Friday, December 17, 2010

ΚΑΙ ΟΜΩΣ! Η ΕΛΠΙΔΑ ΑΧΝΟΦΕΓΓΕΙ!


ΚΑΙ ΟΜΩΣ! Η ΕΛΠΙΔΑ ΑΧΝΟΦΕΓΓΕΙ!


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=================


Τα παιδιά μας είναι καλά! Τους λείπουν πολλές φορές οι άξιοι γονείς, δάσκαλοι και κληρικοί για να τα χειραγωγήσουν σωστά και να τα εμπνεύσουν σε κάτι ωραίο.


Ορίστε τι όμορφη πράξη έκαναν αυτά τα παιδάκια του σχολείου στην Πάτρα. Οχι απλά μάζεψαν ένα σεβαστό ποσό, σε εποχή μεγάλης κρίσης, αλλά και το εμπιστεύθηκαν στην Εκκλησία να το διαχειριστεί.


Και ο Σεβασμιότατος χειρίστηκε ωραία το θέμα. Δέχτηκε την προσφορά και δεν περιορίστηκε απλά να επαινέσει τα παιδιά και τους δασκάλους τους αλλά τους εξήγησε πώς ακριβώς θα χρησιμοποιήσει τα λεφτά που του ενεχείρισαν και υποσχέθηκε ότι θα έχει πάντοτε στις προσευχές του τα παδιά και ότι θα τα επισκεφθεί σύντομα για να τα γνωρίσει από κοντά.


Σε όλους λοιπόν οι δίκαιοι έπαινοί μας. Και στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς που έδωσαν την καλή αγωγή στα παιδιά τους και τα χρήματα για το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας αλλά και στο Σεβασμιότατο Πατρών.


Τέτοια να ακούμε για να χαίρεται η ψυχή μας. Οχι τα άλλα που μας κάνουν να ντρεπόμαστε και να κλαίμε για τα χάλια μας.


Αυτοί που εργάζονται πυρετωδώς για να αλλοτριώσουν τον ορθόδοξο χαρακτήρα των θρησκευτικών (οι εκκλησιομάχοι κυβερνώντες και οι γεννίτσαροι συνωμότες τους νεοεποχίτες “θεολόγοι” ακούν αυτά τα μηνύματα που εκφράζουν αυθόρμητα την ψυχή του λαού μας;


Φοβούμαι ότι δεν ακούν τίποτα. Απλά προσπαθούν ετσιθελικά να επιβάλουν στην παιδεία ξενόφερτα πρότυπα που δεν προσιδιάζουν προς τον χαρακτήρα του λαού μας και που αντιτίθενται στη βούληση των γονέων που θέλουν τα παιδιά τους να μαθαίνουν για το Ευαγγέλιο, το Χριστό, την Παναγία και τους Αγίους και όχι για το “Ιερό Κοράνιο”, τη Θεά Κάλι και τον προφήτη Μωάμεθ!


Ετσι από λίγο φιλότιμο, πατέρες και αδελφοί, κάνει να αφήσουμε μια δράκα ανθρώπους να τα γκρεμίσουν όλα χωρίς να αντιδρούμε;


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε αφορμή για το πιο πάνω σχόλιο.


*****


ΜΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

=============


Μία συγκινητική χειρονομία ἀπό τούς Μαθητές τοῦ 2ου Δημοτικοῦ Σχολείου (Στρουμπείου) Πατρῶν, ἀποτελεῖ παράδειγμα πρός μίμηση γιά μικρούς καί μεγάλους.


Τά παιδιά ἔκαναν ἐκδήλωση στό Σχολεῖο τους μέ σκοπό νά συγκεντρώσουν χρήματα γιά φιλανθρωπικούς σκοπούς.


Μιά ὁμάδα μαθητῶν μαζί μέ τήν Διευθύντρια τοῦ Σχολείου ἐπεσκέφθησαν τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρῶν κ.κ. Χρυσόστομο καί τοῦ παρέδωσαν ἕνα σημαντικό χρηματικό ποσό γιά τά ἔργα ἀγάπης τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως.


Ὁ Σεβασμιώτατος δέχτηκε μέ συγκίνηση τά παιδιά στό Γραφεῖο του καί μίλησε μαζί τους ἐξηγώντας τους τό ἔργο τῆς Μητροπόλεως, τό πνευματικό καί τό γενικώτερο.


Τά παιδιά εἶχαν τήν εὐκαιρία γιά πρώτη φορά νά βρεθοῦν τόσο κοντά στόν Μητροπολίτη καί νά συνομιλήσουν μαζί του. Μάλιστα εἶχαν πολλές ἀπορίες καί ἔθεσαν στόν Σεβασμιώτατο πολλά ἐρωτήματα.


Ὁ Σεβαμσιώτατος εὐχαρίστησε ἀπό τά βάθη τῆς ψυχῆς του τά παιδιά, ἐξέφρασε τόν ἔπαινο του καί εὐχήθηκε σ’ αὐτά νά ἔχουν ὑγεία στήν ζωή τους καί πρόοδο στά μαθήματά τους καί τούς διαβεβαίωσε ὅτι θά εἶναι πάντοτε μαζί τους μέ ἀγάπη πατρική καί μέ τήν προσευχή του.


Ἐπίσης εὐχαρίστησε καί ἐπήνεσε καί τήν κα Διευθύντρια τοῦ Σχολείου, ὅπως καί ἐν τῷ προσώπῳ της ὅλο τό διδακτικό προσωπικό τοῦ Σχολικοῦ Συγκροτήματος.


Στά παιδιά ὁ Σεβασμιώτατος ἔδωσε μαζί μέ τήν εὐλογία του καί ἀναμνηστικά δῶρα. Ἐπίσης τά παρεκάλεσε νά μεταφέρουν τίς εὐχές του σέ ὅλους τούς συμμαθητές τους, τούς ὁποίους θά δῆ ἀπό κοντά, ὅταν θά ἐπισκεφθῇ τό Σχολεῖο τους.



ΠΗΓΗ:



Αναστάσιος,


Ιερά Μητρόπολις Πατρών


No comments:

Post a Comment