Sunday, December 19, 2010

ΕΥΓΕ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΕ ΓΟΡΤΥΝΟΣ κ. ΙΕΡΕΜΙΑ!


ΕΥΓΕ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΕ ΓΟΡΤΥΝΟΣ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Εύγε Σεβασμιότατε Γόρτυνος κ. Ιερεμία! Κάθε φορά που οι εκκλησιομάχοι ανοίγουν το στόμα τους αυτή την απάντηση πρέπει να παίρνουν από την Εκκλησία. Δεν θα ρωτήσουμε τους ξενόδουλους και τους εκκλησιομάχους αν η Εκκλησία μας έχει θέση στη ζωή του έθνους μας. Αυτό είναι αυτονόητο.

Αυτό που δεν είναι αυτονόητο είναι τι δουλειά έχουν οι κάθε λογής Δραγώνες και Γιαγκάζογλου, Καμίνηδες και Μπουτάρηδες, Τρεμόπουλοι και το συνάφι τους! Πολύ ορθά έπραξε ο Σεβασμιότατος Γόρτυνος και αντέδρασε αποφασιστικά και άμεσα όταν διαμφισβητήθηκε η παρουσία του στην ορκωμοσία του νέου δημάρχου Δημητσάνας.

Ως πνευματικά του παιδιά τον παρακαλούμε θερμά να μιλά με την ίδια παρρησία για όλα τα θέματα της πίστεως.

Οι άθεοι κρατούντες και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (ο Τσολάκογλου των ΠΑΣΟΚΩΝ στην Εκκλησία) με την παρέα του δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο. Το μάθημα των θρησκευτικών αλλά και της ιστορίας κινδυνεύουν θανάσιμα. Το ραδιόφωνο της Εκκλησίας έχει καταστεί όργανο των κουλτουριάρηδων και δεκανίκι των άθεων κρατούντων. Η “νέα εποχή” θέλει να μας σφραγίσει, να μας στερήσει την ελευθερία μας και να ποδοπατήσει την αξιοπρέπειά μας. Οι άθεοι κρατούντες θέλουν να επιβάλουν ένα δυσμενή χωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας. Οι “Ακαδημαικοί” του Βόλου θέλουν να μας κάνουν “φιλελεύθερους” (liberal) προτεστάντες. Ο Οικουμενισμός συνεχίζει το καταχθόνιο έργο του. Ο Νεοβαρλααμισμός σηκώνει κεφάλι ακόμη και μετά τη συνοδική καταδίκη του. Η Βόρειος Ηπειρος, η Θράκη και η Κύπρος κιδυνεύουν από τους μουσουλμάνους. Η Τουρκία θέλει το μισό και βάλε Αιγαίο. Οι Σκοπιανοί θέλουν να σφετερισθούν την Μακεδονία μας.

Οι εκτρώσεις και η υπογεννητικότητα κινδυνεύουν να μας εξαφανίσουν από το χάρτη και οι άθεοι κυβερνώντες αφαιρούν τα επιδόματα από τους πολύτεκνους, νομιμοποιούν τις εκτρώσεις αλλά και τους παράνομους μετανάστες κατά χιλιάδες. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση ανενόχλητη από την Εκκλησία ψήφισε νόμους για το “σύμφωνο ελευθέρας συμβίωσης” που ετοιμάζεται τώρα να το επεκτείνει και στους ομοφυλόφιλους!

Οι αντικανονικότητες στην Εκκλησία έχουν καταστεί θεσμός. Ο Μητροπολίτης Αττικής αναμένει ύστερα από 36 χρόνια δικαίωση. Οι χρυσοστόλιστοι ιεράρχες γυρίζουν από πανήγυρι σε πανήγυρι και ευτελίζουν την Εκκλησία. Ο Αρχιεπίσκοπος παρακάθεται στο υπουργικό συμβούλιο του ΔΝΤ. Διοργανώνει συναυλίες με λαικούς τραγουδιστές (υπό την προστασία των ΜΑΤ) μέσα σε εκκλησία για να εξηπηρετήσει τη μεταναστευτική πολιτική των άθεων κυβερνώντων που επιδιώκουν την δημογραφική αλλοίωση της Ελληνορθόδοξης πατρίδας μας. Διόρισε στο επίσημο περιοδικό της Εκκλησίας “Θεολογία” διευθυντή τον κ. Σταύρο Γιαγκάζογλου που απεργάζεται ετσιθελικά τον αποχρωματισμό του μαθήματος των Θρησκευτικών από τον ορθόδοξό του χαρακτήρα.

