Saturday, December 18, 2010

ΟΡΘΗ Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ














ΟΡΘΗ Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Καίριες οι διαπιστώσεις του Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιάκωβου για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην παιδεία και την οικογένεια, για την αμέλεια και την αδιαφορία πολλών ιερέων, για τους κινδύνους που υπάρχουν αν καταργηθούν τα μαθήματα των θρησκευτικών και της Ιστορίας, για την τραγική υποβάθμιση της Ελληνικής γλώσσας.

Δυστυχώς όμως ο Σεβασμιότατος μένει μόνον στην ορθή διάγνωση. Δεν προχωρεί να δείξει το μέγα ένοχο για τον ευνουχισμό των δυνάμεων της Εκκλησίας δηλαδή τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο οποίος κάνει πλάτες στους άθεους κρατούντες γα να ξεθεμελιώσουν ότι υπάρχει ακόμη όρθιο στην Εκκλησία και την πατρίδα μας.

Ευχαριστούμε, Σεβασμιότατε, για το θάρρος να κάνετε τις ορθές διαπστώσεις. Είναι όμως επιτακτικό να κινηθείτε πιο αποτελεσματικά.

Σας παρακαλούμε να υποδείξετε τις ευθύνες του Αρχιεπισκόπου αλλά και της Ιεραρχίας που επιτρέπει στον Αρχιεπίσκοπο να οδηγεί την Εκκλησία από ναυάγιο σε ναυάγιο.

Οι Μητροπολίτες δεν είναι υπάλληλοι του Αρχιεπισκόπου. Είναι πνευματικοί πατέρες κυρίαρχοι επίσκοποι των Μητροπόλεων που ποιμαίνουν. Φρουροί της Εκκλησίας. Δεν είναι δυνατόν να επιτρέψετε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και την ολιγομελή ομάδα που τον περιβάλλει να ξεθεμελιώσουν τα πάντα και να κάνουν πλάτες στους άθεους κρατούντες ανενόχλητοι.

Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω άρθρου.

*****

ΓΙΝΑΜΕ ΑΠΛΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΘΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΩΡΕΣ

Του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιάκωβου
============

«Είναι η πορεία των πραγμάτων κατά τέτοιο τρόπο ενορχηστρωμένη, ούτως ώστε να μπορέσουν οι μεγάλες δυνάμεις και όσοι κρύπτονται πίσω από αυτές, να διαλύσουν ιδιαίτερα τη δική μας πατρίδα». Αυτό τόνισε – μεταξύ άλλων - ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης, Ερεσού και Πλωμαρίου κ. Ιάκωβος, στην διάρκεια της Κληρικολαϊκής Συνάξεως της Μητροπόλεώς του, για τον μήνα Νοέμβριο.
«Μην λησμονείτε», συνέχισε, «αυτό το οποίο είχε πει ο Υπουργός Εξωτερικών της Αμερικής ο Κίσινγκερ, ότι τους Έλληνες δεν μπορείς να τους διαλύσεις, παρά μόνο αν μπορέσεις και τους φας και διαλύσεις την οικογένεια, την παράδοσή τους και την πίστη τους», υπογραμμίζοντας πως «από τότε που ελέχθησαν μέχρι σήμερα, υπάρχει αυτό το ενορχηστρωμένο πρόγραμμα για επίτευξη αυτού του στόχου και αυτού του σκοπού. Και εν πολλοίς το έχουν καταφέρει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.
Αναφερόμενος στον σημαντικό θεσμό της οικογένειας διερωτήθηκε αν υπάρχει σήμερα οικογένεια. «Μου έλεγε προχτές ένας Ιερεύς: Ένα πρωινό, πάνε στο γραφείο δύο νέοι άνθρωποι, οι οποίοι ήθελαν να δουν τι πρέπει να κάνουν για να πάρουν το διαζύγιό τους. Αυτοί οι άνθρωποι είχαν παντρευτεί από βραδύς. Και το πρωί πήγανε στην Εκκλησία για να δουν τι πρέπει να κάνουν για να πάρουν διαζύγιο. Και αυτοί οι άνθρωποι ήσαν επτά ή οκτώ χρόνια μαζί. Και είναι το μοναδικό; Σωρεία», σημείωσε.
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος, αναφέρθηκε στην Ελληνική γλώσσα λέγοντας πως «την έχουν πετσοκόψει». «Είναι να απορεί κανείς» ανέφερε «και να βγαίνει έξω από τα ρούχα του, όταν βλέπει ότι σε όλες τις χώρες του εξωτερικού, σε όλα τα πανεπιστήμια, διδάσκεται η Αρχαία Ελληνική γλώσσα κι εμείς εδώ πάμε να καταργήσουμε και την νεοελληνική. Την καθομιλούμενη». «Πόσες είναι οι λέξεις που χρησιμοποιούν σήμερα τα παιδιά» διερωτήθηκε ο Σεβασμιώτατος. «Βάζουμε ένα θέμα να γράψουν, μία έκθεση και δεν ξέρουν τι λέει αυτό, αυτή η πρόταση» ανέφερε «Επομένως λοιπόν, όντως μας έχουν διαλύσει. Είναι γεγονός» σημείωσε.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στα μαθήματα των Θρησκευτικών και της Ιστορίας, τονίζοντας πως «μέσα στους στόχους του Υπουργείου Παιδείας, είναι και το μάθημα των Θρησκευτικών και η ίδια η Ιστορία μας, να γίνουν προαιρετικά μαθήματα». «Δεν ξέρω», συνέχισε ο κ. Ιάκωβος, «εάν τελικά θα γίνει αυτό το πράγμα, διότι υπάρχουν πολλές αντιδράσεις. Αλλά φαντάζεστε εάν θα γίνει ένα τέτοιο πράγμα; Ε, τότε έχουμε διαλύσει».
«Πόσο τα έχουμε σκεφτεί αυτά; Πόσο μας απασχολούν; Όχι μόνο εμάς γιατί δεν είναι θέμα της Εκκλησίας μόνο. Είναι θέμα της Ελλάδος, της πατρίδος μας. Ποιος ενδιαφέρετε με αυτά τα θέματα; Ποιος ασχολείτε με αυτά τα θέματα;», διερωτήθηκε.
Τέλος, ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης, κάνοντας θαρραλέα αυτοκριτική, υπογράμμισε πως όλα αυτά «έρχονται να μας ξυπνήσουν από ένα λήθαργο που ενδεχομένως υπάρχει σε μεγάλο αριθμό κληρικών μας», συμπληρώνοντας πως «όταν στην Αθήνα, σε μία μεγάλη ενορία υπάρχουν επτά ή οκτώ Ιερείς, ο ένας έχει εφημερία και οι άλλοι περί πολλά μεριμνούν και τυρβάζουν. Έχουμε Ιερείς που θα πάνε στην ενορίας τους, μία φορά, μία εβδομάδα ανά μήνα, ή ανά δύο μήνες ή ακόμα ανά ενάμιση μήνα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Που είναι λοιπόν η προσφορά μας, που είναι η διακονία μας; Γίναμε απλώς δημόσιοι υπάλληλοι για να εργαζόμεθα κάποιες ώρες; Και τι κάνουμε;» κατέληξε.

ΠΗΓΗ:
Ακτίνες,
anagrafes.com

1 comment:

  1. Παρατηρώ μπόλικοι Ιεράρχες,γράφουν άρθρα,κάνουν ωραία κηρύγματα αλλά δεν στοχοποιούν τον "ένοχο"ή καλύτερα δεν λένε τα πράγματα με το όνομά τους...Με λιγα λόγια δεν συζητάνε και δεν φέρνουν προ των ευθηνών του τον Αρχιεπίσκοπο!Τον αφήνουν ανεξέλεκτο ουδείς δεν τον ελέγχει εκ της Ιεραρχίας και εν τέλη αφήνουν τον "αχυράνθρωπο"του Πασοκ να κάνει τα κουμάντα του όπως προστάζει το κόμμα!Έφτασε ο καιρός οι Ιεράρχες να γίνουν πιο επικριτικοί και ελεγκτικοί προς τον ανύπαρκτο Μακαριότατο!Να τον κάτσουνε στο σκαμνί...Και να ασχοληθούν και με την αίρεση του Οικουμενισμού σοβαρά όχι μονο λόγια και κηρύγματα αλλά να μας προτείνουν και θεραπεία των προβλημάτων...Μιά κυπριακή παροιμία που την έλεγε η στετέ(πρόγιαγια)μου ήταν "με τα λόγια χτίζω ανώγια τζαι κατώγια"!!!Έλεος Αρχιεπίσκοπο έχουμε και όχι κοματόσκυλο Ιεράρχη...αν είναι να τον βάλουν στην βουλή αλλά να βγάλει τα ράσα...

    ReplyDelete