Tuesday, January 18, 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ


Νερόβραστη απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης για την οικονομική κρίση και τη χειροτονία νέων κληρικών.


Μεγάλη έμφαση στο κοινωνικό έργο και μεγάλη προθυμία για συμμόρφωση με τις απαιτήσεις της κυβέρνησης.


Ελλειψη θεολογικών κριτηρίων ή έλλειψη διάθεση ομολογίας καθόρισαν τις αποφάσεις τους;


Ας σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που μας απογοητεύει η Εκκλησία της Κρήτης με τις επαμφοτερίζουσες θέσεις της.


Και για το θέμα της “Κάρτας του Πολίτη” μίλησε με την ίδια νοοτροπία.


Κρίμα, επειδή διαθέτει αξιόλογους ιεράρχες.



ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

==========


Την ανάγκη να αυξηθεί το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας της Κρήτης μεταξύ των οποίων η διανομή γευμάτων, φαρμάκων και ρουχισμού σε ανθρώπους που έχουν οικονομικά προβλήματα, επισημαίνει η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ειρηναίου.


Παράλληλα ζητά τον διορισμό του ελάχιστου αριθμού των 35 κληρικών για το 2011, προκειμένου να διακονήσουν τις λειτουργικές ανάγκες της Εκκλησίας. Στο ανακοινωθέν της Συνόδου επισημαίνεται ότι η Ιερά Σύνοδος θεωρεί αναγκαία και απαραίτητη εκτός από την λατρευτική και την κοινωνική διακονία των Ιερέων στις Ενορίες των πόλεων και της πολλαπλώς δοκιμαζομένης υπαίθρου της Κρήτης, κατανοεί όμως και την κρισιμότητα των καιρών και τις δυσκολίες, τις οποίες διέρχεται σήμερα η χώρα μας, λόγω της οικονομικής κρίσης.


Επίσης τονίζεται πως στη δύσκολη οικονομική σημερινή συγκυρία, διαπιστώθηκε η ανάγκη μεγαλύτερης δραστηροποίησης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, των Ιερών Μητροπόλεων, των Ενοριών και των Εφημερίων της Εκκλησίας Κρήτης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τους Δήμους, τους λοιπούς Φορείς, αλλά και με τους έχοντες και κατέχοντες συνανθρώπους μας, προκειμένου να συνεχισθούν και να αυξηθούν οι δραστηριότητες των Κληρικών μας για τη διανομή γευμάτων, φαρμάκων, ρουχισμού και άλλων απαραιτήτων αγαθών, από τα Φιλόπτωχα Ταμεία, τους Φιλανθρωπικούς Οργανισμούς και τα Ιδρύματα της Εκκλησίας Κρήτης.



ΠΗΓΗ:


Αναγραφές,


ΑΠΕ-ΜΠΕ

No comments:

Post a Comment