Monday, December 20, 2010

ΟΧΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΧΑΛΑΤΕ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΠΕΘ!


ΟΧΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΧΑΛΑΤΕ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΠΕΘ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Απάντηση καταπέλτη στον κακό δαίμονα του μαθήματος των θρησκευτικών κ. Σταύρο Γιαγκάζογλου έδωσε στη δημοσιότητα η Γραμματεία της ΠΕΘ εξαιτίας της γεμάτης ψεύδη και απροκάλυπτης διαστρέβλωσης των γεγονότων επιστολής του κ. Συμβούλου που αφορούσαν τη συνάντηση της ΠΕΘ με τον κ. Πανάρετο.

Η απάντηση είναι ευστοχότατη. Καταρχήν είναι γραμμένη με λεπτή διαπεραστική ειρωνεία που εκθέτει ανεπανόρθωτα την ανειλικρίνεια του κ. Συμβούλου του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και στενού συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Επιπλέον! Μέσα από τον ειρωνικό τρόπο που είναι γραμμένη κάνει κάτι πολύ έξυπνο! Θεωρεί ως κεκτημένα δικαιώματα τα ψεύδη της επιστολής του κ. Γιαγκάζογλου ώστε να τον δεσμεύσει μελλοντικά να μην επανέλθει επί το ίδιον εξέραμα.

Εκεί που μας τα χαλά η Γραμματεία της ΠΕΘ είναι όταν λέγει ότι δεν θα επανέλθει να απαντήσει τέτοιου είδους απαντήσεις εκ μέρους του κ. Γιαγκάζογλου!

Πώς να μην επανέλθει! Βεβαίως και να επανέλθει! Αν θα συγυρίσει τον κ. Γιαγκάζογλου τόσο εύστοχα, όπως με αυτή την ανακοίνωση, να επανέρχεται, ει δυνατόν, δις της ημέρας.

Πήγαν τόσοι ανθρωποι και τον άκουσαν να λέγει τα προδοτικά για την πίστη μας και το μάθημα των θρησκευτικών και μετά βγάζει ανακοίνωση και τους βγάζει τρελλούς! Ακου κακοήθεια! Δεν φτάνει, δηλαδή, που είναι όργανο των Θεομάχων είναι και παλιοχαρακτήρας ο στενότερος συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου!

Παραθέτουμε στη συνέχεια την ανακοίνωση της ΠΕθ που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΘ ΣΤΟ ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ
============

Στην απάντηση προς τη δική μας ανακοίνωση (11-12-2010) που ο κ. Στ. Γιαγκάζογλου έστειλε προς το esos.gr θέλουμε να σημειώσουμε μόνο πως όταν συναντάς κακή διάθεση, στρέβλωση και ανειλικρίνεια, δεν μπορεί να συζητάς με λογική βάση.

Έτσι λοιπόν θέλουμε να εκφράσουμε τη χαρά μας επειδή κακώς ίσως (=«κατά το δοκούν») αντιληφθήκαμε πως ο κ. Γ. υποστήριξε το θρησκειολογικό και πολιτιστικό χαρακτήρα του ΜτΘ. Φαίνεται πως δεν τον αποδέχεται, χαρά μας. Ίσως στη συνέχεια συμπέσουμε στην δική μας άποψη για ορθόδοξο θεολογικό μάθημα. (Πάντως διαβάστε τον Πρόλογό του στο νέο βιβλίο του Γ. Τασιόπουλου, Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΥΣΤΕΡΗ ΝΕΩΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑ).

Το ίδιο χαιρόμαστε γιατί κατά τη δική μας φαντασία (=κατά το δοκούν της ΠΕΘ) δήλωσε ότι απ' το σημερινό μάθημα πρέπει να απαλλάσσονται και οι ορθόδοξοι μαθητές. Ίσως να μη στηρίζει τέτοιες απαλλαγές.
Λέτε και τα 10-12 ονόματα της ομάδας εργασίας που μας ανακοίνωσε να οφείλονται στον τρόπο, με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τη συζήτηση; Μπορεί. Πάλι χαιρόμαστε γιατί πιθανώς η ομάδα να μην είναι τόσο μονόπλευρη, όσο την νομίσαμε.
Και, φυσικά, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανταπαντά κανείς σε τέτοιες (άλλες) απαντήσεις.

Από τη Γραμματεία της ΠΕΘ

No comments:

Post a Comment