Σας παρακαλούμε για όλα τα κακά που ενέσκηψαν ως δριμύς χειμών να ακούμε την παρήγορη φωνή σας.

Καθολική είναι η ενθουσιώδης υποδοχή της θαρραλέας σημερινής σας μαχητικής παρέμβασης.

Ιδού τι γράφει το καλό ιστολόγιο “Χριστιανική Βιβλιογραφία” για τη σημερινή εθνοπρεπή και εκκλησιαστική στάση σας.

Μὲ τὴν μαχητική του στάση ὁ Σεβ. Γόρτυνος τσάκισε τὴν κρούστα τῆς κατεστημένης ἠττοπαθείας καὶ τίμησε τὰ ἀντρειωμένα βουνὰ τῆς Γορτυνίας. Μιὰ ἡττοπάθεια κι ἕνας ἔνοχος ἐφησυχασμὸς ἔχουν φέρει τὴν πατρίδα μας στὸ σημερινὸ χάλι. Μιὰ μειοψηφία ἐπιτηδείων ἀσυνειδήτων καὶ θρασυδείλων καὶ μαχητικῶν ξυλοσχιστῶν ἐπὶ σειρὰν ἐτῶν ἔχουν μονοπωλήσει τὴν παραγωγὴ ἰδεῶν καὶ ἀντιλήψεων καὶ ἔχουν ἐγκαταστήσει «φάσμα» (φάντασμα) ἀδιεξόδου στοὺς πολλοὺς ἄβουλους βολεμένους. Νά ὅμως ποὺ μὲ ψυχωμένους ἐπὶ κεφαλῆς ἀνοίγουν μικρὲς χαραμάδες ἐλπίδας. Γιὰ τὸν Θεὸ ἀδιέξοδα δὲν ὑπάρχουν. Μήπως ὁ Θεὸς ἐμποδίστηκε νὰ ἀναδείξει ἀπὸ τὸ «πουθενὰ» τὸν Μωυσῆ καὶ νὰ σώσει τὸν λαό Του ἀπὸ τὴν πικρὴ δουλεία στὸν Φαραώ;

Καὶ παρεμπιπτόντως, ὅποιος ἔχει λίγο νοῦ μπορεῖ εὔκολα νὰ βρεῖ τὶς ἀναλογίες καὶ ὁμοιότητες τῶν φαραωνικῶν μεθοδεύσεων (σκληρή, ἀπάνθρωπη δουλειά [σημειωτέον ὅτι ἡ λέξη προέρχεται ἀπὸ τὴν “δουλεία”], ἀπαγόρευση γεννήσεων, ἐπιβολὴ ἀπελπισίας κ.λπ.) μὲ τὶς τροϊκανικές !!!

«Ζητεῖται ΜΩΥΣΗΣ»!

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως, που μας έδωσε την αφορμή για τις πιο πανω σκέψεις.

