολίτες που διαφωνούσαν με την στάση του Αρχιεπισκόπου.

"Η Ελλάδα κέρδισε τους αγώνες με το πετραχήλι και το καριοφίλι", φέρεται να είπε ο Μητροπολίτης Καρυστίας απευθυνόμενος προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο

Εν συνεχεία ο κ. Σεραφείμ πρόσθεσε χαρακτηριστικά: "Εσείς Μακαριώτατε, προσπαθήσατε μόνο με το πετραχήλι, μήπως πρέπει να πιάσετε και το καριοφίλι;».

Με τον τρόπο αυτό ο Μητροπολίτης Καρυστίας εξέφρασε και αυτός από την πλευρά του, όπως οι Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης και Καλαβρύτων τη διαφωνία του για τον τρόπο που ο Αρχιεπίσκοπος αντιμετωπίζει τα σοβαρά προβλήματα της εποχής.

ΠΗΓΗ:

Εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment