Saturday, December 25, 2010

ΔΕΝ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΟΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΣΙΑ


ΔΕΝ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΟΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΣΙΑ

Του Λουκά Παναγιώτου
===============

Σε νέα πρόκληση προχώρησαν οι Τουρκικές κατοχικές δυνάμεις στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σήμερα το πρωί άφησαν αλειτούργητους, για πρώτη φορά μετά από 36 χρόνια, τους εγκλωβισμένους της Καρπασίας, ανήμερα της μεγάλης γιορτής των Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα, το πρωί ο εγκλωβισμένος ιερέας πατήρ Ζαχαρίας, μετέβη στον κατεχόμενο ιερό Ναό του Αγίου Συνεσίου στο Ριζοκάρπασο, και ξεκίνησε τον όρθρο των Χριστουγέννων, στην παρουσία των εγκλωβισμένων κατοίκων της κοινότητος και πλήθους πιστών που έσπευσαν και από τις ελεύθερες περιοχές για να γιορτάσουν την εορτή των Χριστουγέννων με τους συγγενείς τους.

Ωστόσο, άνδρες των κατοχικών δυνάμεων έσπευσαν στον Ιερό Ναό, διέκοψαν την ακολουθία, ανάγκασαν τον Ιερέα να απεκδυθεί την ιερατική του στολή και αφού εκδίωξαν τόσο τον ίδιο όσο και τους πιστούς από την εκκλησία, σφράγισαν τις θήρες του Ναού.

Το ίδιο ακριβώς συνέβη και στην άλλη εγκλωβισμένη εκκλησία της κοινότητος Αγίας Τριάδος, όπου λειτουργούσε ο πατήρ Κωνσταντίνος.

Τη νέα προκλητική συμπεριφορά των Τουρκικών κατοχικών δυνάμεων θα καταγγείλει σε όλα τα διεθνή βήματα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, ο οποίος εξέφρασε την λύπη και την απαρέσκεια του και αναμένεται να προβεί σε σχετικές δηλώσεις επί του θέματος μέχρι το μεσημέρι.


ΠΗΓΗ:

"Εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων "Ρομφαία"


2 comments:

  1. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!

    ReplyDelete
  2. Ευλογημένα Χριστούγεννα!

    Ο Χρστός να μας ελευθερώσει από τα πάθη και την κάθε μορφής τυραννία.

    ReplyDelete