*****

ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΓΟΡΤΥΝΟΣ
==============

Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Δημητσάνας, το κατάμεστο από τον λαό και τους άρχοντες, ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας με αρκετούς ιερείς και μοναχούς έκανε την ορκομωσία του νέου Δημάρχου Γορτυνίας κ. Ιωάννου Γιαννοπούλου.
Μετά την ολιγόλεπτη προσφώνηση του Μητροπολίτου στον νέο Δήμαρχο, η οποία χειροκροτήθηκε από το πλήθος, ένα σημαίνον μέλος, περιφρονώντας την παρουσία του ιερού κλήρου, ομίλησε και είπε ότι δεν χρειαζόμασταν τους ιερείς, γιατί κατά τον κανονισμό δεν προβλέπεται η παρουσία του αρχιερέως και των ιερέων σε ορκομωσία.
Τα περιφρονητικά για τον ιερό κλήρο αυτά λόγια, λεχθέντα μάλιστα σε επίσημη στιγμή και ενώπιον τόσου πλήθους, εξόργισαν τον Μητροπολίτη κ. Ιερεμία, ο οποίος με οξύτητα πράγματι και με θυμό επιτέθηκε στον υβριστή και με ισχυρά την φωνή του είπε: «Αυτό σε πείραξε, κύριε, εσένα, η παρουσία των ιερέων; Εμείς οι ιερείς και οι αρχιερείς αγωνιστήκαμε για να υπάρχει ελεύθερη πατρίδα και να κινείσαι εσύ ελεύθερος. Και λέγονται αυτά τα λόγια, χριστιανοί, εδώ στην Δημητσάνα, τον τόπο γέννησης του Πατριάρχου Γρηγορίου, που κρεμάστηκε για την πίστη και την πατρίδα; Ντροπή σε μερικούς και πάλι ντροπή τους, που βάλθηκαν να κάνουν την Ελλάδα μας άθεη. Δεν θα τους αφήσουμε. Εγώ εδώ που ήλθα εμπνέομαι από το σχοινί του Πατριάρχου Γρηγορίου και θέλω να γίνω αγωνιστής, θέλω να γίνω τρελλός για την πίστη την αγία. Να ξέρετε και να μάθετε ότι εδώ στην Δημητσάνα έχετε ένα τρελλό Δεσπότη, που δεν θα μείνει απαθής σε ανθρωπάκια και σε νάνους, που θέλουν να τα βάλουν με την άγια πίστη μας και να ξεριζώσουν την αγάπη μας στον Χριστό και την Παναγία, που μας άφησαν ως προίκα οι πατέρες μας. Εγώ είμαι τέκνον ήρωος αλβανικών ορέων και δεν σκοτώθηκε παλλικάρι 25 ετών στα αλβανικά βουνά ο πατέρας μου, για νάρχεται αυτός ο κύριος να περιφρονεί εδώ δημόσια τον ιερό κλήρο. Αφού λοιπόν, κατά τα λόγια του κυρίου αυτού, για τα οποία δεν άκουσα κανένα από σας να διαμαρτυρηθεί, αφού δεν χρειάζονται οι ιερείς στην ορκομωσία, διαμαρτύρομαι και εξέρχομαι από την αίθουσα και δίνω εντολή σε όλους τους ιερείς και τους μοναχούς να φυ-γουν και αυτοί από την αίθουσα».
Και απευθυνόμενος στους ιερείς και τους μοναχούς είπε: «Εμπρός, εμπρός! Πατέρες όλοι να φύγουμε, αφού μας περιφρονούν».
Τότε όλο το πλήθος ηλεκτρίστηκε από την σκηνή και από τους πονετικούς και έντονους λόγους του Δεσπότη και διαμαρτυρήθηκε λέγοντας να βγει έξω από την αίθουσα αυτός που είπε αυτά τα λόγια και όχι ο Δεσπότης μας.
Και όλοι οι πρώην Δήμαρχοι και οι άρχοντες και ο νέος Δήμαρχος και ο λαός έπεσαν επάνω στον Δεσπότη και του ζητούσαν συγγνώμη για το συμβάν και τον παρακαλούσαν να μην εξέλθει από την αίθουσα αυτός και οι κληρικοί.
Η σκηνή ήταν πολύ ταραχώδης και εντυπωσιακή και δεν μπορεί να εκφραστεί με λόγια. Τελικά ο κ. Ιερεμίας κάμφθηκε από τον γλυκό λόγο του πρώην Δημάρχου Δημητσάνης κ. Αναστασίου Βλάχου, ο οποίος του είπε:
«Σεβασμιώτατε, επικαλούμαι τα τέσσερα χρόνια της άριστης συνεργασίας μας και σας παρακαλώ να ξεχάσετε τον προσβλητικό λόγο εναντίον των ιερέων που ειπώθηκε και να μείνετε και εσείς και οι ιερείς στην αίθουσα».
Στην συνέχεια ομίλησαν ο κ. Δήμαρχος και οι επίσημοι. Όλοι τους στον πρόλογο της προσλαλιάς τους ζητούσαν συγγνώμη από τον Δεσπότη για το συμβάν.
Ο ίδιος ο Δεσπότης, όπως ακούσαμε και διαπιστώσαμε, ήταν ήρεμος ψυχικά και χαρούμενος, γιατί από το συμβάν βεβαιώθηκε ότι στην Γορτυνία με έδρα την Δημητσάνα καταπνίγονται από τον ίδιο τον λαό και τους άρχοντές του οι ακουόμενες αθεϊστικές ιδέες.
ΠΗΓΗ:

Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

1 comment:

  1. Μπράβο του, μακάρι να έκανε το ίδιο και σε "αυτούς"που τον παρότριναν να αποσύρει την υπογραφή του απο την Ομολογία Πίστεως...και μακάρι να είχαν και άλλοι Ιεράρχες την ετοιμολογία του κατά των αθέων κυβερνόντων...

    ReplyDelete