Monday, November 15, 2010

ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ


Οι Ορθόδοξες Αυτοκέφαλες Εκκλησίες που συμμετέχουν ως ισότιμα μέλη στο Παγκόσμιο Συμβούλιο των αιρέσεων - γνωστό ως ΠΣΕ - πρέπει να αποχωρήσουν αμέσως από την Προτεσταντική χοάνη.


Και μόνη η ισότιμη συμμετοχή τους προσβάλλει την πίστη μας.


Πολλώ μάλλον ο συναγελασμός τους με όσους γελοιοποίησαν την πίστη μας όχι μόνον με τις αιρέσεις που πρεσβεύουν αλλά και με την υιοθέτηση των πιο εξωφρενικών νεωτερισμών που εισάγουν καθημερινά στη λατρεία, το ήθος και αλλά και την εν γένει συμπεριφορά τους.


Η Εκκλησία της Βουλγαρίας και η Εκκλησία της Γεωργίας απεχώρησαν ήδη από την προτεσταντική πανσπερμία και δείχνουν και στις υπόλοιπες Ορθόδοξες Εκκλησίες το δρόμο.


*****


ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ

=========

Οι προτεσταντικές παραφυάδες μετά την αποκοπή και την απομάκρυνση τους από τη Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία του Χριστού, δηλαδή την Ορθόδοξη, δεν οδηγούνται απλώς συνεχώς από κατήφορο σε κατήφορο. Προχωρούν σε ασέβειες οι όποιες προκαλούν τη δίκαιη οργή του Τριαδικού Θεού, ενώ ταυτόχρονα οι ίδιοι γίνονται «επίχαρμα», δηλαδή αντικείμενο χαιρεκακίας των παγκάκων δαιμόνων και χλεύης των φρονίμων ανθρώπων.

Διαβάστε: «Μετά την ταχυδρομική ψήφο τώρα έρχεται και η ταχυδρομική "θεία Κοινωνία". Είναι η απάντηση της Επισκοπικής "εκκλησίας", παραφυάδος της Αγγλικανικής "εκκλησίας" της Βρετανίας, στην απομάκρυνση των νέων από τον οίκο του θεού. Πρόκειται, λένε, για προσπάθεια εκσυγχρονισμού της "εκκλησίας", που θα δίνει την ευκαιρία στους πιστούς να κοινωνούν στο σπίτι, έχοντας προηγουμένως παραλάβει την όστια ταχυδρομικώς, έναντι μικρής χρηματικής επιβάρυνσης, Μια όστια θα κοστίζει περίπου 2,50 ευρώ, ενώ το πακέτο των πεντακοσίων είναι πιο οικονομικό, καθώς στοιχίζει μόλις 11,50 ευρώ!» (Περιοδ. «Άθωνίτης», Α' Τρίμηνο 2010, σελ. 30).

Βεβαίως οι προτεσταντικές παραφυάδες δεν είναι «Εκκλησίες». Είναι συνονθύλευμα αιρετικών δοξασιών και πλανών, στις όποιες έφθασαν μετά το χωρισμό τους από τον αιρετικό Παπισμό, ο όποιος είχε ήδη χωρισθεί από τη Μία και μόνη Εκκλησία, την Ορθόδοξη. Και όπως ο Παπισμός, από τότε που άλλαξε πορεία οδηγήθηκε σε σοβαρές παρεκτροπές στα θέματα της πίστεως, έτσι και ο Προτεσταντισμός ή ορθότερα οι Προτεσταντισμοί...

Περιττό να πούμε ότι οι περισσότεροι Προτεσταντισμοί δεν έχουν Μυστήρια, όσοι δε επιμένουν ότι έχουν, αυτά είναι παντελώς άκυρα και ανυπόστατα. Και όχι μόνο αυτό οι ίδιοι τα ευτελίζουν, όπως η λεγόμενη «Επισκοπική Εκκλησία» της Αγγλίας. Διότι έφθασαν να ταχυδρομούν την όστια, στην οποία επιμένουν ότι περιέχεται το αγιώτατο μυστήριο της θείας Ευχαριστίας, σε πακέτα των πεντακοσίων!,..

Ο λόγος του σοφού της Παλαιός Διαθήκης έχει εν προκειμένω πλήρη την εφαρμογή του. Λέγει: «Οταν έλθη ασεβής εις βάθος κακών, καταφρονεί» (Παρ. ιη' [18] 3). Οταν δηλαδή ο άσεβης αποτινάξει κάθε φόβο Θεού, προχωρεί από το ένα κακό στο άλλο, προκόπτει στην αμαρτία, φθάνει σε κατάσταση σκληρύνσεως. Περιφρονεί την απειλή του Θεού και την κατακραυγή των ανθρώπων.

Το ερώτημα πού ανακύπτει άμεσα είναι τούτο: Γιατί επιμένουμε να συμμετέχουμε στο Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών, δηλαδή σε όλο αυτό το αμαρτωλό και υβριστικό του προσώπου του Θεού και των ιερών Μυστηρίων της Εκκλησίας του συνονθύλευμα, και να το αποκαλούμε «αδελφές Εκκλησίες»; Αυτοί εκτροχιάζονται συνεχώς και υπάρχει κίνδυνος να παρασύρουν και εμάς στον κατήφορο...


ΠΗΓΗ:


Ακτίνες,

«Ο ΣΩΤΗΡ»


No comments:

Post a Comment