Sunday, December 19, 2010

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΠΡΙΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΝΤΕΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ



ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΠΡΙΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΝΤΕΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ



Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=============


Οι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Κύπρου, με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, καλούν το λαό να αντισταθεί στα καταχθόνια σχέδια του Νεοκύπριου εθνομειοδότη Χριστόφια, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να ξεπουλήσει την πατρίδα μας, να αλλοτριώσει τον Ελληνικό χαρακτήρα της και να δημιουργήσει νεοκυπριακή συνείδηση σε ένα συνεταιρικό κράτος μαριονέττα προτεκτοράτο της Τουρκίας.


Ο λαός πρέπει να αντισταθεί στον κατήφορο του εθνικού μας θέματος, δήλωσε ο Μακαριότατος, ενώ ο Μητροπολίτης Κηρυνείας Παύλος έβαλε τον δάκτυλο στον τύπο των ήλων του κατήφορου του εθνικού δράματος της Κύπρου.


Οχι στη Διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, είπε ο Σεβασμιότατος, επειδή συνειδητοποιεί ότι η αποδοχή της σημαίνει σε πρώτη φάση διαμελισμό της Κύπρου και σε δεύτερη φάση πλήρη της τουρκοποίηση.


Συγχαίρουμε θερμότατα τους ιεράρχες μας που βρίσκονται στις επάλξεις του χρέους και αποτελούν ανάχωμα στα αντεθνικά, αντορθόδοξα και ανθελληνικά σχέδια των άθεων κρατούντων.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε αφορμή για το πιο πάνω σχόλιο.


*****


Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ

=======


Το τρίτο ετήσιο μνημόσυνο του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου Α΄ τελέστηκε σήμερα Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010 στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου Λευκωσίας.

Της Θείας Λειτουργίας και του μνημοσύνου προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος Β΄, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας Παύλος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος από τον Καθεδρικό Ναό, κάλεσε τον Κυπριακό λαό να αντιδράσει για να σταματήσει τον κατηφόρα στο κυπριακό που οδηγεί στην τουρκοποίηση της Κύπρου.

Μετά το πέρας του μνημοσύνου ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, έκανε λόγο για απαράδεκτες καταστάσεις όσον αφορά το Κυπριακό.

Προσθέτοντας, ότι «μετατράπηκε σε διακοινοτική διαφορά που θα έχει ως αποτέλεσμα οι Κύπριοι να αναζητήσουν αλλού πατρίδα».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Παύλος, στον επιμνημόσυνο λόγο του, εξαπέλυσε επίθεσε εναντίων όλων εκείνων που υποστηρίζουν την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία (Δ.Δ.Ο).


ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment